2020-10-10

3. Alfa Amore Vezetéstechnikai Tréning

Nézd meg, hogyan csúszkáltak az Alfák a vezetéstechnikai tréningünkön!
Események >> 2020  

Az Alfa Amore már harmadszor rendezte meg vezetéstechnikai tréningjét a Groupama Tanpályával közösen. A kezdeményezésünk célja lehetőséget teremteni arra, hogy Alfáinkat és autóvezetői tudásunkat biztonságos, szakszerű keretek között még jobban megismerhessük. Ehhez biztosít tökéletes helyszínt a Tanpálya, ahol mindenki kipróbálhatja és megtudhatja, mennyire jó sofőr.

További fontos célunk, hogy az ilyen jellegű oktatást "Alfás csomagként" olcsóbban megkapjuk, mintha egyénileg látogatnánk el a Tanpálya képzéseire.

Az első két képzésünk után ez a harmadik már egy extrább csomaggal is kibővült, a délelőtti alap képzés mellett délután egy komplexebb, alaposabb oktatást szerveztünk az alfásoknak. Délelőtt 44 autó, délután pedig 30 autó vett részt a rendezvényen.

Kipróbáltuk a csúszós körpályát, ahol mindenki megtapasztalhatta, hogy mekkora sebességnél kezd el az autó kitörni. Egy másik gyakorlat során egy műgyantás kanyarból kellett úgy "kijönni", hogy utána a szintén csúszós emelkedőn minél nagyobb sebességet tudjunk elérni. A legtöbben természetesen a rántópados gyakorlatot szerették, amely során megtanulhattuk, hogyan kell ellenkormányozni az autónkat, ha megcsúszunk vele. 

A mostani rendezvény legizgalmasabb feladata a szlalompálya volt, ugyanis a Michelin jóvoltából komoly tétje volt az itt rendezett háziversenyünknek. A délelőtti és a délutáni csoport leggyorsabbja ugyanis egy Michelin Alpin 6 téligumival lett gazdagabb! A pályán úgy kellett szlalomozni, hogy félig csúszós, félig száraz aszfalton vezetett a nyomvonal. 

A délelőtti csoportban Kovács Bence nyerte a szlalomversenyt, 42.02-es idővel (Alfa MiTo), délután pedig Skultéti Zsolt 41,42-as idővel (Alfa 147 GTA). 

A délutáni csoportban a szlalom és a rántópad mellett egyebek között a helyes vészfékezésre tanították a résztvevőket száraz és csúszós útfelületen, majd a csúszós pályán váratlanul felbukkanó vízoszlopokat kellett kerülgetni, illetve megállni előttük.

A képzés végén mindenki elismerő oklevelet és az Alfa Romeo Magyarország jóvoltából apró ajándékot kapott, sőt néhány alfás ajándéktárgyat is kisorsoltunk, köztük kávésbögre készletet és kulcstartókat.

Az összes résztvevő között egy további Michelin Alpin 6 téligumit is kisorsultunk, ezt Szklenár Tamás nyerte.

Nézd meg a rendezvényen készült videónkat!

Ha kedvet kaptál a vezetéstechnikai tréningre, gyere el a következőre! a 2021-es időponttal hamarosan jelentkezünk.

Fotók: Zsifkó Ádám

Kapcsolódó topic:

Az utolsó 3 hozzászólás:

PietroStelvio2024-03-09 10:27:35 // 575
Ott leszek. Egész nap. :-)

Halesz2023-11-14 19:46:38 // 574
Régóta mondják, mondjuk, hogy évente legalább egy vezetéstechnikai tréningre mindenkinek el kellene menni az autójával...

Aktuális beszámolónk, komoly videóval: https://alfaamore.hu/esemenyek/Tempo2