Mutasd

>> Egyéb2014-07-03

Sikeresen levizsgázott a gép. Újabb 2 év legális közlekedés az utakon :) Mondhatni csont nélkül vizsgáztunk le , bár a vizsga után mondták hogy a hátsó lengéscsillapítóim cserések. Ez azért érdekes mert kb 2 hónapja volt kicserélve vadi új MONROE-ra. Kicsit túl volt fújva a gumi, engedtek le belőle és utána már benne volt az értékbe. Bár azért többet vártam a vadi új csillapítóktól.... talán a /50-es gumi miatt nem tudom . Lényeg hogy megvan . Köszi a közreműködésért Andyka !

Km: 137 550

 
>> Szerviz2014-06-07

Mai napon megejtettem a klímatisztítás bonyolult műveletét. :) Mivel ez az első olyan kocsim amiben van klíma, így kicsit félve álltam neki a dolognak, hogy tele nyomjam a szellőzőjáratokat habbal.
Követtem az utasításokat, és minden rendben ment, ahogy annak lennie kell. Kicseréltem a pollenszűrőt is Aktívszenes szűrőre. Tök jó még képekkel tűzdelt leírást is kaptam hozzá :) nem mintha nem találtam volna meg magamtól is. :) Most már csak fel kell tölteni gázzal, és hűsölhetünk. :)

Km : 135 670

 
>> Szerviz2014-05-27

Megint elérkezett az olajcsere ideje. Igaz még kilóméter szerint lenne 300 hátra, de jövőhéten hosszú útra mennek a géppel a szüleim, jobbnak látták ezzel menni nyaralni és ezért kölcsönkérték. Na ezért gondoltam én is hogy akkor lecserélem az olajat mielőtt mennek.
A választásom most nem a Selénia 20K-ra esett mint eddig, hanem a Racing-re. Sok jót halottam róla és elvileg a gyártó is ezt írja már a ts motorokhoz. Baj nem lehet. :) Remélem ezt nem fogja csipegetni. A szűrő mint mindíg most is Bosch .
Ha már lent szöszmötöltem kapott egy komplett alvázvédelmet is a Bella. Jobb megelőzni a bajt. :)

Km: 134 700

 
>> Tuning és extra2014-04-20

Vettem egy nappali menetfényt, amit elvileg a KPM is engedélyez. Így végre vége a napközbeni xenonozásnak. :) Felszerelni 10 perc, és ez elvileg olyan hogy ha az indexre is rá van kötve akkor azzal együtt narancssárgán villog. Ezt a funkciót még nem kötöttem be, de ami késik nem múlik :) Mutatós. tetszik :)

 
>> Szerviz2014-04-20

Történt hogy észrevétlenül egyre hangosabbak lettek az út egyenetlenségei. Tompán huppant egyet mélyebb gödröknél. Hagytam a dolgot ennyiben. Aztán hátul elkezdett kopogni valami. Na ezek a dolgok egyre erősebbek lettek. Gondoltam , hogy itt a tavasz átnézetem.
El is vittem egyik autószerelő cimborámhoz hogy nézzük meg mi a helyzet. Hát kicsit meglepődtem amit láttam. Hátul a lengéscsillapítóból ki van csúszva a szilent elöl meg a stabilizátor szilentek nincsenek a helyzet magaslatán. Sürgős cserére szorultak. Meg is rendeltem az alkatrészeket, és mentem Dzsozy barátomhoz hogy kicseréljük ezeket.
Gondoltam max egy délután és megvagyunk vele, háhááá hát nem. A külső stabilizátort kicserélni nem volt nagy kunszt, de a belsők már annál nehezebb. A bölcső leengedése nélkül is meg lehet oldani igaz, kell hozzá türelem. De sikerült megoldani végül . Hálás köszönet Piritu cartársnak. Az ő blogja alapján fél óra alatt megvolt a csere. Nagyon precíz leírás. :)
Én nem tudtam hogy a stabilizátor szilentet összefogó bilincs össze van préselve gyárilag, és a visszaperemezett részt kell szét ütni. Miután szétjött le kell csiszolni, és már össze is lehet csavarozni, teljesen jól összefekszik.
Ezen megpróbáltatások után következett a hátsó lengéscsillapítók cseréje. Itt mondhatni minden simán ment egy 15 ös krova fejet leszámítva ami sajna beleesett a hátsó nyúlványba. Azt hittem zörögni fog, de egyenlőre semmi hangja :)
A végeredmény csendes suhanás és brutális út tartás. Végre nem szitál a hátulja a kocsinak.
Köszi az ismételt segítségért Dzsozy !!

