Blog >> rendszám

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-06-11

Az alábbi linkre való tekintettel, úgy gondoltam (0611), eleget kockáztattam.. Főleg, hogy úton-útfélen már csak rendőrrel találkozik az ember.. Szóval ma vettem a telefont, és felhívtam Bánfalvi Kolost, akivel egy 15p múlva már össze is futottam, hogy megrendeljem tőle személyesen a www.rendszamtabla.hu által nyújtott új rendszámtábla-igénylés szolgáltatását. A baleset következményeképpen kicsit deformálódott az első rendszámom, ez épp elég ok volt arra, hogy azt a hatalmas hótolót ne tegyem fel többet. A fényezés óta az ablakban csücsül a tábla. Ami kissé zavaró és ezeken a szuper utakon van, amikor nem zörög.. Úgyhogy már ideje volt lépnem, ha egyszer muszály valamit a helyére tennem. Mivel a kis matricát már nem engedélyezik, ezért maradtam a legkisebb - azaz a motorrendszámnál. Előlegként 10.000 jó magyar forintba került a szolgáltatás, aminek a vége egyébként 30eFt. Két héten belül elkészül az új - nem EU-s! - tábla, amiről ma este FAX-ot is kapok, hogy folyamatban van az ügy, úgyhogy innentől még egy hónapig élvezhetem a rendszámtáblanélküliséget..

[Vele beszéltem ~3 hónapja is (0313), erről is írtam a Blogomban akkor.]

Érdemes erre odafigyelni:
http://index.hu/politika/bulvar/rsz080611/

>> EgyébSeriff // Alfa 145 1.6 Twin Spark // 2008-06-08

Nos, a keretes megoldás nem volt állapot...

Beegee tanácsára kétoldalú ragasztóval tettem fel. Bár nem volt az általa említett zöld típus itthon, de ugyanaz a márka egy régebbi sárga változata került alapanyagként felhasználásra a művelet során.
1. simán a rendszámra tettem, felragasztottam, mire a családi ebédnek vége, rendszám a kocsi előtt a földön leesve:)) még jó, hogy nem menet közben hagyta el magát...
2. tekintettel a rsz meggyepált állapotára, az eredetitől kissé eltérő formájára,vékony szivacsréteget ragasztottam a rendszám hátoldalára, majd így ragasztottam a lökösre, elég szépen felfeküdt igazgatás, hajtogatás után. Ha így jól érzi magát, akkor így marad, s a rend éber -és megbocsátást nem ismerő- őrei is elégedettek lehetnek velem. Azt hiszem egy izzó hiányzik a készletből, majd utánanézek;)

>> EgyébSeriff // Alfa 145 1.6 Twin Spark // 2008-06-05

A rend éber őre felhívta szíves figyelmemet, hogy friss ropogós utasítás van a zsebében, hogy különösen nagy figyelmet kell szentelniük az első rendszámtáblát nem "hordó" gépjárműveknek, illetve tulajdonosaiknak.

Ez azt jelenti, hogy azonnali feljelentés, valamint 30.000-től 80.000 Ft-ig terjedő pénzbírság megfizetésére kötelezhető az, aki elől nem jól látható helyre rögzített rendszámmal közlekedik.

Éljen.

Gyorsan feltettem egy, a garázsban talált félig törött keretet ideiglenesen, majd veszek Zsoltitól egy új szettet, mert a korábban vásárolt használatlan, zacskós szettem Tiby-nél maradt, Isten nyugosztalja:(

Így fest a kocsi, ahogy a képen látszik. Ez szörnyű, lelki beteg vagyok, nem elég, hogy az excenteres kerékőr készletem hiányában (holnap jön, ha minden igaz) a 14es, enyhén oxidált lemezfelniken, téligumikkal közlekedek. A lökösömet a szervízben meghúzták, de ugyen nem én vittem oda, s hoztam el, így reklamálni minek... Remek, remek... Valami fa alá is beálltak, ezért levakarhatatlan dzsuva van a kocsi bal-elején, féltem a fényezés miatt kaparászni. Egyébként minden nagyon szép és jó. Ja nem, mert néha melegen nem indul elsőre, amit a 145/46 topicban írtam is korábban, vettem 2 (kettő) Bosch önindítót, remélem az a baja.
Lehet, hogy csak a régit kell tisztítani, akkor lesz KÉT DARAB ÖNINDÍTÓM ELADÓ minden 16 szelepes Twin Spark mocival szerelt Alfa Romeo márkájú személygépkocsi részére, aki olvassa és érdekli, keressen bátran, nem jár majd rosszul:) Ha a régi cserére kerül, akkor csak EGY DARAB ÖNINDÍTÓ lesz ELADÓ, a fent említett autókhoz jó:) Ha pedig a 3-ból lehet csak összelegózni egy egészségesen működőt, amit erősen kétlek és ne is adja isten, akkor NEM LESZ ELADÓ ÖNINDÍTÓM a fent említett kocsikhoz, de Marklar nyakát kitekerem és lesz egy ELADÓ 155-ös típusú gépjárművel kétszínű fényezéssel:)

PS: engem természetesen nem bűntettek meg, mint eddig egyszer sem olyan országban, aholm beszélem a nyelvet, vagy legalább valaki a kocsiban;) A többi csak meggyőzőerő...

