45 éve az első, még az NSZK-ban gyártott, 44 éve, 1964. június 15.-én, pedig az első hazai gyártású V43-t - Szilit - adta át a Ganz a MÁV-nak. V43 1008-as pályaszámmal.
Amikor ott voltam egy MG sportkocsit restauráltak. Az alvázig le volt bontva. A gumi gyártójától külön az akkori gumikat rendelték meg hozzá!
Hihetetlenül szépen, és precízen dolgoznak. Sajnálom, hogy nincs nagyobb publicitásuk, mert megérdemelnék. :-)))
Abból van a zsé :) Mittomén... Van a Citroen szalon mellett egy restauráló műhelyük is, amit eleinte kicsiben, mellékesként kezdtek, de mára elég komollyá fejlődött és talán innen az indíttatás, hogy egy régi digó verdát hajtson :)
Ha már a Montreal szóba került, annak idején volt szerencsém testközelből is megnézni a Ferrari szalon műhelyében :) Egy nagy lapos izé az egész :)))))))))
A Citroen Pásztor tulaja - nevezetesen Pásztor Tamás vette meg azt a Montrealt, amit tavaly ott volt Esztergomban. A kocsi előtte Alessandro Lippié, a Ferrari szalon tulajáé volt :) Sőt, Ale 1972-es gyönyörűen restaurált Maserati Indyjét is Pásztor úr vette meg. Aki amúgy egy nemtommilyen veterán Alfával jár veteránversenyekre :)
Mi a Selenia Rallyra menet, Érden az ÖMV kútnál, egy Trabant találkozót láttunk. Voltak vagy tízenöten, Meg három veterán Wartburg.
Tényleg nagyon jó érzés egy szépen karbantartott veteránautót látni az utakon. :-)))
Bizony, jó az ilyen régi gépeket látni! Főleg az utakon! Nemrég a 147-es talira tartva (már megnem mondom merre) láttam két oldtimert. Villogtam nekik, és ők viszont! :))))
Általában mindegyikük nagy örömmel veszi a rokonszenvezést! Hisz őket is hasonló dolgok hajtják, mint bennünket. Az autózás szeretete! :-)
A tervezéskor légellenállásra helyezték a hangsúlyt. Olyan autót akartak alkotni, amiben a tömeg annyira elöl van, hogy a hátsó kerekekre a lehető legkevesebb terhelés esik majd. Így a hátsó kerekeket átmérőben és dimenzióban kisebbre vették, a nyomtávjukat csökkentették, ezzel pedig a légellenálláson is javítottak.
Gyönyörű!!! Élmény látni az ilyen szép régi autókat. A Citroen Pásztor szervizben szintén van DS. A tulajdonos a veterán autók szerelmese, és nagyon sok ilyen korú gépe van.