Mutasd

>> Szerviz2018-10-23

Pár napja - amikor épp a másik autó megrendelt olajáért mentem - Alf gondolt egyet és megállt, nem kis ijedtséget okozva ezzel.

A hiba oka egy elrepedt üzemanyagcső (és / vagy) elromlott benzinpumpa volt. A benzinpumpa és a benzintank teteje közötti csonkot áthidaló kb. 6 cm hosszúságú cső hasadt ki. Ha már szét volt szedve, akkor már a benzinpumpát és a külső benzinszűrőt is kicseréltük.

Meat & Doria benzinpumpát kapott (3.6 bar) és Filtron benzinszűrőt.

Az autó kicsit harapósabb is lett.

Ami viszont csak most derült ki, hogy a pár évvel ezelőtti nagy lakatoláskor (a jobb hátsó elemet cserélték) valószínűleg nem a saját benzintankomat kaptam vissza. Az autóban még soha semmi az üzemanyagellátással kapcsolatos alkatrész (benzintank, benzinpumpa) nem volt cserélve. A benne lévő benzinpumpa viszont már javítva volt, a rajta lévő benzincső sem gyári állapotú volt, már cserélték... ráadásul (ahogy a képeken is látszik) egy bordó (vagy piros) autó fényezésének nyomai láthatóak rajta. Az én autóm zöld... ha a munkám során én ennyire figyelnék az ügyfelek, és a kollégáim rámbízott dolgaira, már rég nem lenne munkahelyem. Nem ez az első alkalom, hogy utólag szembesülök vele: nem az autóm eredeti alkatrészét kaptam vissza, hanem valamit amit épp az udvaron találtak egy bontásra ítélt 145/146-osból.