Mutasd

>> Esemény2018-11-01

Október közepén, amikor a Spider aludni ment, az akksiját bedobtam egy indításra a 33-asba. Egyből indult fél év állás után. Lemostam, bemelegedett a motor. Nem bírtam ki, hogy ne rugdossam mrg picit magasabb fordulatra olyan gyönyörű hangja van! Ha lenne rajta egy rendszám... :))

 
>> Esemény2018-05-14

Néhány hónapja felmerült bennem a gondolat, hogy vásárolni kellene egy régi 33-ast, amíg lehet egyáltalán kapni... Az már látszik, hogy a kínálat szűkül, a szebb példányok ára pedig megindult felfelé. Nem szerepelt a prioritásaim között a vásárlás, de észben tartottam a dolgot. Ami még kritérium volt, hogy mivel a Spider-projekt van folyamatban, és egyszerre csak egy, ezért olyan autó lenne érdekes, ami külföldi, vagy egyéb módon forgalomból kivont - azaz nincsenek alvó költségei, míg el nem jön az ideje.

Aztán egy szép napon az egyik cartárs feladott egy hirdetést itt a fórumon, hogy 2db forgalmi nélküli 33-as keresi új gazdáját. Felvettem a kapcsolatot, és egy nagyon baráti árat kaptam, aminek okán le is egyeztettük a megtekintés időpontját. Külön öröm volt, hogy az autó szlovén származású, ezért a fent leírt kritériumoknak teljes mértékben megfelelt. Regisztrálni már nem lehetett, az EURO-1 besorolás miatt, majd csak 30 éves kora után, ha már oldtimer minősítést szerez.

A megtekintés alkalmával kiderült, ehhez nem is igényel túl nagy ráfordítást. Előző gazdája nagy szakértelemmel és műgonddal tartotta karban, ez minden porcikáján látszik. Egy-egy apró javítás szükséges csak, de az autó összképe, állapota minden előzetes várakozásomat felülmúlt. Ahogy beindult az 1.5-ös boxer, az pedig maga volt a mámor, egyből mosolyt csalt az arcomra a járása és a hangja.

Az elhozás napján egy rövid, alig 100 méteres kanyart tettem vele. Nagyon hiányozni fog a következő hat évben, hogy nem hajthatom kedvemre. Gyanítom, megszervezek pár tréleres-zárt pályás kirándulást... :)

Tehát belezúgtam, megvolt a "vigyél haza" sugallat, úgyhogy itthon pihen a garázsban. Kaptam hozzá még egy fél autónyi pótalkatrészt, úgyhogy a javításokkal sem lesz sok gond reményeim szerint.