Mutasd

>> Egyéb2013-12-17

Itt van a tél, itt van újra...
Újonnan vásárolt drágaságomnak is fázik a talpa, ezért új cipellőt kellet keresnünk neki.
Ez sem volt egyszerű eset!
Egy fő szempontom volt, a költséghatékonyság. Mindent ennek jegyében próbáltam megoldani. Ismétlem próbáltam! De sajnos nem úgy sültek el a dolgok, ahogy szerettem volna.
Első lépésként tettem egy tétova kísérletet egy-két gumisnál, hogy mennyi pénzből tudnám felöltöztetni a drágát. Csak hüledeztem egyik-másik ajánlat hallatán. Négy acél felni, középkategóriás Barum gumikkal, a legbarátibb, jó pajtási áron is 174.000 Ft lett volna. Hogy mi??? És most a varázsmondat - Gyere ügyünk meg egy sört és megbeszéljük! Én fizetek! - se segített. Úgyhogy maradt az internet.
Hosszas keresgélés után ráakadtam egy szuper, 7mm-es Michelin Alpin 4-es gumira, potom 13.000 Ft/db áron. Eddig jó vagyok, gondoltam. Már csak a felni és kész. Csak azzal nem számoltam, hogy a drágám lába valami olyan ritka madár, hogy sehol nem találok rá emberi áron acélfelnit. Na mondom, nem vagyok én olyan sárba tapadt tisze-tosza béna gyerek... Majd megnézem a felni adatait és kerítek más gyártótól. Találtam is... egy Opel felnit. Minden egyezett: Furatszám, lyukkiosztás, méret, csak az ET számban volt 3 mm eltérés. Mit nekem mondom..., felmegy az!
Hát nem ment! :D
Közbe bejött a fagy, én még mindig a nyári tappancsokon vitézkedek és ugyan van egy király gumim, de felnim nincs hozzá... Hmm... bravó!
Semmi gond, no para, semmi pánik, megoldom! Pénz nem számít! Hogy mit is írtam az elején? Költséghatékonyság meg minden? Ja bocs! :D
Végül pár nap keresgélés után találtam egy másik 159-esről leszerelt gyári 16-os alut. Egy gyors telefon, egyeztetés, be a kocsiba, fel Pestre és már bent is a csomagtartóba.
Másnap fel is rakattam őket.
Én boldog vagyok, a drágám már tuti nem fázik meg és van egy fölös Opel felnim! :D Kinek kell? :)

Költségeim:
Michelin Alpin 4: 52.000 Ft
Opel lemezfelni: 20.000 Ft
16-os alufelni: 80.000 Ft
A pesti utam és a buta, ami majd megütött a végére: Az Isten fizesse meg...