Elkaszálták a sportautókat, csak SUV-ok érkeznek az Alfához

2019-11-01  Tedi
A harmadik negyedéves üzleti jelentéssel együtt az FCA módosította az Alfa Romeo jövőbeni terveit is és a kis példányszámú modelleket törölték a tervek közül.
Hírek >> 2019  

Az FCA honalpján is elérhető negyedéves üzleti jelentés a gazdálkodási adatokon túl az Alfa Romeóra nézve sokkal érdekesebb információt tartalmaz. Az egyik slide-on ugyanis a márka rövidtávú jövőjével foglalkozik az FCA, és az eredeti tervekhez képest jelentős visszalépést eszközöltek.

Korábban ugyanis arról volt szó, hogy 6 új modell érkezik, köztük a GTV, a 8C szupersport autók, amelyek ugyan kevés embert vonzanak, de annál nagyobb a presztízsük. Időközben azonban az FCA-nál meggondolták magukat és ezeket a modelleket kihúzták a tervek közül.

Az új elképzelések szerint mindössze két új modell érkezik a következő 4 évben, a Tonale 2021-ben, valamint egy B-UV, amely feltehetően a Jeeprenegade/Fiat500X kategóriájába fér bele.

Az indokok között az FCA annyit említ, hogy racionalizálni kellett a portfoliót és a már meglévő erősségekre kell fókuszálni, ezzel némileg csökken a globális elérés, de kisebb lesz az átfedés a csoport egyéb márkáival. Ergó a sportautókkal a Maserati területére tévedtek volna, amelyet viszont éppen most fognak egy halom pénzzel feltámasztani, 2023-ig hét új modell jön, mindegyikből lesz hibrid és 3-as szintű önvezető funkcióval is rendelkeznek majd.

Az Alfa korábbinál visszafogottabb fejlesztése mellett szólt az is, hogy az európai régió és általában a típus rosszabb piaci szereplése miatt az FCA csökkentette a tőkeköltést.

Annak fényében, ahogyan idén az eladások állnak, nem meglepő a lépés. Az Egyesült Államokban és Európában is az év jelentős részében nagy arányú, kétszámjegyű csökkenés mutatkozott az ealdásokban az egy évvel korábbihoz képest, a szűk piacokat elérő, de irdatlan fejlesztési pénzeket felemésztő szupersport autók ideje nem most van itt és könnyen lehet, hogy a trendeket figyelembe véve örökre lejárt. Az Alfa Romeo számára legalább is.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi
Kapcsolódó topic:
A jövő Alfái

Az utolsó 3 hozzászólás:

Zolibácsi2019-11-12 23:57:58 // 23015
tévedni emberi dolog,
RomeoOne2019-11-12 23:13:22 // 23014
ennyit tud a Tesla, azaz vicc az egész...

Azért nézd végig. A Nepper, ahogy az előző videókból is látszott, nem épp villanyautó párti, de idéznék tőle a videó végéről:

"Ez a kocsi.... egészen megdöbbentő. Tehát az a technológia, ami benne van, meg ahogy ez megy... Tényleg Ferrarit eszik reggelire és azt kapod meg 38 millió forintért vadonat újonnan. Ez azt kell mondjam, hogy olcsó."

De folytatom az Erőforrások topikban.
Erhard 242 (Pure Energy)2019-11-12 21:57:38 // 23013
erőforrásokba mehetett volna...
ennyit tud a Tesla, azaz vicc az egész...