2022-07-08

1350 Alfa Romeo előtt mutattuk be a Tonalét AlfaCityben

Összesen 1350 Alfa Romeo és több mint 3500 ember érkezett AlfaCitybe, ahol a márka új modelljének, a Tonalénak a közönségpremierjét is tartottuk.
Események >> 2022  

Július 8-9-én tizenötödik alkalommal rendezte meg az Alfa Amore AlfaCityt a Szalki-szigeten, Dunaújvárosban.

Bár a 2019-es rekordot - amikor 1530 Alfa Romeo vett részt az eseményen - nem döntöttük meg, így is ez lett a második legnagyobb AlfaCity, a találkozó 15 éves története alatt. Összesen 1350 Alfa érkezett a Szalki-szigetre a kétnapos rendezvényen.

Féltünk attól, hogy nem fér majd el ennyi autó a szigeten, de szerencsére nem volt probléma. Sajnos a szombati napon kicsit nehézkessé vált a rendezvényre való bejutás, ezzel kapcsolatban jövőre komolyabb változtatásokat tervezünk majd. Az erről szóló posztunkat olvasd el az AlfaCity topicban

Ahogy azt már a korábbi években is megszokhatták a rendezvény látogatói, a fellépők többsége idén is vagy Alfa Romeo tulajdonos volt, vagy olyan, aki szorosan kötődik a márkához. A találkozó szombati napján előadást tartott Csikós Zsolt autós újságíró (Speedzone.hu) és Lakatos Tibor, a Sauber Engineering karbon-technikusa. A sok nevetésről pedig Musimbe Dávid Dennis, a Dumaszínház humoristája gondoskodott. A programok között nagy sikert aratott az alfás tetoválások versenye és a felnikitartó-verseny is.

A rendezvényen mutatkozott be a nagyközönségnek a legújabb Alfa Romeo, a Tonale. Itt láthatta hazánkban a nagyközönség először az olasz márka első hibrid modelljét, amely már a márkakereskedésekben is megtekinthető.
 
 
A találkozó mindkét napján tuningautó és oldtimer kiállítást is tartottunk. A rendezvény talán egyik legizgalmasabb autója volt az Alfa Romeo SZ, amelyből kettő is érkezett. Ez az autó a Tonale formavilágának egyik ihletője, például visszaköszön rajta a hármas osztású
lámpasor. 
 
 
AlfaCity minden ötödik résztvevője külföldi, idén is sokan érkeztek Olaszországból, Csehországból, Szlovákiából, Romániából és Ausztriából is.
A szombati nap házigazdája idén is Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető, az Alfa Romeo hazai márkanagykövete volt.
 
 
Szombaton napközben az utcazene fesztiválokról ismert Band of Streets zenélt, a programok sorát pedig mindkét este hajnalig tartó bulik zárták: DJ Miller, Bréda Bia, Rony Bass, Sterbinszky, Mynea és Náksi gondoskodott a hangulatról.
 
Fotóalbumaink folyamatosan kerülnek fel a Facebook-oldalunkra, a színpadi programokat pedig a YouTube-csatornánkon lehet majd visszanézni.

Kapcsolódó topic:

Az utolsó 3 hozzászólás:

Welectronic2023-12-09 08:49:36 // 45071
Mi is ott leszünk, jegyek már rendezve. :-)

(A céges autó műszakira készül, úgyhogy a sajátommal kell mennünk most a hónapban... azért van szegény telepakolva minden szerszámmal... )

GT Ɨ|ѯ2023-12-01 09:40:35 // 45070
GT Ɨ|ѯ2023-11-04 16:33:18 // 45069
szállás pipa