Mutasd

>> Szerviz2013-12-19

Megtörtént az aktuális olaj- és szűrőcsere. Természetesen ismét Selénia került bele. Általában ez a művelet maximum 1 óráig tart... hát nálam ez 3 napig tartott... mivel még az előző olajcserénél vettem észre hogy a karterba nem sok menet van.
Akkor mivel jobb nem volt, megtette az unixos paszta is, de idővel elkezdett csöpörészni. Most rákészültem a cserére. Leengedtük az olajat, és elvittem a csavart mintának a munkahelyemre, ahol nagyon pöpec csavart csináltak nekem ! Köszi!! Egy mérettel nagyobb lett a csavar és adtak hozzá menetvágót is. na akkor munka után irány a garázs belevágtuk a menetet. OKÉÉÉ mehet bele a csavar... vagy.... ?!? alátét??? na f*sza... azt nem hoztam... Másnapra hoztam megfelelő rézalátétet, betekertük a csavart és kész ! Felraktam az új szűrőt , ment bele az olaj és végre készen vagyunk !
Majd jövő év elején kap xado-t is mert csak jókat halottam róla !
Ja és kösz a türelemért Dzsozy ! :D

Km: 125 300

 
>> Egyéb2013-12-19

Kicsit unatkoztam itthon, és azon törtem a fejem hogy mit lehetne csinosítani a kocsin. Eszembe jutott hogy van nálunk a cégnél egy polír gép amit még ki sem próbáltam. Kerestem egy alanyt amin kipróbálhatom. Hát ez lett belőle. Nem tökéletes, de nem is egy profi polír gépen csináltam. Fixen van rögzítve és így nehézkes volt a részleteket megcsinálni. Nekem tetszik, kicsit feldobja a motor teret. :)

 
>> Tuning és extra2013-12-14

Itt a hétvége, és szántam egy kis időt a kocsira. Kipucoltam a szívócsövet, Légtömegmérőt és a fojtószelepet is, bár meglepően tiszták voltak. Olajszint ellenőrzés, minden OK :) Már régóta nézegettem az első pajzsot hogy fakul, fakul és egyre fehérebbnek tűnik. NA lássuk miből élünk :):) A felni festésből maradt még fekete festék, ne vesszen már kárba... :) Meg tisztítottam körberagasztottam 3 réteggel elfújtam. Hagytam megszáradni és kész! Nekem nagyon tetszik a végeredmény.

 
>> Egyéb2013-11-23

Közeleg a tél, gondoltam lemászok a kocsi alá és körülnézek, hogy mégis milyen állapotban van. Bár másztam már le párszor, de mindig éri meglepetés az embert. Már kezdett aggasztani az olajfogyasztása a kocsinak ( kb 1,5l / 10.000 km ) de láttam hogy kb fél liter biztos hogy az aszfalton végezte, eddig bírta az olajcserekor mókerolt leeresztőcsavar. Sabaj! úgy is mindjárt megint olajcsere majd orvosolva lesz ! El van még törve egy kipufogó felfüggesztő bilincs, és el van rozsdásodva az egyik első motor felfüggesztő.... wtf ?? azt hogy? mikor a másik oldalon semmi baja? mellette ott van a klímakompresszor, lehet hogy szivárog ? és a gáz miatt rohadt el ? Még menthető mert felületi rozsda, de nyáron mindenképpen meg lesz nézetve a kompresszor. JA és mit keres GM lambdaszonda a kocsiban???!! tudtommal nem is lehet kapni ilyet alfához... Bár nem vettem észre rendellenességet a működésben akkor sem bele való! Ez is orvosolva lesz majd, de most első a kopogásérzékelő cseréje lesz, mert gyorsításkor meleg motornál becsörög mint anno az 1200 lada...

km: 123 800
Átlag fogyasztás: 7,2 liter

 
>> Szerviz2013-11-10

Délelőtt kicseréltem a termosztátot végre... :) Már ideje volt ! Mikor megvettem az autót hazaúton kiderült már hogy cserés, csak valahogy minden más fontosabb volt, és nem volt vészes mert nyár volt. De most hogy bejöttek a hidegek bekómált a mutató és alig akart 50 fok fölé menni. Fűtésem úgy ahogy volt., de nem halogathattam már tovább a cserét. Facet márkájú került bele ez is Olasz! :) A csere kb 1 órát vett igénybe, nem volt nagy cucc! A csere után a mutatót mint ha odaszögelték volna 90 fokhoz :)

