Mutasd

>> Szerviz2021-03-01

Bemelegítésnek pár dolog visszakerült:
Az alu vízcső megkapta az egyik új tömítést és visszacsavaroztam a hengerfejre. A csavarjait sárga szigszalaggal rögzítettem leszereléskor hogy elég szembetűnő legyen.
Visszakerült a klímakompresszor tartója. Mindig van egy csavar amivel több idő megy el mint az összes többivel. Most a jobb felső volt a soron. Többször leszedtem a már felcsavarozott tartót hogy mi nem stimmel. Semmi baját se láttam. Aztán egyszer csak bement a helyére. Hogy mi volt a gond talán sose tudom meg. Bő fél órám ment rá...
Ha már fenn a tartó visszakerült a klímakompresszor is. Sokáig töprengtem hogy a kompresszorhoz félretett csatlakozó tartó hová való. Aztán bejöttem és megnéztem a laptopot és a bontási képek alapján egyértelmű volt. Az 5-ös kép jobb oldali csavarjára kell. Ki is vittem magammal a gépet.
A szívócső alsó két tartócsavarját is visszatettem. Nem volt egyszerű mutatvány mert csak egy kéz fér fel alulról. Viszont kettő kellene, mert egyikkel csavarozni kellene a másikkal meg a szilentet lyukra igazítani. Az alsó vezetékek is visszakerültek a tartókba.

Most jött a neheze, a vezérlés.
Először vissza kellett rakni a vezérműtengelyeket, feltenni a csapágyházakat, vezérlésrögzítőket. A képek segítettek hogy melyik csapágyfészek hová való.
Az egyes henger felső holtpontja adott volt, a vezérműtengelyek pozíciója szintén. Felkerült a szíj, majd a szívó tengely kerekét lecsavaroztam. Minden a helyén van :-)
Csavar: ha már szop@tós csavarról esett szó van még pár. A 10-es képen jól látni hogy a szívó (jobb oldali) tengely kerekétől nem lehet betekerni a csapágyház fedelét rögzítő két csavart. Itt szedtem le negyedszer a kereket...

A balansztengelyek szíja is felkerült. A tengelyeken lévő jelölések felfelé néznek. A feszítővel nem volt kedvem bajlódni ezért a főtengelyre a már pozícióban lévő és a szíjat tartó kereket csavaroztam fel utoljára. Elsőre nem sikerült eltalálni, de harmadikra igen.
Ja, miután a kipufogó tengely bekerült rögzítettem a jeladót is a helyén.

Holnap még egyszer átnézem, ha minden rendben átforgatom a motort az indítómotorral.

u.i. tegnap beszéltem PHuBi fejével. Megígérte hogy működni fog én meg cserébe beígértem neki egy készlet új 100ezres gyertyát, amit este meg is rendeltem. Az emailek alapján holnap meg is jön. Más csak PHuBinak kell betartani az ígéretét :-)