Mutasd

>> Tuning és extra2017-03-25

Kapott a verda egy kis Llumar fóliát.
Régóta tervben volt már egy mert szerintem nagyon jól néz kis , kettő az UV védelem miatt is B oszloptól hátra plusz előre egy kis csík.
Otthon levettem a hátsó ajtókárpitokat hogy ezzel is időt sporoljak nekik meg magamnak is :)
A fóliázást Győrben a Centrum fóliás srácok csinálták. Csak ajánlani tudom mindenkienk mert szépen és gyorsan dolgoztak.

Km: 263.120

 
>> Szerviz2017-03-07

Mivel felkerültek a nyári kerekek ,és észrevettem hogy picit félre van kopva a gumi elvittem egy futómű ellenőrzésre, állításra. Nem hagytam munka nélkül a fiúkat :) a hátsó tengelynek pici befele dőlése van amit sajna nem lehet állítani. Ennek majd még utána járok hogy mitől lehet. De ami a nagyobb gond volt hogy befelé néztek a kerekek. Na ezt most beállították. Első tengelyen is volt egy kis befele dőlés de az még határértéken belül volt így azon csak egy pici összetartást kelett korigálni szintén.

Most már talán nem kopik félre a gumi. Ez a hátsó futómű nem hagy nyugodni, pedig nem rég volt felújítva.... és megint kezdi.... Eddig bírta a poliuretán ?!??

Km: 262.846

 
>> Egyéb2017-03-07

Itt a jó idő ami azt jelenti hogy nyári gurigák fel. Még lehet picit korai de már nem birtam magammal . :) Azé jobb mint a téli lemez... :D ha meg netán hideg lenne újra van mivel járni.
Mivel városban lakom így sokat áll a ház előtt úgy döntöttem hogy beszerzek idén egy kerék őr szettet ,jobb félni mint megilyedni elv alapján. :) fel is raktam nagyon király nem is látszik ha a kupakot rárakom.

u.i : Le került a gépről a kipufogó, a sokhosszú út miatt... lehet öregszem de nagyon hangos volt ....

Téli szezonban megtett kilóméter : 5.480 Km
Vásárlás óta megtett kilóméter : 29.280 Km
Vásárlás óta eltelt idő : 23 hónap 18 nap ( 1 év és 11 hónap )

Km: 262.800

 
>> Tuning és extra2016-12-25

Karácsony alkalmával megleptem magamat na meg persze Alfit is egy kis tuningal .:)
A 145 Ben volt egy kis muzsika ami nekem a 166 bol nagyon hiányzott . Ezért úgy döntöttem hogy megveszem egyik cimborámtól az ő mélynyomóját . Egy kis méricskélés bontás építés és lám már szól is , méghozzá nem is akárhogy :) már most imádom végre lett egy kis mélysége a zenének. Nekem nem arra kell hogy addig puffogtassam amíg szét nem esik az autó hanem hogy tudjam élvezni azt a zenét amit éppen hallgatok :)
A gyári fej egységre lett rákötve, egy ISO áttalakitoval amit a gyári erősítő kimenetele kötöttem rá. Az átalakító másik vége RCA innentől ugyan az mint egy sima rádióról vezérelt erősítő .

A másik meglepi egy paragi kipufogó volt . a gyári kipufogó vége kerek viszont a lökhárítón ovális a kivágás . Hónapokig nézegettem es valami nem az igazi .... ezert megrendeltem egy ovális véggel ellátott kipufogót . Egyik haverom fel is tette fél
Óra alatt. A látvány magáért beszél . Nekem nagyon bejön . Bár a hangja eléggé mély nem gondoltam volna hogy ennyire de hát szokni kell :)

Km: 260.030

 
>> Szerviz2016-11-24

Nemrég voltam egyik havernál hogy kössük gépre a kocsit nézzük meg mit ír mert hidegen dadog . Hát irt is . Lambdaszona fűtés szakadás , és lambdaszona nyitott áramkört irt . Így hát el is ballagtam az Unix hoz hogy meg vegyem de ha már ott jártam vettem egy termosztátot is mert a víz nem ment fel 90 fokig , csak városban.
A. Csere zökkenőmentes volt miután a csöveket leszedtem róla csupán 2 db 13 as fejű csavar fogja . Régi ki új be es máris 90 fokra szegeszték a mutatót . :) öröm es boldogság mert végre nem fázok ;)
A lambdaszona csere is egyszerűnek bizonyult . Csak egy akna kelett hozzá , meg egy 22 fejű kulcs .

Visszakerült a gépbe minimum 50 LE . Remelem hidegen sem fog dadogni.

Lambdaszona : Bosch 21.000 Ft
Termosztát : EPS Facet 11.000 Ft

Km: 258.400

 
>> Tuning és extra2016-11-24

Bejöttek a hideg idők és reggelente mikor inditom a kocsit hallom hogy a hidrotőkék picit csattognak . Hát ezért döntöttem úgy hogy rakok bele Xado revitalizáló gélt . Mikor öntöttem bele picit fura volt mert ilyen pici piros "magok" voltak benne . :) a papírja szerint 1000 km múlva épül be rendesen a motorba . Majd meglátjuk eddig pozitívak a tapasztalatok talán mint ha picit csendesebben járna a motor .

Km: 258.377

 
>> Szerviz2016-11-24

Egyik nap feltűnt hogy ha hátra menetet kapcsolok nem csippan a radar ahogyan szokott . De nem is működött nem érzékelte a tárgyakat mögöttem . Pont egyik nap olvastam hogy az átvezetőnél a csomagtartóba megtörnek a kábelek ez típus hiba a 166 nal. Megnéztem és szerencsére tényleg ott volt eltorve a kábel . Gyorsan meg forrasztottam , és láss csodát működik :) ez is pipa

 
>> Egyéb2016-10-28

Elérkezettnek láttam az időt hogy átgumizzam a nagyvadat. Reggelente eléggé hidegek vannak már, jobb félni .. :)
A nyáriakat szépen elmostam és kiszedegettem a maradék kavicsot belőle , ezután elraktam őket télire.
A Dísztárcsák is visszakerülnek majd, csak még vadászok egy darabot... :) megint :)

Lássuk a számokat. :
Nálam töltött idő :19 hónap és 3 nap
Futott km: 23.730km
Idei nyáron megtett km: 7.100km

Km : 257.330

 
>> Szerviz2016-10-23

Pár hónapja lett cserélve ez a szervó csövem, akkor úgy gondoltam hogy ezzel sem lesz gond többet. hát nagyot tévedtem. Sajnos az új cső elkezdett szivarogni, ott ahol a gumi cső és a fém össze van sajtolva.
Szerencsére sikerült szerezni egy hibátlan bontott darabot , ezt meg majd visszaviszem hogy roppantsanak rá újra , és akkor lesz egy tartalék :)

A csere jobban ment mint a múltkor mert most volt aknak :) Köszi a segítséget Dzsozy na és persze az aknát.

Próbáltam felfogni az olajat ami kijött, mivel új olaj , de egy picit így is öntöttem rá .

Km: 257.300

 
>> Tuning és extra2016-10-22

Van egy barátom aki fényezőként dolgozik., és maradt egy pici festéke , kidobni nem akarta így hát ez lett a végeredmény. :)
Csiszolás után került rá két réteg alapozó és két réteg lakk is . :)