Mutasd

>> Egyéb2018-02-19

A meglévők elég rosszul töröltek már, különösen a vezető előtti, pont szemmagasságban csíkozott. Kapott egy pár Bosch Aerotwin-t. Kíváncsi vagyok, meddig bírja majd.

 
>> Szerviz2018-01-12

Még az időszakos szervíznél kiderült, hogy a kartelgázcsövön van egy kis repedés. Ezt ma cserélték az Watz Autónál.

 
>> Egyéb2017-12-01

Még novemberben vettem az az autóhoz négy 17"-os felnit, a sok küllős változatból télire. Tip-top, felújított, antracit szürke színben. A felniket 225/50R17-es Pirelli Sottozero 3 XL abroncsokkal szereltettem fel. Kicsit tartottam tőle, hogy a 19"-esek után kicsit bénán fog kinézni a kisebbekkel, de teljesen jó, klasszik 159-es kinézet.
Felnik: 130K
Gumik szereléssel 175K

 
>> Szerviz2017-11-24

Az elmúlt kilenc hónapban elég sokat mentem, így nem vártam meg az olajcserével, amíg jelez a comp, elvittem cserére meg átvizsgálásra. A Watz Autóban volam Óbudán, elég normálisnak tűntek. Átnézett mindent, a szokásos cseréken kívül (olaj+szűrők) csak a karter gáz csöve érett meg még cserére, mivel van rajta egy kis repedés. Megrendelés után, 1-2 héten belül ezt is cserélni fogjuk.

 
>> Esemény2017-07-20

Pár hete engem is utolért a bal első ablakemelő mechanika hibája. Valahol a Kassa-Eperjes autópályán próbáltam felhúzni az ablakot, de csak a motor hangját hallottam, az ablak nem mozdult. Hétvége volt, nem sok esélyét láttam, hogy szervízben tudnak segíteni, de ahova igyekeztem nem várt garázs, az ablak úgy nem maradhatott, úgyhogy megálltam az első hétvégén is nyitvatartó barkácsáruházban, hogy pár alap szerszám beszerzése után segíthessek magamon. A kárpit leszedése után láttam, hogy a felhúzás így sem triviális, kell valami, amit a motor/mechanika helyére, ami megmozgatja az ablakot. Gondoltam, hogy valamelyik másik ajtóé pont bele illik, amit végül meg is találtam, a jobb hátsó ajtó motorja volt csereszabatos. Igaz, a pólusok fordítva vannak a motoron bekötve, így a fel volt a le és fordítva, de legalább fel tudtam húzni az ablakot. Miután hazatértem, gyorsan beszereztem az Alfa depóban egy motort, úgyhogy megint működik mind a négy elektromos ablakom. A fényképen látszik is, hogy a műanyag fogaskerekek kicist megviseltek, valószínűleg a mechanika hasonlóképpen néz ki belülről.

 
>> Egyéb2017-03-29

A jobb oldali fényszóró egyik tartó füle le volt törve. Ez elvileg egybe van építve a fényszóró házával, de rövid keresgélés után a ePER-ben találtam javító fület hozzá. Az új fület a fényszóró házához kell rögzíteni, ehhez ki kell szerelni a lámpatestet. A lámpatestet a két motorházból is elérhető csavaron kívül, alul egy harmadik is tartja, az ehhez való hozzáféréshez le kell venni az elülső lökhárítót. Nem nagy dolog, de elsőre elbíbelődtem az egésszel pár órát. Miután a lámpatestet kiszedtem, a javító fület két csavarral lehet rögzíteni a lámpatesten.

Ezeket a füleket rendeltem hozzá:
Javító fül

 
>> Autóápolás2017-03-21

Hiányzott négy szőnyeg oldali patent az első szőnyegekből. Az alsó, padló oldali rész megvolt mind. Rendeltem helyettük ilyeneket a szőnyegbe:

https://gumiszonyeg.eu/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_category_id=393&virtuemart_product_id=12978&Itemid=722

Tökéletesen csatlakozik a padló oldali darabhoz, így meg már nem csúszkál végre a szőnyeg.

 
>> Szerviz2017-03-16

Ma megjavították a szervócsövet. Nem látszott, hogy mióta szivárgott, de a szervóolajból nem nagyon hiányzott, csak a szerelés alatt elveszett mennyiséget (0,5 liter) kellett pótolni. A szervízvezetőnek is volt több Alfája is, úgyhogy azt mondta, nyugodtan hordhatom hozzájuk a jövőben, láttak már ilyet. Valószínűleg így lesz, mert itt vannak 10 perc sétányira és úgy tűnik gyorsan és jó áron dolgoznak.

 
>> Szerviz2017-03-09

Kicseréltettem reggel a váltóban az olajat. A szerelő mester úgy látta, hogy még bontatlan volt a leeresztő, tehát eredeti olajjal futott. Nem ítélte nagyon rossznak az olaj állapotát, úgyhogy azt mondta, elég, ha legközelebb 30-40 ezer után megyek cseréltetni.
Az alsó motortakaró eltávolítása után viszont láthatóvá vált, hogy a kormányszervó csöve kicsit ereszti az olajat. Nem értem, hogy ezt a Szamosinál hogy nem vették észre egy hete. Vagy ha észrevették még rosszabb, miért nem szóltak róla? Vagy ha jóhiszemű vagyok, akkor még nem eresztett.

 
>> Szerviz2017-03-02

Elvittem az autót az Alfa Szamosiba olajat és vezérlést cseréltetni. Az olajcsere esedékes volt az egy év letelte miatt, bár kilométerben alig került azóta bele. A vezérlést még nem kellett volna, de újra akartam indítani a számlálót, így legalább biztosan tudom, mikor lesz legközelebb esedékes. Megkértem, hogy nézzék meg van-e valami más is, de azt mondták tipp-topp az állapota.