Blog >> 146 >> bonyodalom

>> EseményWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 TD // 2019-11-21

A szép zöld járgány bekerült az adminisztráció feneketlen bugyraiba. Történt, hogy a szerelőm addig halogatta a kért javításokat, hogy két nap maradt a műszakiból. Hát elvittük az ismerős vizsgabiztoshoz, aki már 2 műszaki óta vizsgáztatja az autót, hogy nézze át, mondja meg mit kell rajta javítani, és adjon egy hosszabbítást. Átnézte alulról az autót, nagyjából felsorolta az alkatrészeket amik a csomagtartóban várták a beszerelést. Aztán elkezdte azt amire nem számítottunk. Régi autó, szét fog rohadni, cseréljek hidat, gólyalábat, ez így bármikor széteshet. Néztem kerek szemekkel, de gondoltam biztos...
Elvittük Sanyihoz, kértem, hogy tegye bele az alkatrészeket azért, és nézzük már meg közelről, hogy mit magyaráz ez az ember. Megnéztük. A gólyalábakról kicsi lemezkékben esik le a kb 15 éves alvázvédő réteg. Drótkoronggal megtisztítottuk, alatta a hibátlan gyári lengéscsillapítók ép bekötései. Hátul hasonló a helyzet, a kaszni bekötés szilentjének van egy vas csészéje ami rozsdás, de ennek nagyjából semmi funkciója, a híd, futómű ép. Hívtuk az embert, hogy ezt benézte, kész a fék, visszük az autót, semmi baja. Erre kijelentette, hogy ő bizony ezt nem vizsgáztatja le.
És ilyenkor van, hogy mi van? Van egy műszaki hosszabbításom, ami December 7-ig szól, és időpontra, a hosszabbítást adó vizsgaállomásra kell visszamenni, mert a rendszerben megkezdett vizsgafolyamatnak minősül. És van egy jó autó, valamint egy vizsgabiztos, aki nem hajlandó öreg autóval foglakozni. Máshova nem vihetem vizsgázni a vasat. Vagy törli az időpontot, akkor vihetem máshova, de azonnali hatállyal szűnik meg a műszaki vizsga hosszabbítása. Nos kellett valaki aki segít ezt rugalmasan megoldani. Magyarul a jó autót tisztán leműszakiztatni úgy, hogy közben ezt a bonyodalmat ide-oda telefonálgatással megoldja. Ehhez 200km-t kellett utaznom, de örülök, hogy megismerhettem aki végül segített. A vizsgasorról úgy jött le az autó, hogy megdicsérték. Jól esett, mit mondjak. "Kár hogy kevesen vannak akik ilyen szépen rendben tartják az öreg autójukat".