PS2: a rendszámkeret ronda, törött, de a miénk. A 156ra rakták a dílerek, amikor eladták magyar rendszámmal édesapámnak, aki egy valag pénzt költött azóta Rá, de megérte...asszem...

PS3: vigyázzatok a gyalogosokra, biciklisekre és motorosokra, kérlek benneteket! Én igyekszem így tenni.

>> AutóápolásPoló // Alfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2008-05-12

Két hete vasárnap lekerült hátulról a rendszámtábla tartóm. Kétoldalas ragasztóval lett feltéve a rendszám, 695 Ft volt a tekercs ragasztó.

Tegnap és ma le lett mosva az autó, a fényezésből minden beleágyazódott szemetet kiszedtem és le lett polírozva.

Az oldalsó indexek fölé felkerültek az Alfissimo!-ból szedett lóhere matricák.

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-04-16

Ma (0416) meglátogattuk Paradoxékat is, akik az esztergomi AlfaCity-ben azt a hangos kicsi alfát dobták össze, pár mélynyomóval, erősítővel, kondival, stb. röpke 3millióFt-ból. Hogy kellene valami hang nekem is az autóba és adjanak tanácsot. Az aktív ládáról helyből lebeszéltek -pedig már kinéztem egy jópofa clariont..-, mert állítólag lépcsőshátú autóban kevésnek bizonyulna. Így marad egy 'egyszerűbb' limitált szériás (:]) Z sorozatú macAudio erölködő, valami passzív ládával, amit majd sok próbálgatás után kiválasztunk. Van választék, már csak idő és pénz kell. Ami a legkevesebb:)

Ma kaptam készhez a rendszámtábla 2. darabját is, így már teljes a készlet. Mostmár csak egy-egykeret kell hozzá és egy szép Alfa Romeo-s zászló.. Már csak napok kérdése és megrendelésre kerül az is.

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-04-14

Tegnap (0413) megkaptam az USA-ból rendelt amerikai tipusú Alfa Romeo rendszámot. De még csak az egyiket, mert a másodikat később rendeltem meg egy nappal és ezekszerint azt külön küldik.. Nem baj, a lényeg, hogy már az egyik nálam van. És a másik hír, hogy feladásra került az az első "grill szett" is Angliából. Mire kell -azaz olyan készültségű lesz az autó, hogy már csak az hiányzik- úgy számolom pont ideér az is. Úgyhogy ha semmi nem jön közbe -de nem akarom elkiabálni még- a jövő hét végén legkésőbb már újra alfázunk. Itt a jó idő, muszály:) A hűtőtakaró grill szettről a képek még Angliában készültek. A rendszámról már itthon:)

[Költségeim: a grill szett ára postával 4000Ft]

Ezzel a tétellel túlléptem azt az összeget, amennyibe az autó került eredetileg..

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-04-07

Hiába minden erőfeszítés, úgy látom ebből már nem lesz autó 0412-ére. Pedig Angliából rendeltem hozzá hűtőtakaró díszrácsot (grill szettet) előre a fényszórók közé. Kecskemétről akartam futárral hozatni kormányösszekötő axiális rudat + külső gömbfejet az első futóműhöz, de lemondtam, mert hosszas telefonálgatás és utánajárás után Vácon is találtam a Meteor-ban, ahol ma délután megvolt a cucc, úgy, hogy (ma) dél körül rendeltem meg. Levittem Gödöllőre, útközben felhívtam a Zolit, hogy otthon van-e. Nem vette fel, mert éppen aludt (16:30, éjszakás). Nem tudtam vele beszélni, de azért levittem és otthagytam. Ránéztem az autóra és szomorúan vettem tudomásul, hogy kb. úgy állt, ahogy szombaton láttuk. Szombaton meg úgy állt, ahogy előző hétfőn már készen volt a fényezőnél Veresen. Ergó nem sokat haladt egy hét! alatt. Sőt! Annyit, hogy átkerült Gödöllőre és kihozták a motort a garázsból, de bele még nem került, úgyhogy ebből nem lesz autó a héten, talán jövőhét végére.. De ha így halad, akkor még akkor sem. Sajnos. Pedig erre nagyon sokat készültünk és már nagyon vártuk a találkozót. Még 2db 'amerikai tipusú' rendszámtáblát is hozattam egyenesen amerikából! az ebay-en keresztül. Mivel újabb képet az autóról nem tudok feltenni, legyen arról egy itt, a cikk alján. A kép még az USA-ban készült.

>> EseményKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-03-13

2008. március 13-án beszéltem Bánfalvi Kolossal a www.rendszámtábla.hu-ról, aki segít majd elintézni a motorrendszámot az autóra, mivel az "A" tipusú elég bénán néz ki rajta és ha már ennyit költök rá, - végülis megmentette az életünket -, ennyit igazán megérdemel. Még ha alfacityre nem is készül el.. De legalább lesz. Ha előbb nem, utóbb. :)

>> SzervizJata // Alfa 145 1.9 JTD Ricco // 2008-02-20

Délelött "kikalapáltam" az elsö rendszámom. Egyengettem, javítgattam. Jobb mint volt de nem lett uj :(

>> EgyébZebu // Alfa 147 1.6 TS Eco Progression // 2008-02-20

Tegnap (2008.02.19) végre rákerült a matricarendszám a kicsikére :-)