Mutasd

>> Esemény2012-01-31

Ma két "emlékezetes" dolog is történt az egyik:
1. Átfordult a számláló egy szép kerek számra....14 hónaposan....20000 együtt töltött km.
2. A másik dolog nem az autóval és az Alfával kapcsolatos de úgy érzem ide is kívánkozik mivel egy másik olasz "remekművel" kapcsolatos azonban ennek "csak" két kereke van.....még csak papíron létezik...Ducati Streetfighter 848....piros....vadállat....részletek (remélem) március elején :-)

>> Tuning és extra2012-01-26

Már régóta szemeztem ezzel a sporttáskával mérete pont jó kisebb "kiruccanásokhoz" ideális ezért a hét elején meg is rendeltem a "lóherés" kulcstartóval együtt! A bögre meg a nyakbalógó már régebbi szerzemény de ezek is innen valók!

>> Esemény2012-01-16

Kár, hogy megettük kicsit sajnáltam..... Kedvesem szülinapi meglepetése :-)

 
>> Esemény2012-01-16

Készült egy pár "művészi" kép mosás után.... kicsit meg lett effektelve Zolinak köszönhetően!

>> Esemény2012-01-04

Az egész úgy kezdődött, hogy kaptam egy kavicsot! Ezeken a jó magyar utakon ez nem meglepő...nagyot csattant de nyomát nem láttam így nyugisan haladtam tovább! Aztán majd 100 km múlva valami furcsa dolog jelent meg az ablaktörlő irányából....egy fénytörés mely szépen lassan araszolt felfele egy repedés formájában....Elég ideges lettem aztán kicsit lenyugodtam és számba vettem a lehetőségeket:
1. van cascóm ami üvegkárra is jó igaz 10% önrészt ki kell csengetnem,
2. elég sok cég foglalkozik javítással de repedést nem vállal(hat)nak de én azért saját felelősségemre ideiglenesen megcsináltattam itthon egy cimbivel aki már 10 éve javít kőfelverődést! Átmeneti megoldásnak jó lesz mert várni akarok tavaszig a cserével elég jól sikerült alig észrevehető és mivel meg lett fúrva a repedés vége így nem fut tovább!
A cascóm az Uniqánál van felhívtam őket a későbbi csere részletei miatt és meglepetésemre ha a Carglassnál cseréltetem ki az üveget akkor az önrészt is átvállalják! Elég jól hangzik ráadásul csak gyári üveg elérhető nem is szeretnék mást berakatni így valószínű itt fogom cseréltetni ha melegebb idő lesz tavasszal!

>> Tuning és extra2012-01-04

A Jézuska (Kedvesem személyében) egy pár "lóherével" ajándékozott meg melyek tegnap egy alapos mosás után fel is kerültek a helyükre így már a nyári gurulókkal teljes a QV feeling. Már csak egy "kis" ültetés hiányzik úgy érzem a tavasszal belevágok egy komplett állítható futóműszettbe! Első körben erre akadtam de hála a CSS tuningnak már más alternatívákat is vadászik nekem Máté!

>> Tuning és extra2011-12-22

Másfél hónap után megjött végre a BMC levegőszűrőm meg ráakadtam az Osram új Night Breaker Plus növelt fényerejű izzójára mely bekerült a fényszóróba a "sima" H1-esek helyére! Már az elődjével is nagyon jók voltak a tapasztalataim még a 156-ban ez viszont egy picit még jobban pirít a gyári xenonnal együtt már szinte nappali fényt terít! Picit kékes az üveg színezése pont jól eltalálták most már csak az élettartamára leszek kíváncsi! A ködlámpába is beraktam de ott nincs olyan látványos változás ill. itt megszenvedtem kicsit mivel nagyon rossz helyen van szinte hozzáférhetetlen így egyenlőre csak a bal oldalon sikerült kicserélni!
A légszűrő csere egyszerű eset de több ideig tartott annak a 20(!) csavarnak a kiszedése amik az alsó motorvédőt tartják! Km óra állás:17200.

>> Tuning és extra2011-11-01

Eljött a szokásos téli átállás ideje kihasználva a kellemes őszi napsütést felkerültek a téli kerekek, bekerültek a méretpontos gumiszőnyegek innen (egyszer már bevált most sem csalódtam) , fagyálló ablakmosó került a tartályba a zárak, zsanérok kaptak egy kis WD40-es kezelést és felkerültek a logós szelepsapik is!
A Ragazzon projekt is új fordulatot vett kikerült a középdob is helyét átvette egy vastagabb rozsdamentes cső is így már sokkal sportosabb lett az orgánuma!
A 18-as felnik nagyon jól viselték az úthibák viszontagságait sérülés nélkül vészelték át a közel 10 ezer km-t most leápolva várják a tavaszt megmérve a profilt kb. 1mm-t koptak ez jó jel így legalább 3 szezont ki fognak bírni!

>> Autóápolás2011-08-13

Mivel nem volt túl tartós az előző wax (szintén Sonax termék de folyékony) így kipróbáltam a "durvább" változatát! Ehhez azonban már nem elég a kézi erő ezért gyorsan beszereztem egy polírgépet is! Ma reggel nekiláttam majd 4 órába tellett de megérte nagyon jó cucc ahhoz képest, hogy kemény viasz egész könnyű volt vele bánni most arra leszek kíváncsi mennyire tartós......próbaképpen lekenem a Z750-t is :-)

>> Esemény2011-07-26

A fortuna kegyes volt hozzánk a Selénia Rally-n ezzel a különdíjjal az időjárás viszont ellenünk dolgozott pedig amikor leegyeztettem az időpontot még úgy tűnt igazi strandidő vár ránk....hát sajna tévedtünk! A nyár leghidegebb hétvégéjét sikerült kifognunk de azért a Balaton látványa és a tihanyi látnivalók kárpótoltak valamelyest! Itt is szeretném megköszönni a nyeremény hétvége felajánlójának Juhász Gábornak a vendéglátást és azt, hogy Alfások lévén VIP vendégként kezeltek minket így fantasztikus 3 napot töltöttünk el a Panoráma Hotelben.
Mivel Gábor épp Alfa vásárlás előtt áll így elég sokat beszélgettünk a Giu-ról volt "tesztvezetés" is szerintem hamarosan új Giulietta tulajt üdvözölhetünk személyében!
A hotelt ajánlom figyelmébe mindenkinek ráadásként Alfával érkező vendégeknek 10% extra kedvezmény jár így aki ide tervezi a nyaralást érdemes megfontolni eme lehetőséget!