Mutasd

>> Szerviz2010-07-15

nos a szelepfedél tömítés csere nem oldotta meg 100%ban a problémát... még mindig emészti az olajat, viszont már belül nem érezni.... úgy tűnik dugattyú csere....

 
>> Szerviz2010-07-14

kicseréltük a szelepfedél tömítést..... várunk az eredménnyel, nem írok előre semmit.... kell még vezérlés módosító, sportdob a jó hang miatt, komplett belső (talán egy pár bejegyzéssel arrébb)

 
>> Szerviz2010-06-19

folyik az olaj.... nem akárhogy.... szimering csere... az problémás szerintetek?

 
>> Tuning és extra2010-05-09

inkább a második folytatása... sajnos az előző valamire való bejegyzésem óta elég sok idő telt el... ez azért van, mert sok egyéb dolgom volt, amitől nem tudtam elég időd fordítani a ládám készítésére... de!!! kész :))))

Szóval amikor az osztálytársam apjával levágattam a ládát, első dolgom volt, hogy kifúrjam a lyukakat.... helyet a csatlakozónak. Amikor ez megvolt, kezdődött a rezgéscsillapítás, amit először úgy akartam, hogy kis darabokra vágott szivacsot ragasztok fel, de nagyon sok időt, ragasztót és munkát igényelt, így egy rossz irodai fotelt vettem elő, hogy segítsem a munkám. Nem éppen szép, de legalább hatásos dolog :). A mélynyomó felfogatása nem volt a legkönnyebb, mivel hátulról már nem lehet megfogni kulccsal az anyát, így speciális körmös anyával oldottam meg Piritu ajánlása alapján. Amikor kész volt, a védő "rács"-nak is kellett pár lyuk, ezt első alkalommal sikerült szépen melléfúrni, sebaj.... a rossz lyukakat később fa gittel tettem láthatóvá és érezhetetlenné :) nem volt sok jelentősége, de így jobb a szívemnek. Kipróbáltam a dolgot... tetszett, úgy gondoltam ideje bevonni... hát egy negyed napot rászántunk édesanyámmal, hogy jól nézzen ki, az az igazság, hogy lehetne jobb is, de első ládának szerintem meg fog felelni.

Költségeim:

csatlakozó (Sinus Live) 5 EUR
2x2,5 mm kábel 1,6 EUR/m
szőnyeg 1x1,5m 7 EUR
csavarok, anyák, .... kb 5 EUR
védő fém rudak 1 EUR/db
fa alapanyag + munka 2 üveg jóféle almás vodka :)


és jöjjenek a képek!

>> Autóápolás2010-04-05

az új nyárigumik felkerültek, Bridgestone Potenza ER720 195/50 R15 méretben, a bal első mindig szállt, szóval elvittük megjavíttatni, azóta nincs probléma.... lesz még egy kör esztergálva.... nem tudom, hogy mi a neve, de ami a felni közepén takarja a lyukat :)

 
>> Tuning és extra2010-04-04

Eljött az idő a következő bejegyzéshez :) tegnap előtt (péntek, 2010. 04. 02) osztálytársam édesapjának közreműködésével sikerült megcsinálni életem első zárt ládáját..... a méretezést a gyár által megadott alapján végeztem el, emiatt sokat keresgéltem a neten. Szóval ami látszik a képeken, hogy 6 oldalnak 5 szine van.... de majd be lesz vonva megfelelő anyaggal, de ezt majd később... Az előlap 38 mm vastag, az oldalai pedig 18 mm vastagságúak! még hiányzik egy csatlakozó hely, de azt már úgy kell kivágni, hogy össze van rakva a láda, ahogy a képeken látszik! Ma (vasárnap, 2010. 04. 04) csináltam egy próbát a mélynyomóval, hát nekem tetszik... a képeken látszik egy fólia a subwoofer körül, de ez csak azért van, mert nem akarom, hogy véletlenül a próba során megkarcoljam a felületet! még egy pár lyuk, körmös anya, és csavar (8 db), egy kis kábel + csatlakozó, rezgés csillapítás, filc, erősítő, de ez már egy következő post...

addig is, képek:

 
>> Tuning és extra2010-03-31

Most már véglegesen felkerültek a matricák :) tetszenek, viszont van egy kisebb-nagyobb probléma... hol a negyedik?!!! igy vettük a kocsit, szóval keritenem kell még egy műanyag bisz-baszt, hogy rendesen nézzen ki a kocsi!

 
>> Tuning és extra2010-03-31

Szóval, ha valaki nyomon követte az eddigi dolgait a kocsinak.... láthatta, hogy tavaly, majdnem ilyenkor (májusban) egy komplett SAL hangszórókból, subwooferekből és erősítőből álló HiFi-t álmodtam magamnak....június elejére rájöttem, hogy nem erre van szükségem :) (a subwooferek és a hangszórók eladóak!) szóval úgy gondoltam, hogy most jóval többet szánok erre az egészre, de végre olyan hangzást kapok, ami majd tetszik (remélhetőleg). Az első "elem" amit magamévá tettem, egy JBL GT5-12 subwoofer.... sokat kérdezősködtem róla, valaki szerint inkább mennyiség, van aki szerint minőségi mennyiség :).... Úgy gondoltam, hogy ez az ami nekem kell... és már az enyém :) Amikor apám meglátta, annyit mondott, hogy nem is szól többet, meg hogy hova akarom tenni a kocsiba.... hát mit mondjak, tényleg elég szép darab az előző subhoz képest (16,5 cm)..... bocsi a rossz minőségű fotókért, de csak telefon és sötét is van a szobában!

A következő áldozat: u-Dimension JR 4.300 erősítő
Pioneer DEH-3100UB a tervek szerint, viszont ez még változhat

 
>> Tuning és extra2010-03-21

... a nyár, úgyhogy felkerültek a nyári gumik, természetesen nyári felniken :)) jah és igen, hogy kicsit színesebbé tegyem a kocsit, rátetem a Laccitől szerzett jeleket :) jöhet a nyár!

 
>> Egyéb2010-03-05

szóval a bal első alsó lengőkar ki lett cserélve, megjött az a kis bisz-basz is, amiért kicsit sokat kellett fizetni, de kellett... emelett vettünk 2 új külsőt nyárra Bridgestone Potenza 195/50 R15.... ezen kivül még semmi nincs, szerintem nem húz úgy, ahogy kellene..... meg meg kell mosni...