Blog >> kártya

Amikor megvásároltam az autót elkövettem egy hibát. Az autónak mindene megvolt, kivéve a Code kártyáit. Tudtam, hogy ez fontos tétel, de jóhiszemű voltam és a kereskedő a kártyák meglétéről való kérdésemre, megnyugtató "igen, bent van a kesztűtartóban" választ kaptam, melyet sajnos nem ellenőriztem le.
Azon a hétvégén öt használt Alfát néztem és mindegyikben benne volt. Nem hittem volna, hogy ilyen "gazdás" autónak pont hiányzik!
Hibáztam!
A hiányt csak itthon vettem észre!
A kártyák pótlása, megközelítőleg 30k Ft lett volna a márkakereskedésekben.
A kereskedőről kérésem lepergett, ő csak az hajtogatta, hogy használt autót vettem és higgyem el, hogy ő sem a Code kártyákkal kártyázik esténként.
Csak akkor azt nem értem, miért mondták, hogy benne van a kocsiban... Ha tudom, alkudok!
Mindegy!
Más oldalról közelítettem meg a problémát!
Felkutattam az autó első gazdáját, egy holland úriembert. Megtaláltam az e-mail címét és írtam neki egy levelet. Hollandul (Köszönet érte: Google fordító :)) A levélre azonnal válaszolt és biztosított affelől, hogy mindent megtesz a kártyák felderítése érdekében!
Így is lett, megtalálta a kártyákat! Úgyhogy Happy End a történet!
Eközben a levélváltások során összebarátkoztunk, és megtudtam néhány fontos dolgot az autóról is! A 159-et cége lízingelte, s mikor lejárt a szerződés lecserélték. Természetesen Alfára. Egy Giuliettára!
Egy igazi úriembert ismertem meg személyében! Ez úton is sok egészséget és örömteli km-t kívánok neki innen Magyarországról!

>> EseményCgo // Alfa 156 SW JTD 16V // 2011-06-24

2011. június 24. - 199.611 km

Még jó másfél hónap volt hátra a 2 évből, de nem akartam az utolsó pillanatra hagyni, hiszen a xenon (= hiányzó lámpamosó) miatt szerettem volna egy kis időhöz jutni, hátha nem sikerül a vizsga és szerelni kell majd.

Ezúttal a szenci állomast választottam, vagyis Skull választotta, és intézte - a hálám üldözni fogja.

Nem tudom, mennyire Skull közbejárása miatt, de mindenki kedves volt, mosolygott, senki nem akart lehúzni, a motort nem pörgették hülyére - szóval nagyon elégedett voltam, 10 perc alatt végeztünk.

Az emisszió a koromokádás ellenére simán a limit alatt. A fékek remekül teljesítettek, pedig kértem, hogy legyen szigorú. Amit mégis talált: tompított beállítása, olajleeresztő csavarnál csurog az olaj, lengéscsillapítók kukásak és a kipufogó rozsdásodik - mind apró hiba, tehát újabb 2 év nyugalom és békesség.

Az akció ára 65€ volt.

>> EgyébKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-02-09

(0209) az új bankkártyám átvételének napja.

>> EgyébKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-01-21

(0121) OTP sajátkártya igénylés

>> EgyébKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2009-08-20

Debrecenben voltunk pár napot és ha már ott jártunk, meglátogattuk a 7. Autó-Motor-Tuning Show és Országos Devil Tuning Találkozót (0820) a Főnix Csarnokban. Maga a kiállítás nem volt egy nagy szám sem a budapestihez, pláne nem az európai szintű külföldi kiállításokhoz mérten.. Viszont két csomag autós kártyát azért sikerült vennünkbenne jópár alfával:)

[Költségeim: belépő 1800Ft*4 (2nap) kártyjáték 590 *2db]

>> EgyébKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2009-02-14

Pénteken (0213) megérkezett a 100db kártyanaptár, úgyhogy most már végre örülhetnek a 'megbízóim', hogy hozzájuk is eljut a beígért naptár mennyiség. A képen már csak ~60db látható (az előző adagból maradt darabokkal együtt), mert 40-et még aznap szétosztottam a megfelelő emberek között.

Ha már a kártyánál tartunk, ha nem is naptár, de alfás.. Egy nappal a naptárak érkezése előtt, párom egy autós kártyával kedveskedett nekem, mert meglátta az elején az alfa romeo jelet. XXI. század autói címmel, melyek között -sajnos csak- egy alfa romeo (159) is szerepel. Íme:)