Blog >> usb

>> Tuning és extraTtK // Alfa 164 3.0 V6 12V // 2010-10-31

Na legyen egy tyúning bejegyzés is. :)
Eredetileg egy Sony fej volt az autóban, ami CD-tárat vezérelne, ha lenne. Ezenkívül kazettás. Egyértelmű, hogy új cucc kellett. Mivel az autó-hifi szerintem értelmetlen, úgyhogy alapszintű készüléket kerestem a következő paraméterek alapján:
-szóljon :)
-mp3
-előlapi USB
-zöld megvilágítás (hogy menjen a műszerfalhoz)
-max. 25k HUF
Meglepő módon ez eléggé leszűkíti a lehetőségeket (főleg a 25k és a zöld kijelző, mostanában minden fej piros, vagy hupikék megvilágítású), gyakorlatilag egy JVC és egy Pioneer jöhetett számításba, illetve van egy ilyen Lenco is, de az már a fotókon is rém gagyinak látszott. Végül a Pioneer lett (DEH-2220UB) és nem is bántam meg, bőven tudja azt, amit kell.

>> SzervizLiquid // Alfa 156 2.0TS // 2010-06-28

Mesa segítségével rátaláltam az ebay-en egy nagyon jóarcú és pofátlanul olcsó USB-s OBD csatolóra.
"USB kkl Cable Interface OBD2 OBD-II-2 Vag-com Audi Seat"
Eredetileg fócvágenekhez reklámozzák, de ismeri az Alfadiag és a FiatECUScan is. Ez utóbbival teszteltem, szépen olvas/töröl hibát, mutat adatokat stb.
A Panda-hoz is jó.

>> Tuning és extraLiquid // Alfa 156 2.0TS // 2009-02-09

A régi JVC rádióm megérett a cserére, már kisebb úthibákon is eldobta a CD-t.
Sokáig keresgéltem olyat amin elöl van SD foglalat, vagy hátul USB kivezetés. Elöl USB-set nem akartam, mert az nem teccik ha a pendrive lóg kifele. Most megtaláltam a tökéleteset :) Blaupunkt Victoria SD48. Elöl SD foglalat, hátul USB kivezetés, no CD, ráadásul egész pofásan néz ki. Az USB kábelt elvezettem a váltókulisszában hátra a könyöklőbe. Oda van beépítve egy aljzat. Így szépen el van rejtve a pendrive.
Még egy beépítő keret hiányzik a teljességhez :)