Seriff2007-02-23 18:02:42 //
31618
Máris?
Én még várok, ha már egyszer feltettem a télit:-/
Tegnap este jött:

Tackry2007-02-23 17:38:35 //
31617
A 147-es ablaktörlője vajon jó a 145-re? :)) Édesapámnak mondtam, hogy majd kell vennem újat a kocsira, erre haza állított egy 147-es ablaktörlővel.:) Nagyon aranyos tőle, csak kérdés, hogy mire megyek vele? :)
Nyárigumis harci díszben!!!

fúró, menetfúró, menetjavító készlet.

A váltóhoz nem tudom mennyit segit de itt egy robbantot kép:)
A lengéscsilapitohoz talán flex furó menetvágó ezek egyébként célszerszámok az alfához:)
S O S . . . FELRAKTAM A TORONYMEREVÍTŐT ÉS AZ ÖSSZES CSAVAR BELETÖRT A LENGÉSCSILLAPÍTÓ TORONYHÁZÁBA . . . KÉREM A PROBLÉMA MEGOLDÁSÁRA AZ ÖTLETEKET ? ? ?
Üdv bajtársak, kérdés? nyiszereg nyoszorog a váltó rudazatom.... mit hogyan szedjeg szét és hol mit kenjek???
Mosásról annyit hogy 3 hét mulva fog furcsán járni az autó mert addigra oxidálnak az elektromos berendezések, pl relék a kis fekete dobozban vagy a gyertya pipa, legrosszabb esetben a trafó a szelepfedél alatt.... Ennek ellenére én is mosom de nagyon óvatosam.....
Bálesz2007-02-23 08:10:19 //
31611
Atesz!
Amennyiben a Lönciéknél jártál jövő héten tudok róla írni valamit, mert megyek hozzájuk egy kis szervízre. Eddig vettem ott egy-két szűrőt és volt némi kedvezmény az árban.
Én is mostam többször is sterimobbal a motorteret.
A gyertyákhoz tényleg befolyik, de azt rögtön ki fújatom levegővel.
Brigeciolt ne használjatok, elektronikára nagyon veszélyes.
1-2 héten belől szintén esedékes lesz egy nagy mosás.
Értem, akkor ezentúl nem féltem annyira a kicsikémet :)
Voltam Kaposújlakon a bontóban, a sebességmérő jeladó, meg a fordulatszámmérő jeladó az ugye egy egység? 5 rugót mondott rá. Mennyiért dolgoznak, nem tudjátok?
ez egyébbként örök dilemma
nem. ezek nem cukorból vannak. de inkább azt mondom, hogy nekem még sose volt bajom abból, hogy lemostam. pedig adom neki a vizet a gőzborotvával! (nem a mósóban, hanem igazi sterimobbal)
Akkor az alfáknál a gyertyánál szar a tömités minden szerelő szerint ott beáznak pedig már jó páral beszéltem de ezt mindegyik vágta az alfákról:(
Balage2007-02-22 21:58:53 //
31604
Ha szakad az eső, akkor is legalább annyi víz jut oda, mintha levereted mosatás közben.
Értem... És az ABS visszajelzője? Nem árt neki, ha leveretem?
de
ha rendben vannak a tömítések, nem folyhat be sehová a víz, ha meg nem jók a tömítések, akkor minden autónál befolyik a cucc. szasza! minden 16 szelepes autónál mélyen ülnek a gyertyák
A gyertyánál van gond mivel egy elég mély lukban vannak igy az oda befolyó viz nem tud távizni gyorsan max lasan párologni de annyi idö alatt be tud ázni a gyertyáknál:)
Hát, azért tudjuk, hogy az Alfák drágáim kicsit érzékenyebbek az elektronikájukra... Ezt azért nem vitatjuk még Alfafanatikusként sem, ugye?
Mitől lenne kényesebb. ez is motor, az is motor. ez is elektronikus, az is. ez is ts, na az nem. viszont ez nem befolyásolja a moshatóságot.
Minden hétvégén mosom nem fél a viztöl,a motorteret is mostam már nem 8bár nyomással csak csurgó vizzel .A szelepfedélt csak kézzel szivacsal az alá ne menjen viz ha van konpreszór akkor egyböl kiszáritod akkor nem ázik be a gyertya se:)
Hát, egy alfa azért kényesebb szerintem... Én még leveretni is félek a drágaságomat... Utána mindig várom mi romlik el... Vagy ennyire azért nem kell óvni őket?
nekem piri embere azt mondta, hogy nyugodtan mossam a motort sterimobbal. A z itthoni cimborám, (autószerelő) meg azt, hogy náluk szigorúan tiltják. Na most akkor mivan. A hondáét mostam rendszeresen, és sosenem lett baja.
Szia válaszoltam az oldaladra:)

