Egy kastéllyal tér vissza az Alfa Romeo

2018-10-11  Tedi
A Giulia és a Stelvio bemutatása utáni, egy-másfél éves szünetet követően egy "kastéllyal" tér majd vissza az Alfa Romeo, legalábbis a legfrissebb pletykák szerint.
Hírek >> 2018  

Pár nappal azok után, hogyí felvettük a legújabb Backstage-et (premier hamarosan!), amelyben egyebek mellett arról beszéltünk, hogy se híre, se hamva az új modelleknek, az olaszok megleptek minket egy kis friss pletykával.

A Club Alfa szerint 2019 végén, legkésőbb 2020 elején mutatkozik be a legújabb Alfa Romeo, amely a Stelviónál nagyobb SUV lesz és a Castello (kastély) nevet kaphatja. Az elnevezésről az olasz források sincsenek száz százalékig meggyőződve, hiszen még nincs is végleges döntés erről. Korábban Brennero néven emlegették a nagy SUV-t, amely szerintünk jobban passzolna ehhez a modellhez, hiszen a Stelvio mellett a Brennero a másik nagy hágó Olaszországban.

A jelenlegi adatok szerint a Castello 20 centivel lesz hosszabb, mint a Stelvio, hossza így alulról súrolja majd az 5 métert. A nagyobb kasztniba a Stelvióénál erősebb motorok dukálnak, bár pontos teljesítményadatok még nincsenek. A műszaki alapokat a meghosszított Giorgio padlólemez adja.
 

Az új modellel az olaszok jobban fókuszálnának Kínára és az Egyesült Államokra, ezért három üléssoros verzió is készülhet, így összesen 7 személy szállítására is képes lehet a Castello, amelyet Mirafioriban, vagy Cassinóban gyárthatnak. Előbbi helyen a Maserati Levantékat, utóbbi gyártóbázison a Stelviókat és a Giuliákat készítik. Utóbbinak akkor van realitása, ha a padlólemezen kívül a hajtáslánc és egyéb technológia is az eddigi Alfákra és nem a Maseratikra épül majd. Mindkét verzió szóba került már korábban.

A típus valamikor 2019 végén, 2020 elején kerülhet a szalonokba, bemutatásának pontos dátuma nem ismert. Mi azért a 2019-es premierre nem vennénk mérget...

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi
Kapcsolódó topic:
A jövő Alfái

Az utolsó 3 hozzászólás:

Halesz2019-02-22 22:39:59 // 22381
A cikk elején lévő nagy fotón egy 4C van :)
Tommi2019-02-22 12:18:51 // 22380
Padlólemez* és műszaki alapok tekintetében igen, de elég nehéz összetéveszteni a kettőt :)))

*ugyanerre épül a MiTo, a Punto, a Corsa, a Compass, az 500 X és L is
WarbiRunner (Gyuri)2019-02-22 09:56:01 // 22379
Ha csak az emailt értelmezem és kihagyom az újságírói körítést, akkor ez biztos nem egy széria modell lesz. Gondolom előhúznak egy mild hibrid hajtást a fiókból, és beleteszik valamibe ami divatos és jól néz ki . Még egy szép nevet is adnak neki. Ez az én tippem :-)
A Giulietta frissítés ettől még lehet. Mondjuk lecserélik az orrát és belerakják a Giulia infotainment rendszerét, hogy pár évig eladható legyen még. Tipp 2. :-)