Éledezik a Junior

2007-10-02  Tedi
Újabb hivatalos skiccek jelentek meg az Alfa új kisautójáról, a Juniorról és egyúttal a motorpaletta is kezd végleges formát ölteni.
Hírek >> 2007  

Közeleg a Junior bemutatásának időpontja, törvényszerűen a gyár újabb és újabb infókat szivárogtat ki, hogy fenntartsa a rajongók érdeklődését. A minap két új skicc látott napvilágot és némi adattal is gazdagabbak lettünk.

A Mauro Pierallini vezette fejlesztőgárda mindent megtett, hogy technikai kuriózum legyen a kis Alfa, versenyképes áron. Példának okáért a pletykák szerint ez lesz az első olyan autó, amiben helyet kap az SDC becenevű aktív felfüggesztés, melyet a Ferrarikból ismert Manettino segítségével kelthetünk életre. Az 1.4 literes, 105 lóerős Multiair rendszerű motorral kezdődik az erőforrások listája. A következő lépcső a szintén 1.4 literes, JTB-re keresztelt turbómotor lesz 135 és 180 lóerővel. A csúcsverzió 1.8 literes erőforrást kap, ami a csigának köszönhetően 230 lovat teljesít majd. A dízelfanoknak egy erőforrást kínál a gyár, kétféle teljesítménnyel. az 1.6 literes JTD alap esetben 120 lovat produkál, a kicsit nagyobb igényűek viszont már 150 lóerővel gazdálkodhatnak. Az összes motorhoz, ahogy a 159 esetében is, az Alfa 6 sebességes váltót párosít majd.

A karosszéria vonalai egyértelműen a 8C Competizionéról valók, elég csak az első és hátsó lámpákra, a scudettora, a motorháztetőre nézni. Jó hír, hogy az eddigi hivatalos rajzok alapján a Junior is keret nélküli ajtókat kap, akárcsak a GT vagy a GTV. A genfi bemutató után az Alfa el is kezdi értékesíteni a Punto-alapú kiskocsit, és évente 75.000 darab eladását tervezik. Árát a Miniéhez fogják igazítani, jelen állás szerint az alapár 16.000 euró (4 millió forint) körül alakul.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi