Limitált kiadás készül a Stelvióból és a Giuliából Genfre

2019-02-25  Alfa Amore
Forma-1-es, limitált kiadást készít a Stelvio és a Giulia Quadrifoglioból az Alfa Romeo. Az Alfa Romeo Racing Edition-t a Genfi Autókiállításon mutatják be, amelyről az Allfa Amore élőben tudósít.
Hírek >> 2019  

Bár még mindig nem tudjuk biztosan, hogy lesz-e igazi újdonság az Alfa Romeo standján a március 5-én kezdődő Genfi Autókiállításon, de az biztos, hogy egyedi modellekből nem lesz hiány. Az Alfa Romeo keddi sajtóközleménye szerint standjukon a Quadrifoglio modellek Forma-1-es változatai kerülnek fókuszba.

Mivel a Sauber ettől az idénytől már Alfa Romeo Racing néven folytatja a Forma-1-ben, várható volt, hogy a pályán kívül is nagy hangsúlyt helyeznek majd a versenysportba való visszatérés reklámozására. 

A Stelvio és a Giulia Quadrifoglio változatából Alfa Romeo Racing néven készül limitált kiadás, amelyet izgalmas kiegészítőkkel pakolnak tele: karbonból készült Sparco versenyülések kerülnek az autókba, a váltógomb szintén karbon betétet kap, a bőrrel és alcantarával borított kormány pedig ugyancsak karbon betétes lesz. Ezeken a verziókon karbon borítja a tükröket, illetve a pajzs V alakja is karbonból készül majd.


(Nyisd meg a képet új ablakban a teljes méretért)

Ezeket a speciális változatokat Akrapovic kipufogórendszerrel szerelik fel, amelyet kifejezetten a 2,9-es V6-os motorhoz hangolnak. A sajtóanyag szerint a karbon kiegészítőkkel mindkét modell könnyebb lesz az "alap" Q változatoknál.

Mindkét modell gyakorlatilag fullextrás lesz, belekerül minden, amit egy Quadrifoglioban beikszelhetünk az árlistán, így például a 8,8 "-es központi kijelző a Harman Kardon hangrendszerrel. 

Megjegyeznénk, hogy a Q-k tavalyi NRing változata hasonló felszereltségű volt.

Mindössze három fotót közöltek az autókról, amelyek kétszínű, piros-fehér fényezést kaptak (bár mi gyanítjuk, hogy a piros szín inkább csak fólia lesz - így volt ez tavaly a 4C Spider és Coupé limitált kiadásainál is). A motorháztetőre egy hatalmas piros Alfa-kígyó került két vastag piros sáv közé, az A-oszloptól a tetővonal a C-oszlopon át egészen a csomagtartóig piros, illetve a C-oszlopra felkerült az embléma stilizált változata is, ugyanolyan formában, mint a Forma-1-es autókra. A gumi is kaphatott valami sárga díszítést, ezen a képen olyan, mint az F1-es gumik oldalfala.


(Nyisd meg a képet új ablakban a teljes méretért)


(Nyisd meg a képet új ablakban a teljes méretért)

Ugyancsak újdonság, hogy a Giulia TI változa után a Stelvióhoz is rendelhető lesz a TI csomag, amely több karbonból készült kiegészítőt is tartalmaz.


(Nyisd meg a képet új ablakban a teljes méretért)

A sajtóközlemény szerint Executive néven mutatják be a Giulietta 2019-es modellváltozatát, amely egy új színben, a Visconti zöldben is kapható lesz. Az autó belül izgalmas, sárga varrású bőrüléseket és egy újfajta felnit is kapott.


(Nyisd meg a képet új ablakban a teljes méretért)

A közlemény több újdonságról nem teszt említést, így azt a hetek óta terjedő pletykát sem erősítették meg, hogy Genfben mutatnák be az Alfa Romeo Stelviónál kisebb C-SUV modelljét. Ennek ellenére, a sajtóközleményben van egy sokat sejtető mondat: "more exciting news will be revealed during the press conference on Tuesday", azaz még több izgalmas hírt közölnek majd kedden, a sajtótájékoztatón. 



Az Alfa Amore - mint ahogy azt az előző években megszokhattátok - idén is élőben tudósít a helyszínről. Figyeljétek a Facebook oldalunkat, YouTube-csatornánkat és iratkozzatok fel az Instagram oldalunkra is!

Írta:
Alfa Amore