2024-06-28

Ezer Alfa előtt mutatkozott be a Junior AlfaCityben

Soha ennyi izgalmas és ritkán látott Alfa Romeo nem volt még AlfaCityben! Nemcsak az év eddigi legmelegebb napja miatt volt forróság rendezvényünkön idén, hanem az autófelhozatal miatt is. Összesen 1025 Alfa Romeo érkezett a Szalki-szigetre június 27-28-29-én.
Események >> 2024  

Nézd meg AlfaCity hivatalos aftermovie-ját!

 

AlfaCity mindig is a magyarországi alfások nagy találkozóhelye volt, ahová egyebek között azért kell elmenni, hogy olyan autókat láthass, amikkel Magyarországon ritkán vagy egyáltalán nem találkozhatsz, és hogy Te is megmutasd, miért izgalmas a saját Alfa Romeód.

Idén különösen jó volt a csillagok együttállása, mert talán soha ennyi izgalmas autót nem tudtunk még egyszerre megmutatni. Kicsit bajban is voltunk, hogy milyen sorrendben vigyük fel az izgalmas autókat a színpadra.

Például itt volt egy 1958-as Giulietta Sprint. Ez a modell idén ünnepli 70. születésnapját. Ez a példány évek óta Magyarországon volt már, ráadásul még rozsdaboglya korában a 2013-as komáromi AlfaCityben már egyszer kiállítottuk... hosszas folyamat volt, míg teljesen felújították. Az autó idén készült el, és gyakorlatilag egyik első útja AlfaCitybe vezetett. Ez volt rendezvényünk legöregebb autója is egyben.

AlfaCity 17 éves története alatt eddig még soha nem látott modell volt az Alfa Romeo 2000 Touring Spider. Ez az 1959-es példány végül a találkozó legszebb oldtimere díjat is megkapta a közönségszavazatok alapján.

Ezt az autót a Carozzeria Touring Superleggera karosszériaépítő műhely álmodta meg, és 1958 és 1962 között összesen 3443 darabot készítettek belőle.

Több oldtimer külföldről érkezett, közülük a legizgalmasabb egy tökéletes állapotú, 1966-os gyártású F11-es kisbusz. Érdekes volt látni, mennyire rajongtak érte az alfások. Természetesen a színpadra is felálltunk vele, hogy kicsit jobban bemutassuk.

A legnagyobb rajongást persze a Giulia GTAm váltotta ki. Évek óta tervezzük, hogy szerzünk belőle egy példányt, de Magyarországra egy sem került belőle (pontosabban egy sem maradt itthon...).

Ez az autó Németországból gurult el egészen idáig, hogy végre AlfaCity színpadán is megmutathassuk Nektek. A Giulia GTA/GTAm változatából mindössze 500 darab készült, szóval igazi kuriózum.

Érdekesség volt a szombaton bemutatott 33-as limuzin is. Készítője, Fábián Robi tavaly egy 33-as utánfutót épített, most pedig a hatajtós 33-as kreálmányát lepleztük le AlfaCityben. Robi rengeteget dolgozott az autón, és sikerült egy teljesen egyedi dolgot alkotnia. A 33-asok érzett szerelme ezen a munkán is nagyon látszik. Természetesen elhozta a tavaly elkészült utánfotóját is, ami azóta rendszámot is kapott, azaz részt vehet a forgalomban.

AlfaCity közönsége láthatta először Magyarországon az Alfa Romeo első, teljesen elektromos modelljét, a Juniort. Az autó talán az eddigi legmegosztóbb modellje a márkának.

Amilyen kicsi, olyan nagy vihart kavart formabontó külsejével és a neve körüli bonyodalmakkal. A Junior, - amit pár napig Milánónak hívtak - AlfaCity közönségét nem biztos, hogy meghódította, de szerintünk meg fogja találni a vásárlóit.

Hibrid változata ugyanis versenyképes áron érkezik Magyarországra, de az elektromos meghajtással is izgalmas lehet azoknak, akik a már meglévő Alfa Romeójuk mellé kerestek villanyautót, és eddig más márkák között kellett keresgélniük. Most végre az is Alfa-emblémás lehet! Az biztos, hogy sokat fogunk még beszélni erről az autóról.

Rendezvényünk egyébként már csütörtökön megnyílt. Próbáltuk kicsit korábbra hozni a kapunyitást, hogy az első vendégeink minél hamarabb elfoglalhassák kempinghelyeiket. Tavaly még 6 órakor nyitottunk, idén ezt sikerült 4 órára meghirdetni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy cseh alfás család már szerdán megérkezett lakóautójával a kempingbe, gyakorlatilag ők a szervezőkkel egy időben érkeztek a rendezvényre.

A 0001-es sorszám egy angliából érkezett, jobbkormányos Giulietta szélvédőjére került fel. A London közelében élő Storch Balázs (Zadia) több mint kétezer kilométert vezetett már nem először, hogy itt lehessen AlfaCityben. Barátaival olyan korán megérkeztek, hogy a várakozás közben inkább hasznossá tették magukat és a beléptetőkapunknál lévő AlfaCity-molinók felrakásában is segítettek.

