Mutasd

>> Tuning és extra2016-06-17

Sajnos azon kevés MiTók közé tartozik az enyém, aminek nincs gyári Blue&Me kihangosítója, meg a telefont sem lehet csak úgy rádugni a cuccra, hogy meghajtsa. Ezért többek tanácsára felkerestem a Loudlink nevű rendszer kitalálóját, Arnót, hogy oldjuk meg valahogy a dolgot.

A hifi kiszedésével mondjuk szegény Arno megküzdött, mert picit be volt gyógyulva, de ezt leszámítva egy óra alatt megvolt az egész manőver. A hifi seggébe bele kell dugni a kábelt, azt hátul elvezettük, egy pici, fúrt lyukon keresztül bement a kesztyűtartóba, és boldogság vala :) A hifi azt gondolja, hogy cd-váltóval van dolga. Kis hülye :D

Bluetooth-on keresztül a telefon is hozzácsatlakoztatható, a multikormányról minden vezérelhető, és a telefon kihangosítását is megoldja, a minsőége pedig sokkal jobb, mint a gyárié, mivel a mikrofon nem annyira érzékeny a zajokra, és még az érzékenysége is változtatható. Az ehhez szükséges mikrofont a belső tükör mellé tette fel Arno kis szolidan, a kábel meg a tetőpanelben és az A oszlop takarójában kapott helyet. Kb. észrevehetetlen, szolid megoldás.

Bár USB-portról csak tölteni tudja a telefont, nekem ez már csak azért sem baj, mert, ha a rendszer UBS-ről és Bluetooth-ról is kommunikál, akkor tapasztalataim szerint sokszor összeveszik egymással a két port és lfsz nem történik. Úgyhogy ez így frankó, ahogy van.

Van hozzá microSD foglalat is, de érzésem szerint nem fogom kihasználni, mert hát ott a telefon :) De a lehetőség adott.

Ár-érték arányban egy zseni kis megoldás ez a Loudlink, és tök jó, hogy itthon valaki ezt kitalálta és Alfákra optimalizálta.