A Giulia következő generációja már teljesen elektromos lesz

2022-04-05  Alfa Amore
Jean-Philippe Imparato, az Alfa Romeo vezérigazgatója egy interjúban arról beszélt, hogy a Giulia következő generációja már biztosan teljesen elektromos modell lesz.
Hírek >> 2022  

Az Alfa Romeo jelenleg a Tonale bevezetésével van elfoglalva, de ennek kapcsán Jean-Philippe Imparato vezérigazgató gyakorlatilag folyamatosan interjúkat ad a szaksajtónak. A gyártó már bejelentett tervei között szerepel a várhatóan 2024-ben érkező Brennero, amely egy a Tonalénál kisebb crossover, de már azt is közölték, hogy 2026-ban vagy 2027-ben érkezhet egy Stelvionál nagyobb SUV, ami teljesen elektromos lesz.

Jean-Philippe Imparato a Stellantis pomiglianói gyárában az Automotive News Europe-nak azt nyilatkozta, hogy a Giulia is megmarad majd az SUV-k mellett, de a jövőbeli utódja már teljesen elektromos lesz.

A Giulia 2023-as modellfrissítését már az utcán tesztelik - várhatóan mátrix LED-es első fényszórókkal, belül pedig teljesen megújuló kijelzőkkel -, de ez még biztosan belsőégésű motorokkal érkezik. Ez a modellváltozat még néhány évig biztosan a piacon marad majd.

Az Alfa Romeo korábban már bejelentette, hogy 2027-től csak teljesen elektromos modelleket gyárt majd, a Stellantis pedig most készíti elő a különböző méretű, már az elektromos modelleket befogadni tudó platformjait, nem nehéz kikövetkeztetni, hogy legkésőbb 2027-re megszülethet a Giulia új, teljesen elektromos utódja.

Jean-Philippe Imparatót a Giulietta esetleg utódjáról is kérdezték, de ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy gyakorlatilag a Tonale veszi át a helyét... A Giuliette ugyanis egy kifejezetten Európának készülő modell volt, a Tonale viszont már a globális piacra készült.

Korábban Imperato azt nyilatkozta, hogy vannak terveik arra, hogy sportautókat is gyártsanak a jövőben, de úgy tűnik, hogy ezek most a háttérbe szorulnak, mivel tudják, hogy az SUV-kkel több pénzt lehet keresni, mint a rétegmodellekkel.

A vezérigazgató arról is beszélt, hogy a Tonale bevezetése után az a céljuk, hogy évente több mint 100 ezer autót adjanak el, ez reményeik szerint már 2023-ban bekövetkezhet. Ezzel gyakorlatilag megduplázhatnák a 2021-es eredményüket, amikor világszerinte 52 ezer Alfa Romeót értékesítettek.

Az Alfa Romeo SUV-okról és az eladási tervekről is beszélgettünk a Backstage legújabb adásában. Kommentelj minket a YouTube-on!

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
Giulia

Az utolsó 3 hozzászólás:

Zselé2022-06-29 16:50:06 // 25903
14h körül láttam egy pirosat Ászáron a Mobil Petrol kúthoz kanyarodni, itt vagy? :)
WarbiRunner (Gyuri)2022-06-28 14:47:35 // 25902
Nálunk elég lassan.. Vagy két hónapja alkotják művészileg az utcát. Olyan rétegrend, hogy vártuk hogy római vázák is előkerülnek XD Alapos munka, az biztos, de a lakók logisztikáján nem sokat agyalnak. A Giuliát bezárták egy hónapra kb. A Giuliettánál a túloldalon már figyeltem, ahogy megláttam a kotrógépet, már húztam is ki az utcából. Ma meg a hiányzó 150 métert szedték fel szó nélkül. A kotrógép vezetője integetett, hogy erre már ne, arra.. csak kijáratot elfelejtettek csinálni. A kereszteződés ahol ki lehet hajtani az aszfaltcsíkról még csak ckt réteg és 10 centire kiálló aknafedelek. És hú de messze még a vége, minimum még egy hónap szerintem.
WarbiRunner (Gyuri)2022-06-28 14:39:15 // 25901
Jó az, még sok is a bitumen benne, 4 nap elteltével is puha. Csak az utca eleje hiányzik még 150 méteren, felhordták a port. Attól szőke. Hogy valaha megszilárdul e a burkolat, már itt találgatjuk a szomszédokkal. Ma 35 fokban már kb minden kapubeállóban ott az y-ozás nyoma. 70 fokos a felülete, megmértem, és nyúlik az egész. Kb egy nagy gázzal felszedném az egész kopóréteget XD