Tagok >> Csabo22 >> 147 1.6 TS Distinctive

147 1.6 TS Distinctive - főkép

Blog

2014-12-10
Termosztát csere

Szombaton jöttem haza káposztásmegyerről, és az utasomat mikor kiraktam hűtőviz szagot éreztem a kocsiba beillanni. Pár méter múlva láttam, h kúszik fel a műszerfalon a hőmérséklet 90 fölé. Gyorsan megálltam, egyből tudtam, h elment a hűtővizem. Először azt hittem, h egy cső durrant el, de sajna nem Tovább »

2014-03-30
Öninditó felújitás és olajleeresztő csavar repair

Ugyebár az előző olajcserénél kiderült, hogy a teknő menete elhasználódott, igy eresztette a drága motorolajat. Csütörtökön ki is mentem Tamáshoz, rááltam az aknára és indult a művelet. Olaj leenged, aztán öninditó kivesz. Mert igen gyakran "szalajtott a bendix" :) Igazából nem volt nagy művelet ma Tovább »

2014-03-04
Újabb service update

Ismét olajat cseréltünk, szűrővel együtt. Megint egy 5l-es kanna Selénia AR 20k ment bele (persze maradt fél lityó utántölteni). Sajna a teknő menete eddig tartott, a csavart nem lehetett már rendesen visszatekerni bele, úgyhogy a héten új menetet vágunk bele, mert elég szépen engedi ki a csavar az Tovább »

2013-09-02
Klima kompresszor csere

Elmentem feltöltetni a klimát. mivel nem hűtött. Kellett bele sok gáz, meg olaj is. De nyomáspróba alkalmával azt mutatta a műszer, h vhol ereszt a rendszer. Igy egy UV reaktiv festék is került a gázba. Mondanom sem kell, h másnap már semmi hideg nem jött a szellőzőkből, pedig 15 Ft volt a móka, és Tovább »

2013-08-28
Service update 2013. aug

Aug végén ismét vezérlést cseréltettem. Szij, görgők és vizpumpa. Ismét, azaz harmadjára is Német Mihály csinálta Dunakeszin. Már egy ideje GTV-t szeretnék, de annyira jó a kis 147-em (és annyira szeretem), hogy nem birok megválni tőle. Az alkatrészeket 30egynéhány % kedvezménnyel a bárdiban vettem Tovább »

Autó adatlap

  • Típus:147 1.6 TS Distinctive
     Mindent erről a típusról
     Tagok, akik birtokolják a típust
  • Évjárat:2001
  • Színe:Nero Fuoco gyöngyház
  • Jellemzők:
    Nem az első olasz autóm, de az első AR a tulajdonomban.
    120 gyönyőrűen éneklő olasz paripa
  • Extrák:
    Distinctive kivitel + multikormány + 17" Alessio Monza felnik + füst oldalvillogók ezüst kígyóval + gömbölyített első lökös + Supersprint kipuff dupla70-es véggel + Blau cdtár a csomiban.
  • Egyéb:
    Nem tudom megunni. Ez van
    Elég ramaty állapotban került hozzám. 89k volt benne vételkor. 90-nél kapott Selénia 20k olajat, 93-nál vezérműszij, görgők és vízpumpa csere, 93,5-nél új lengőkar, és 8 NGK platinagyertya.
    Nyáron még kap: gta/ti szárny csomiajtóra, jobb ajtó új fényt, új ajtókárpitot és kormány bőrt, klimakompresszor csapágyat, Supersprint hátsódobot, és talán belefér még egy pár Colombo&Bariani tengely.
    2006 szept közepe: nyári tervekből szinte semmi sem valósult meg, csak az első lökös átszabása.
    96800 km-nél fékbetét/tárcsa csere, fékolaj csere.
    98700-nál a klimakompresszor ékszijtárcsa csapágyának cseréje. Szebb hang, minimális erőtöbblet és alacsonyabb fogyasztás érezhető.
    2007 ápr. eleje: jobb első ajtó újrafényezve.
    2007 május közepe: Supersprint hátsódob került fel, dupla 70es véggel. Optikailag már egész jó állapotban a Paripa
    102.500-nál Selénia 20k csere.
    2007 május vége: kipuff oldali vezérműtengely, 6 hidrotőke, vezmód, ékszij csere.
    2007 aug: kézifékkötelek cseréje, és a leömlő megheggesztése. többet nem csattog. tiszta ciki volt :)

Fotóalbum