Peter88 - főkép
>> EgyébAlfa Giulietta 1.4 TB (120 LE) // 2016-10-15

Mikor megvettem az autót, átfutottam a leírását és már akkor feltűnt, hogy a DNA kapcsolót bemutató résznél az egyik képen a pillanatnyi sebesség szerepelt, a másikon pedig a turbónyomás. Ez már akkor megtetszett, de valahogy nem sikerült megtalálni, hogyan hozható elő. Már kezdtem feladni, ugyanis oda volt írva, hogy "adott változat/piac esetén", gondoltam ez nem tudja ezt a funkciót. Tegnap csak úgy kapcsolgattam a menüben és amikor odaértem a "radio repetition" funkcióhoz, gondoltam minek ez ide és kikapcsoltam. Hirtelen ötlettől vezérelve átraktam A-ba. Ekkor a főmenüben előjött a pillanatnyi sebesség. Hasznos dolog bizonyos helyzetekben, hogy pontosan látod, mennyivel mész. Kár, hogy N-ben a dátum van ezen a helyen. Remélem valahogy ezt is le lehet cserélni. Aztán persze később kipróbáltam D-ben is és nagy örömömre megjelent a turbónyomás :) Persze ezek lehet csak nekem voltak újdonságok, biztos van olyan cartárs aki tudta ezt. De tök jó hogy ezt is lehet állítani.

>> Tuning és extraAlfa Giulietta 1.4 TB (120 LE) // 2016-09-25

Az előző autómon is volt fólia, nagyon szerettem, így nem volt kérdés, hogy ezen is lesz. Ahogy az előző autómat, ezt is az Autóüveg Szolnok csapatára bíztam. Miután megnéztem a saját bemutató autóikat, közösen kitaláltuk a számomra legoptimálisabb összeállítást. Értik a dolgukat, precízek, jó szívvel ajánlom őket. 3M Color Stable fólia került fel, melyhez 7 év garancia jár. Nem akartam „gengszterfeketét”, szóval szerintem ez a képeken látható összeállítás tökéletes arany középút lett.
Pár napja megérkeztek az Amore-s „felségjelzések” is, melyekért köszönet GT cartársnak. Délután ezek is a helyükre kerültek 

>> SzervizAlfa Giulietta 1.4 TB (120 LE) // 2016-08-10

Kicsit lemaradtam a blog írásával, de most pótolom a hiányosságokat. Időrendi sorrendben:

2016.06.06. Egyik reggel nem indult el a klíma, meghalt benne a ventillátor meg valami csatlakozó. Garanciában cserélve. Itt a jó idő, úgyhogy ráfért az autóra egy klímatisztítás és egy pollenszűrő (gyári) csere is.

2016.06.23. Megtettem kb. 10 ezer km-t, úgyhogy itt volt az olajcsere ideje. Olajból Selénia Star Pure Energy 5W40 került bele gyári olajszűrővel, valamint a levegőszűrő is ki lett cserélve, szintén gyárira. A hátsó ablaktörlőm sem működött (így vettem, tudtam róla), így ezt is megcsináltattam garanciában. A kábelezéssel voltak gondok, de kicserélték és most már minden rendben.

2016.08.09. A mai napon 4 éves lett az autó, így sajnos a garancia lejárt. Túl vagyunk a műszaki vizsgán is, szerencsére mindent rendben találtak, úgyhogy 2 évre le van tudva ez is. A műszakira már új első fékekkel ment az autó; Brembo tárcsák és gyári (egyébként szintén Brembo) betétek kerültek rá.

Km: 157646

A szervizekért és a műszaki vizsgáztatásért köszönet a kecskeméti Formont Automobil Alfa Romeo márkaszerviz munkatársainak! Mindig rugalmasak voltak, alaposan és gyorsak dolgoztak.

 
>> EgyébAlfa Giulietta 1.4 TB (120 LE) // 2016-05-15

Vásárláskori km állás: 148740
Mai km állás: 154193
Együtt töltött idő eddig: 5453 km

Imádom az autót! Egyszerűen fantasztikus érzés vezetni! Igaz, hogy ez csak az alapmotor (1.4 T-JET 120 LE), de a cuore sportivo ebben is benne van :) Főleg D-állásban!
Fogyasztás abszolút lábfüggő :) Én sportosan, de nem ész nélkül vezetek, és így 7,5-7.7 között eszik, amivel elégedett vagyok. Nagyrészt Shell V-Power Nitro+ kerül bele. Tudott már 6,1-et is fogyasztani nem kevés önmegtartóztatással (kíváncsi voltam), de nem sűrűn fogok így menni :) Pályán szerintem egy kicsit sokat forog (140-nél 3000 fölött) ezért ott van, hogy megeszik 8-at is. De szerintem ez sem sok. Főleg hogy az élmény mindenért kárpótol! :)

 
>> EgyébAlfa Giulietta 1.4 TB (120 LE) // 2016-03-30

Tavaszi naplemente és a szépség :)

 
>> SzervizAlfa Giulietta 1.4 TB (120 LE) // 2016-03-27

Felkerültek a nyári gumik az autóra, Toyo Proxes T1 Sport 225/45 R17. Most vettem őket, kíváncsi vagyok hogyan teljesítenek. A téli Bridgestone-okkal elégedett vagyok, remélem ezek is jók lesznek.