 
>> Szerviz2013-10-29

- " Dejó ez Diesel ? :) " Hangzott el jó párszor a kérdés mikor a kocsimat nézegették a rokonok , ismerősök ! Erre a válasz csak annyi volt ... " őőő... nem ... ez sosem volt Diesel bármennyire tűnik annak " . Na ezt a párbeszédet már kezdtem unni, és már engem is nagyon zavart hogy Diesel hangja van, és hogy meleg motornál gyorsításkor enyhe csörgés hallatszik , ezért el is látogattam Laci barátomhoz hogy cseréljük ki a vezérlésmódosítót. Dzsozy cartárstól kaptam egy használt ám de jó állapotú módot. Innen is Köszönöm !! Régi ki új be , utána csak finom duruzsolás... :) Ha már szerelőné volt a verda át is nézettem rendesen mert nálam még nemigazán volt. A jó hír hogy teljesen rendben van az autó futóműve és a fékek is. :) a Vezérlésben meg nem lehet több 20 000 nél.! Az előző tulaj esküdött rá hogy cserélve volt kompletten, igaza volt :) Ennek azért örülök annak viszont nem hogy a csere után az enyhe csörgés gyorsításkor megmaradt ... :(:(:( Valaki valami ötlet ?? :)

 
>> Egyéb2013-10-21

Hétvégén szép idő volt, és egyik haveromat aki mellesleg fényképész megihlette a kis Alfám, mondta hogy egyszer csinálhatnánk pár képet, ha gondolom. Hát gondoltam. :) Úgy is lesz naptár jövőre, jók lesznek bele a képek ( remélem) :):). Lemostam lepolíroztam ahogy kell szép volt pózolgatott. Képeket majd rakok fel ha elkészültek. Otthon láttam hogy van egy szeg a hátsó gumiban... jobbnak láttam átcserélni a téli szettre. Már lassan úgy is itt lesz az ideje. Jó nem nagy veszteség mert a hátsó gumikat jövőre már úgy sem raktam volna vissza. Kicsit gyászos így a kinézete... de brutál kényelmes lett vele az autó. :)
Most már jöhet a tél !! :)

 
>> Tuning és extra2013-10-03

Egyre jobban szúrta a szememet a felnik állapota, ezért rászántam magamat hogy lefestem őket . Tudtam hogy nem lesz kis munka mert a felületi rozsda sajnos megtámadta rendesen. Hát nem tévedtem ... :) jó sokat kellett csiszolni mire a rozsda lejött róla. Körberagasztottam, zsírtalanítottam és már mehetett is az alapozó, és a festék. Végül 3 réteg fényes fekete festéket kaptak. Hát nem lettek a legprofibbak, de hát nem is vagyok profi fényező.... Nekem sokkal jobban tetszik így és ez a lényeg :) Most már csak a gumik ápolása van soron és már jöhet is a tél!

 
>> Egyéb2013-09-07

Tegnapi nappal elértük a 120 ezeret. Rendesen pörög az a fránya óra pedig nincs is napi használatban. Ha már így elértük a kerek óraállást, megcsináltam rajta a 120 ezres nagy szervízt! :) Kicseréltem az index izzókat mert fehéren világítottak :) Csak így tovább 145 még MINIMUM ugyan ennyit ;)

 
>> Egyéb2013-08-16

Mikor nyaralni voltunk, összefutottam Fangio cartársal, és a már régebben megbeszélt téli gumikat elhoztam tőle. A felniket még le kell festeni de hát az legyen a legkisebb gond, meg hát javában tombol még a nyár úgy hogy van még rá idő. Mikor hazaértünk rá is próbáltam a vasra, hát a nyári után elég fura meg vékonyka de hát a tél nem is a peres gumikról meg a szép alufelnikről szól :) A télen majd rendbe lesz hozva az alufelni mert sajnos elég ramaty állapotban van. Na most már jöhet a tél !