Mutasd

>> Autóápolás2014-12-10

5 hónapja arra vetemedtem, hogy a tönkrement lakkot(főleg a tetőn) ideiglenesen elfedjem. Gondolkodtam fóliázáson, de nagy felületen elég babrásnak tűnt, mivel szinte mindent egyedül csinálok. Régebben keresgélés közben találtam a PlastiDIP re, de akkoriban nem voltak olyan színek, melyeket használhattam volna. Végül mégis csak felkerült a kocsira.

Persze még soha nem próbáltam, ignoráltam minden ajánlott és előírt lépést és elnyertem minden nagyvad tulaj megvetését. De nekem tetszett.

A szakszerűtlen alkalmazás eredménye lett az, hogy pár hónap alatt eléggé elhasználódott a felület. Gondolkodtam az eltávolításon. A végső lökést az adta, hogy a festő műhelyben csak akkor állnak hozzá a kocsihoz, ha eltávolítom (vagy kifizetem az eltávolítást).

Ha az előírt számú réteget vittem volna fel, akkor SEMMI gondom nem lett volna, de mivel én kb. 3-4 réteget vittem fel ( azokat is rendszertelenül ) így megszívtam.
Semmilyen segédeszköz nem használ! Semmilyen kaparó (fa, műanyag) nem volt képes belekapni a rétegbe. Csak is kézzel, az új-begyek segítségével volt hajlandó levállani milliméterről - milliméterre. Egy örökkévalóságnak tűnt.

De végül eszembe jutott, hogy van ami minden hasonló problémát megoldott eddig és megér egy próbát. Szóval fogtam és az egész felületet befújtam WD-40 -el. Két cigiszünet után teljesen feloldotta a műanyagot. Kicsit undorító, ragadós massza keletkezett, de amint kicsit kiszáradt, könnyen lefejthető lett az egész.

Utána 3-4x autósamponos meleg vízzel átmostam. Most ugyan olyan szarul néz ki mint azelőtt, de legalább így nem dobnak ki a festő műhelyből.