zsozso - főkép
>> EseményAlfa 159 SW // 2014-12-16

Most van egy kis időm frissíteni az eseményeket. Sok minden nem történt az autóval. Az októberi hosszú hétvégén felkerültek a téli gumik, 225/50 R17 Pirelli Sottozero 3. Kíváncsi vagyok, hogy viselkedik majd hóban...
Ha már hó: mióta hidegebbre fordult az idő, nem igazán működik a központi zár (elsőre). Szóval kinyitom mechanikusan a vezető oldali ajtót, ez után tudom nyitni a csomagtartót. Lassan elérem a 10.000 km-es olajcserét, akkor megnézetem ezt is. Más gondom nincs vele (lekopogom). További balesetmentes közlekedést, és Boldog, Békés Ünnepeket kívánok!

 
>> SzervizAlfa 159 SW // 2014-08-24

Elérkeztem ahhoz a ponthoz, hogy miért csak most jelentkeztem tagnak Közétek :-)
Egy őz volt az oka, sokat autózok a Gemenc mentén, a mamát ki tudtam kerülni, a gidát épphogy nem... Megmenekült, de ahhoz elég volt, hogy sérüljön a bal eleje, szóval a rácsokat cserélni kellett, a ködlámpában izzócsere és a lökhárító karosszériás javítása vált szükségessé. Szóval most tudtam olyan képeket készíteni, amiken egyben van az autó. Egyúttal cserélték a tompított fényszóró izzóit, a csomagtér teleszkópokat, vettem egy garnitúra gumiszőnyeget, csomagtér tálcát. A következő tervezett projekt egy készlet 225/50 r17 Pirelli téligumi, és egy készlet sűrű küllős gyári 17-es alufelni nyárra (úgy nézem, most egy Enzo B alugarnitúra van rajta, az éppen jó lesz télre) Folyt. köv.

 
>> SzervizAlfa 159 SW // 2014-08-24

Szóval a szerviz... Csütörtökön vettem az autót, az azt követő hétfőre kaptam időpontot Lippóra (Baranya megye) egy márkafüggetlen szervizbe. Addig beszereztem a vezérlés cseréhez, és olajcseréhez szükséges -gyár által ajánlott- alkatrészeket, anyagokat. Átnézték a futóművet, elvégeztek egy motordiagnosztikát. Elektromos problémák vannak az autóval, időnként nem működik az alkony- és az esőérzékelő (úgy vettem észre, miután hosszabb ideig süti a nap). Valamint az rádió nem vezérelhető a kormányról (Becker típusú, állítólag ez a gyári, de ezek szerint mégsem). Szóval magam kapcsolom a lámpákat, és az ablaktörlőt (mint az elmúlt 14 évben) de ez legyen a legnagyobb hiba az autóval.

 
>> EseményAlfa 159 SW // 2014-08-24

Körülbelül fél éve kezdtem el nézelődni, 2008-as Opel Astra GTC -met szerettem volna lecserélni, valami nagyobb, kényelmesebb autóra. Hosszas keresgélés után döntöttem az Alfa 159 SW mellett. A kinézete nagyon tetszik, minden fórumon dicsérték, reméltem, hogy nem tévedek vele nagyot... Pár hete találtam rá erre a 2.4-es, 2006-os Alfára. Amikor beleültem, érezni lehetett, hogy nem csak átmenetileg rendbe rakott, egyébként lelakott autóról van szó, hanem vigyáztak rá, gondját viselték. Tudom, kockázatos használt dízelt venni, de belevágtam. A futómű- és motordiagnosztika nem mutatott hibát, szóval eddig probléma mentesen rójuk az utat :-)