Mutasd

>> Autóápolás2021-05-04

Noha gyárilag is szép felnive volt rendelve az én konkrét autom, szerettem volna rá egy gyári 18-as 8C classico garniturát.
Elég ritka holmi ha eladót keres az ember, amikor nem keres akkor mindig akad elvétve 1-1 szett. Hát én ráakadtam egy képen szépnek tűnő felni szettere. Frissen felujitve, fényezve, padka mentes, az elküldött képek alapján szépnek mondhaó állapotban. Közeli képeket nem kaptam, és nem is kértem róla mert nem gondoltam hogy ilyenbe belefuthatok.
Érdekesen lett felujitva a felni, annyi biztos...

Elállhattam volna a vásárlástól, de láttam benne fantáziát, hogy akkor olcson elhozom, és foglalkozom vele. Alku után sikerült megvásárolni a szememnek a színén kívül annyira nem tetsző felni szettet.

Elvittem egy barátomhoz, aki lefujta nekem homokkal az egészet hogy a 0ról vagy -1 ről indulhassak a dologgal. aztán megkezdődött a "szobrászat".
ujra kellett "faragni" a felni alakját, elég sok helyen volt bele hibázva, élesre csiszolva, vagy éppen árok csiszolva a peremébe, a patkó alakba belenyúlva valami.... csizológéppel (mármint az íves, oldalsó részbe), a teteje szintén megvolt huzva valami csiszológéppel, és így eltűnt a patkó széléről a szépségét adó enyhe "letörés". Éles volt ott mint egy komolyabb penge. És még sorolhatnám.

De beszéljenek a képek. Rengeteg munkaórám van a 4 felnibe, de ugyérzem megérte a fáradozást. Eleinte ugygondoltam hogy egy kis gittel fogom tudni csak helyrehozni a hiányzó részeit a felninek, de a végén sikerült kicsiszolni annyira, hogy nemvolt szükség rá. ( ezt csak azért irom, mert pár fotón látható, hogy odahuztam 1-1 helyre sárgával egy kis javitást)

Színét tekintve, szerettem volna ha a gyárihoz hasonló színt kap a 4 felni, így egyedileg probáltunk meg kikeverni valami aranyosan csillogo, grafitos, szürkés színt, ami nagyjából sikerült is szerintem.
Elég jól áll a verdán :D