Ha valakinek kérdése volna müszerek világitása vagy egyébb dologban most kérdezen rakok képet róla ha már elöttem hever szétkapva:)
KisP2007-02-22 18:45:30 //
31590
Mivel,hogy 13"-asba nem gyártottak 145-146-ot,tudomásom szerint nincs ilyen.Esetleg az lenne a megoldás, hogy lecseréled 14"-osra a felniket és arra keresni dísztárcsát,tudom kicsit macerásabb:)
Az égökön a szálakat meg kell igazitani mikor berakod a foglalatba .Gyárilag némelyik el van hajtodva így vagy érintkezik rendesen vagy nem, ha ez sem segit akkor kiéget vagy valami szétcsuszot én is kicseréltem mindegyiket nekem nincs gond velük:)
KisP2007-02-22 18:08:17 //
31588
ez igen érdekes,az én alfám 95-ös és eddig még csak a műszerfalba kellett kettő darab izzót cserélnem.a többihez,látszatra senki nem nyúlt hozzá és még mindig világítanak!:)
Lehet hülyeséget mondok,de lehet sok feszkót kaphatnak az izzók és ezért idő előtt kihunynak.
Seriff2007-02-22 18:03:56 //
31587
Nagyon morcos vagyok... Másfél hete kaptam vissza az autót, kicseréltük a beltérben (középkonzol, műszeregység) az összes izzót. Örültem mint állat mert már nagyon untam hogy semmi gombot nem látok, erre mi van... Most értem haza a melóból, és a műszeregység közepén megint nincs fény... :-(
Mi lehet ennek az oka? A rázkódástól megy tönkre (futómű + szar utak), vagy a szokásos olasz elektromos parajelensége egyike?
Van alternatív megoldás, led...stb ami tartósabb mint ezek a üvegfejű izzók?
GEORGE2007-02-22 16:47:20 //
31585
Csak egy kis kötözködés volt :-))))))))
GEORGE2007-02-22 16:27:59 //
31584
Sorry :-))))))
:-))
Elveszel a reszletekben... Hatrebb rakjuk azt is... :-)
GEORGE2007-02-22 16:11:54 //
31582
És a B oszloppal mi lesz?
Majdnem idevág, de tegnap vártam az asszonyra, és néztem a gépet. Elgondolkodtam, hogy hogy mutatna egy olyan akció után amit a multkor láttam egy a west coast costums által elkövetett zsírúj merga s500-on.. Az első ajtókat vagy 20 centivel meghosszabítani, a hátsókat ennyivel megrövidíteni és hozzáhegeszteni a kasznihoz, ergo 2 ajtósra kupésítás.. :-))))
Valakinek nincs kedve megcsinálni Photoshoppal? :-))))
Le kell falazni a hátsó oldalüvegeket, a csomagtérből meg egy nagy sima belső teret csinálni. És máris lehet belőle kisáruszállító. :)
Seriff2007-02-22 15:12:52 //
31579
Az elsőket biztos.
Vendel2007-02-22 14:44:05 //
31578
Ciao! Olyasmi autó, mint az enyém, max 900000-et ér?
Leakartam cserélni, de így inkább nem.
falcokc2007-02-22 14:16:58 //
31577
a lenyeg, hogy az elektromos reszeket jol be kell csomizni, ne hogy viz erje
Kérdeztem Bandi kolllégát is és ő is azt mondta, hogy bele fog férni, de nem lesz dönthető. Így pedig nem jó a dolog. Nem sokszor, de használatban van a hátsó ülés nálam. El is feledkeztem erről a kis apróságról, hogy dönteni kellene az üléseket.
Így van, ezért nem szoktam én motort mosni. Évente egyszer rászánok 1-2-szer fél napot, áttörlöm ahol tudom, közben megnéz az ember ezt azt.. :-))) Nálam ennyi...
Akkor jó, hogy nem vágtam bele ebbe a projektbe eddig. De asszem nem is fogok már. Marad koszosan a motortér.
Halesz2007-02-22 14:07:53 //
31573
Szerintem a hátsók nem férnek be...
Halesz2007-02-22 14:07:24 //
31572
A TS miatt ez eleve veszélyes, a gyertyákhoz befolyhat a víz, illetve minden autónál vigyázni kell a riasztóra (le kell takarni).
Látatlanban azt mondom, hogy szerintem igen.. Az adok-veszekben hírdetett q4 félbőr ülésekre pályázol? Tényleg szépek képről...
Ezt már egyszer kérdeztem, de felteszem újra.
Szóval ti mosattátok már ki az autótok motorját? Apukám megcsináltatta az övét és nagyon szép lett. De attól félek, hogy valamibe belefolyik a víz és cseszhetem utána az egészet.
Vajon a 155-ös Recaro üléseit bele lehet tenni a 145-be? Bár mondjuk egy egész garnitúrát hírdet a kolléga. Kép alapján szép állapotban van.