Blog >> xenon >> kisrendszám

>> EseményATE TR // Alfa 156 1.6 // 2010-06-12

Szép szombat estét. Ma 15 percet kellett beszélnem, hogy a forgalmimat visszakapjam. Mozogtam egy kicsit az autóval. Nem nagyon teszem ezt, mert a lengéscsillapítom még nincs megcsinálva. Intéztem a szélvédő cserét és elindultam a nagynyomású mosóhoz. Rendőrök kint. Áh gondoltam magamban mi bajom lehetne. Le is int. Már látom, hogy az elejét bámulja. :-/ ÉS akkor rákezdtek:
Fordítsam ki valamelyik irányba a kormányt. A gumi állapotát nézték. Xenon nem gyári? Nem gyári. Nem válaszoltam. "D" típúsú rendszám? Be van jegyeztetve? Na mondom komoly. Lekérte az adatait és hát természetesen nem volt. Ki gondolta volna? ( :-) ). Akkor forgalmi nála marad diktálta a fejembe. Mondtam legyen úgy elfogadom és persze igazat adok. Megpróbáltam nem kötekedni. Azzal futottam össze, aki annó a fólia miatt akarta elvenni a forgalmit, de akkor csak 5ezerre büntetett. Emlékezett is rám. Mondta, hogy Attila magával a fólia miatt már találkoztam. Mondom igen és? Leszedtem, mutassam? :-) Nem érdekelte. Azt mondta ez két dolog, ami miatt nem csak figyelmeztethet, hanem ugrik a forgalmim. Húzta az időt. Megjegyeztem neki, hogy két hónap van műszaki vizsgáig és arra készítem fel. De ő csak mondta a kpm vizsgát + hatalmas büntetés, stb. Mondtam neki, ha annyira tartanék tőlük, akkor lett volna 60 helyem, hogy leforduljak előttük. Erre válaszolta, hogy úgyis megtalál a városban. :-)) Egy idő után visszaadta a papírjaim, hogy tegyem le az autót, amíg rendbe nem lesz. De azért megkérdeztem, hogy lemoshatom-e még? Ő nem garantálja, hogy a kollegája az utca végén nem állít meg.
Most a xenon mellett bent van a halogén. A rendszámom a víz alatt van az aknába. Azzal nem tudom mi lesz. Derékig ér a víz. Nagyon nyomják itt a xenon dolgot, de úgy látom a fólia jön vissza a divatba. :-) Mindegy műszakira úgyis kell alakítani még.

Asszony mondta is, hogy van beszélőkém keményen. Kellett. Anyós kérdezte, hogy kiszedem-e az izzót. A PUGba is az van. :-)