Az első este egyébként csaknem 80 Alfa Romeo parkolt le AlfaCityben, ilyen sokan még sosem érkeztek meg már csütörtökön. Elkezdődött a legjobb sátorhelyek elfoglalása, hiszen aki legkorábban érkezik és több éjszakára is marad,, az választhat először. Hivatalos programunk még nem volt, de a kempingben már csütörtök este elkezdődött az ismerkedés és a ráhangolódás…

A pénteki napunk mindig laza AlfaCityben, ez inkább a ráhangolódásról szól, de már szinte az összes kiállítónk nyitva van, és persze a cateringeseink is finomságokkal várnak.

Idén pont úgy jött ki, hogy a Szalki-sziget strandja a Dunán levonuló nagy árvíz után pont erre a hétvégére nyitott meg hivatalosan, így sokan egyből oda menekültek a kánikula elől.

Pénteken Halesz és Hangya felkonferálta AlfaCity új műsorvezetőjét. Kertész Ricsit, azaz Ricsifiút sokaknak már nem kellett bemutatni, a standup-os humorista régóta Alfa Romeo tulajdonos.

Ő gondolt egyet, hozta a sátrát és már csütörtök este AlfaCitybe költözött, hogy elvegyüljön a kempingezőink között. Ráadásul a rendezvényt megelőzően komoly TikTok-tartalomgyártásba kezdtünk vele közösen. Akkor még sokan nem hitték el nekünk, hogy Ricsifiú nem csak műsorvezető lesz, hanem három napig az alfások között él majd, ugyanúgy, mint bármelyik vendégünk. A veletek együtt megélt élményeit pedig a színpadon is elmesélte.

AlfaCity kiemelt vendégei voltak idén a vespások! A Vespa Club Magyarország képviseletében több mint tíz Vespa robogóval érkeztek, amellyel bemutatták az olasz márka múltját, és jövőjét is. A színpadi beszélgetésen kiderült, hogy köztük is vannak törésvonalak, azaz olyan vespások, akik szerint csak a kétütemű robogók az igazi Vespák, az újabbak már nem… Elég sok alfás magára ismerhetett ez alatt a beszélgetés alatt. Főleg, amikor megtudták, hogy a vespások többsége nem tud mit kezdeni a nemrégiben megjelent teljesen elektromos Vespa robogóval, az Elletricával. Érzünk itt némi párhuzamot az Alfa Romeo Juniorral, igaz?

Idén 30 éves a GTV/Spider! Őket sem hagytuk ki, a színpadon is megemlékeztünk róluk, a GTV és Spider tulajdonosoknak pedig külön parkolóhelyet tartottunk fent, hogy külön tudjanak parkolni.

A kiállítóink közül a GreenLine Clean autómosó szintén egy GTV-t választott arra a célra, hogy megmutassa vízmentes autómosását a színpadon.

Nem feledkeztünk el az Alfetta GT 50. születésnapjáról sem, egy nagyon szép példány gurult fel a színpadunkra!És volt még egy gyönyörű Alfasudunk is, amit mindenképpen meg akartunk mutatni a színpadon is, mert talán ez Magyarország egyik legszebb példánya.Még pénteken a színpadon egy Maserati logókkal ellátott Giuliettát mutattunk meg a közönségnek. Ezeket az autókat a Maserati szalonoknak gyártották csereatuónak, majd később meg lehetett vásárolni őket.Beszélgettünk még a színpadon egy a veterán autókhoz szélvédőket gyártó mesteremberrel, illetve a vespások mellett az alfás, olaszautós klubok bemutatását is kiemelten kezeltük. Ők is bemutatkozhattak színpadunkon.

A Scuderia Ungherese megint izgalmas standdal készült AlfaCityre, és kiemelt céljuk volt a legizgalmasabb oldtimerek bemutatása.

Az Alfa Romeo Club Magyarország is komoly stanndal készült, és külön bemutatta az idén 30 éves 145-ös modellt.

Bemutatkozott a szlovákiai Alfamania.sk csapat is, akik nemcsak otthon, hanem Magyarországon is szerveznek találkozókat.

AlfaCityben idén is fellépett saját zenekarunk, a Band of Streets tagjaiból álló AlfaCity band, a színpadon kívül körbejártak a rendezvény egész területén is, hogy vidám zenével köszöntsék a közönséget.

Mindkét nap táncshow is volt a színpadon: a Golddance fekete-piros ruhákba öltözött táncosai 20 perces, látványos előadása nagyon energikus volt.

Gyerekprogramokban sem volt hiány, az ugrálóvár és a körhinta mellett szombaton bűvészek, zsonglőrök, gólyalábasok szórakoztatták a kicsiket, de volt kötélhúzás és arcfestés is.

A gyereksarok programjaiba kapcsolódott be a Magyar Autóklub is, de a felnőtteknek is készültek: például ki lehetett próbálni a biztonságiöv-szimulátorukat.

