Mutasd

>> Szerviz2021-02-20

Nemrégiben észre vettem, hogy kicsit nyúlik a fék. Átvizsgálás után a bal hátsó nyeregnél volt a bibi. Szegénykém el fáradt... Melóhelyen meg rendeltem az alkatrészeket hozzá és ki cseréltem.
Amit cseréltem: féknyereg, csuszka, porvédő gumi, fékolaj DOT 4
Csere menete: autó megemel, kerék le, kézifék kötél kiakaszt, 14-es kulccsal a fékcső a nyeregnél meglazít, féknyereg le 13-as dugó kulcs, csavarhúzóval a nyereg óvatosan leszed, fékcsövet megfogva a nyerget letekerve a régi nyerget leszedni majd az új nyerget gyorsan feltekerni. Ha ügyesek vagyunk és gyorsak akkor nem kell kitámasztani a fékpedált.
Mindent vissza rakni, csavarokat meghúzni, nyereg csúszkát bezsírozni, majd mindent szépen letakarítani. Jöhet a légtelenítés. Előtte kipumpáljuk a féket.
Van aki egyedül is meg tudja csinálni, de könnyebb ha ketten vagyunk.
Időben, ha minden adja magát akkor nyugi tempóban 1 óra mindennel együtt.
Költségek:
Féknyereg 43000ft
Porvédő, csuszka, új nyereg csavarok 900ft

>> Tuning és extra2021-01-11

Beszereztem egy mélyládát, mivel a vásárláskor a benne lévőt vissza kérte Jorjie. Így mostanáig csak fél gőzzel ment a muzsika. A disznóvágás után vasárnap el mentünk, meg vettük és be is szereltük 🙂 Most egy darabig még csak finoman adagolom a powert, hogy kicsit szokja a láda aztán ha minden rendben akkor mehet a max power.
Negyed gőzzel is nagyon finoman szól, kiváncsi leszek mi lesz ha már rendesen használhatom. 😁

 
>> Tuning és extra2020-12-30

Sajnos a rádió nem igazán akarta rendesen venni a csatornákat így eddig csak az ajándék CD-t tudtuk hallgatni. A zenék jók voltak csak már kicsit unalmas volt (bocsi Jorjie :-) )
Sajnos csak AUX csati van a fejegységen így kellett valami kütyü ami összeköti a telefont a rádióval. Keresgéltem és találtam is egy egész jó kis USB-s AUX csatlakozót. Hétfőn meg rendeltem és ma meg is jött. Egyszerű kis eszköz, de nagyon praktikus. Csak össze kell párosítani a két dolgot és már mehet is a zenebona. Ráadásul még kihangosító ként is lehet használni, bár ezt a funkciót még nem próbáltam ki.
A lényeg, hogy szól a zene 😀

A kis átalakító 2000ft volt plusz a posta ami egy 1000-es volt.

 
>> Esemény2020-12-24

Új autóhoz méltó Karácsonyi ajándékot kaptam a Jézuskától. Régóta vágytam rá és most végre meg lett a ,,Biblia” 😀 és mellé kaptam még egy kis kiegészítőt is.

 
>> Esemény2020-12-20

Hosszú idő után végre újra Alfázhatok, ráadásul egy 46-ban megint. Az autót nem kell bemutatni mert ezt mindenki ismeri 😉
Eredetileg nem volt betervezve a vásárlása, de miután szerencsétlenül össze törték az offost így szerencsére kapva kaptam a lehetőségen és nyélbe ütöttük a bizniszt. Úgy volt, hogy marad a régi gazdinál, de szerencsére nem így lett. Pár habzó erjesztett ital után és néhány kupica gyümölcs párlat után meg beszéltük a részleteket és minden egyebet is. Aztán a mai napon le is papíroztuk.

Km:286432

Köszönöm Jorjie 😉