 
>> Szerviz2014-04-11

Történt hogy egyik napról a másikra az autó nem akart elindulni elsőre, csak másodikra, volt hogy csak harmadikra... és hidegen kb 1 km ig annyi erő volt benne mint egy 50ccm-s robogóba.... és gázadásra rángatott , prüszkölt, meg minden. Elég gázos volt a helyzet, sőőőt még ez nem volt elég neki meleg motornál nagyon ingadozott az alapjáratom volt hogy 500 és 1500 között. Ezért döntöttem úgy hogy veszek egyet.
Korábban néztem már és láttam hogy egy GM márkájú univerzális szonda volt benne. Most kapott Bosch-t.
Pár nappal korábban kicseréltem a levegő szűrőt is mert régen volt már.

Lambdaszonda : Bosch 20000 Ft
Levegő szűrő : MANN FILTER 2000 Ft

Csere menete:
- Motor burkolat leszed ( nem muszály de én így láttam hogy merre megy a kábel )
- Fekete csatit lehúz ( 4 pólusú)
- 22-es kulcsal meglazít ( Ha jól emlékszem :) )
- Régi ki új be és ugyanez fordítva.

Első tapasztalataim nagyon pozitívak. Pöccre indul, és az alapjáratom brutálisan beáll 900 ra meleg motornál. Hidegen sem rángat ott is van ereje, és alacsonyabb tartományban is nagyon jól húz. + 40 LE minimum :)

Km : 131 430

 
>> Szerviz2014-03-25

Kicseréltem a kiegyenlítő tartályt, mert észrevettem hogy a régi már a végét járja. Az igazat megvallva szúrta is a szememet mert elég ronda volt szegény, de a fő ok nem ez volt hanem az hogy megvolt repedve az oldalán. Jobbnak láttam kicserélni. 10 perc alatt megvolt a csere 7-es fejű csavarok tartják 2 elől egy pedig hátul. A csöveket lehuzigáltam és már kint is volt. Vissza pont így.
Az új sokkal szebb és a feladatát is sokkal jobban ellátja.

Km: 130 450

 
>> Tuning és extra2014-03-24

Már tavaly is szerettem volna lefújni őket, szerintem sokat dob a kocsi kinézetén. :) Hétvégén volt is rá egy kis időm foglalkozni vele.
Alapos tisztítás és zsírtalanítás után kicsit megcsiszoltam, majd lefújtam két réteg fehér alapozófestékkel utána pedig szintén két réteg piros féknyereg festékkel. Szerintem űber király lett. :)

Km: 130 450

 
>> Tuning és extra2014-03-19

Végre sikerült beszerezni egy 6000K-es H1 Xenon szettet . Ezért köszönet Szosza cartársnak, akivel ma délután futottunk össze Győrbe, pontosabban levadásztam :) Kollégámmal mentünk a belváros fele amikor láttuk hogy egy szép Brera áll előttünk még meg is jegyeztem hogy akivel ma találkozom neki is ilyen van. Akkor jött az ötlet hogy mi van ha ő az ? :) Gyorsan rá is telefonáltam, és tényleg ő volt. Meg is történt az átadás.
Siettem haza és be is pattintottam a gépbe :) Hát ég és föld a különbség. :):) Végre látok valamit :)

 
>> Egyéb2014-03-19

Nem tudom hogy mikor és hol mert jártam pár helyen ma, de elég erős a gyanúm hogy a temető parkolójában, mert előtte nem vettem észre. De most komolyan milyen ember az aki egy temető parkolójában próbál feltörni egy autót? Száradna le a keze az ilyennek , mit gondol ?? mi jár az eszébe?? húú fekete szép autó biztos tele van pénzel?? ha nincsen akkor csak simán szét b*om?
Hiába vigyáz az ember az autójára, simogatja, szépítgeti ha jön egy ilyen bunkó paraszt és neki esik. Szerencsére nem sikerült neki a művelet .
Így hagyja az ember az autóját akárhol ... Magyarország én így szeretlek....