AlfaCity főtámogatója az Alfa Romeo magyarországi forgalmazója az F-Automobil Kft. volt. Az Alfa Romeo standján az aktuális modelleket tekinthették meg az érdeklődők, illetve virtuálisan fotózkodhattak a Juniorral: az elkészült fotót pedig a mesterséges intelligencia turbózta fel. Az elkészült fotókat ezen az oldalon tudod megtekinteni.

A rendezvényünk kiemelt támogatója már harmadik éve a CarNet Csoport. Standjukon egy teszttel várták az érdeklődőket, a kitöltőik pedig nem akármilyen nyereményt kaptak: motorcsónakázhattak egyet a Dunán Kovács Áronnal.

AlfaCity legrégebbi együttműködő partnere az Elaforg. A kenőanyagokat és alkatrészeket forgalmazó cég hatalmas sátorral települt ki a rendezvényre, hogy bemutathassa összes szolgáltatását. A Michelin már több mint 10 éve valamilyen formában mindig ott van AlfaCityben. Idén is felajánlottak egy gumiszettet a tombolára, de standjukon volt távirányítós autóverseny és ha valaki megpörgette a szerecsekereket, értékes ajándékot kapott.

Az Itália Ízei standján minden olasz finomságot megtalálhattak az érdeklődők, a tészták és a szószok között elveszve a Bialetti kávégépek kínálatát is meg lehetett ismerni.

Idén is kitelepült az autós applikációjával hódító Cristo, standjukon bemutatták szolgáltatásaikat és egy izgalmas játékkal várták az érdeklődőket.

A turbók felújításával foglalkozó Kovács Turbó Autószerviz Kft. standján ezúttal klímatöltést is lehetett kérni, de ők bonyolították le most már harmadik alkalommal a felnikitartó versenyünket is.

Az Alfa Depo standján sokféle alkatrészt, kiegészítőt lehetett vásárolni, de a modellautó kínálat is izgalmas volt. A DAS jogvédő szolgálat idén is bemutatta tevékenységét AlfaCityben.

Kitelepült a B&G Design is, akikről tudni kell, hogy ők készítik AlfaCity egyes ajándéktárgyait is, például a nyakbalógókat, a bögréket és a hűtőmágneseket is.

 

Új kiállítónk volt idén a Vesp.ART. Náluk színes vespás pólókat és pulcsikat lehetett vásárolni.

A Mathey-Tissot és a Bigotti órák magyarországi forgalmazója, a WMARK idén is megmutatta kínálatát AlfaCityben.

Idén is készültünk velük közösen két limitált óraprojekttel. Az egyik a Bigotti Milano órája, amely ilyen zöld-fehér-piros színekben csak ebben az Alfa Amore kiadásban kapható (figyelem, már csak 25 darab maradt a 100-ból!). 

Az automata órák rajongóinak is készültünk egy izgalmas órával. Ebből a Mathey-Tissot órából mindössze 20 darab készül, az Alfa Amore 20. születésnapja alkalmából. Nézd meg ezt az órát is, mert jövőre nem készülünk ilyen projekttel. Kattints a képre a részletekért :)

Az Alfa Amore shopja idén is komoly cuccokkal érkezett AlfaCitybe. Az új pólóinkat, a bögréket, táskákat, és egyebeket megtaláljátok a shopban!

Mindkét este izgalmas bulival vártuk a táncoslábú vendégeinket: pénteken Bárány és DJ Miller zenélt, szombaton pedig Willcox és DJ Free lépett fel, majd a közeli Tortuga bárban folytatódott a tánc.

Idén már nem az volt AlfaCity célja, hogy megdöntse saját rekordjait, mi, szervezők számítottunk rá, hogy a hónap végi, ballagásokkal telített időpont nem lesz a legnépszerűbb. Inkább arra törekedtünk, hogy minden a helyén legyen, és kijavítsuk korábbi hibáinkat. Idén már nem volt semmi panasz a takarításra, volt elegendő számú kuka és szemétgyűjtő. Felújították a kemping vizesblokkjait is, finomak voltak az ételek és italok, nem volt sorban állás a beléptetésnél és a parkoltalás is gyorsan zajlott. Talán a kemping éjszakai házirendjén kell majd jövőre finomítanunk, de ezt Veletek együtt fogjuk alakítani, csakúgy, mint a 2025-ös AlfaCity programjait.

A hónap végi időpont és a hatalmas meleg ellenére több mint ezer, egészen pontosan 1025 Alfa Romeo és csaknem 3500 ember érkezett AlfaCitybe, hogy a legforróbb Alfákat csodálhassák meg az év addigi legforróbb napján. 

Rengeteg fotót találtok a rendezvényről az Alfa Amore Facebook-oldalán!

Mint minden évben, idén is várjuk véleményeteket, kritikátokat és ötleteiteket AlfaCityvel kapcsolatban: info@alfacity.hu 

Kapcsolódó topic:

Az utolsó 3 hozzászólás:

Kócosw2024-07-05 15:10:49 // 45097
csakazé 😁
GT Ɨ|ѯ2024-07-05 08:26:26 // 45096
nemsokára:-)
Kócosw2024-07-04 21:05:25 // 45095
25 ös még nincs? 😁