Kau2005-02-26 14:16:07 //
2781
A légtömegmérő hibája mit okoz?
Robi2005-02-25 19:37:23 //
2780
Csak hogy ne morgolódj... :P
Tudok ajánlani hárompólusút: LR 14 TC (467 Ft + ÁFA / db)
Ezüst elektródást: LR 14 YS (510 Ft + ÁFA / db)
És platina elektródást: LR 14 YPP (1135 Ft + ÁFA / db)
Scott2005-02-25 19:25:52 //
2779
:))))
Robi2005-02-25 19:23:04 //
2778
Továbbra is tudok szerezni gyújtógyertyát is, csak idő kérdése. :D
Scott2005-02-25 19:22:12 //
2777
Továbbra is az önző Egoista dízeles ! :PPP
Robi2005-02-25 19:18:27 //
2776
Ide is belököm, hátha nem veszitek tolakodásnak. :)
Tudok hozni izzítógyertyát occsóér' (számlával) a következőkhöz:
Alfa 33 TD
Alfa 6 TD
Alfa 75 TD
Alfa 90 TD
Alfetta TD
Giulietta TD
Alfa 164 TD - csak a VM84A motorhoz! ('87 június - '92 augusztus)
Bodag2005-02-25 19:08:36 //
2775
Sziassztok
Kicsi 145-ös 1.6 TS alfácskámban elromlott a légtömeg mérő. Ha valaki tudna segítteni,h hol érdemes keresni azt megköszönném. 48 ezer kilometer van a kocsiban nem kellett volna kicsit tübbet bírni azert???
Köszi a segítséget
Boda Gábor
van valaki aki hengerfej tyunig ügyben járatos?
van egy kis dilemmám.
A Dácia TLX-é elég gyomorforgató, de mégis megéri keresni egy tetszetős, kis lámpát, óccsóé', ha neked éppen ez kell, ahelyett hogy 75-be valót keresel. Nekem volt 75 Milanóm, amerikai kivitel, abban voltak ilyen lámpák, illetve a négyből csak egy. Állatul nézett ki, de nem sikerült pótolni a többit épeszű áron, úgyhogy más autóba se nagyon éri meg 75-ét tenni, ami ugyanúgy nem illeszkedik ahogy bármi más se illeszkedne, viszont marha drága.
GEORGE2005-02-25 17:17:41 //
2772
Elég sok mellé ütés sikerült sorry!
GEORGE2005-02-25 17:16:42 //
2771
Szia Gomboc!
Eddig 1 félét találta ami tetszene ez a kamionok és az újjabb buszok oldalán található és van belöle pirosis igsz picit rózsaszines mint piros de legalább van.
Neken a 155-ön vollt müszakin nem szoltak érte.
De talán te is emlékszle nem is volt olyan régen a Dacia TLX-n volt és müködtek is.
De ha lehet Alfáét tettem volna ha nem rakon azt anit találtam.
Üdv.:GEORGE146ti
Fogalmuk sincs vizsgán hogy gyárilag van-e rajta. Csak működjön.
ez is egy megoldás. csak mivel nálonk ez nem "szabvány"....
nem tom vizsgán pl. hogy értékelik, főleg ha be is van kötve.
Mi az elképzelésed? Mert valamelyik autólámpa boltban biztos kapni valamilyen tetszetős formájút.
GEORGE2005-02-25 16:59:02 //
2767
Ez idáig derengett nekem is csak sajna nincs ismerösön aki ezt pontosan meg tudná nézni, mennyibe kerül és hogy lehetne "ide varázsolni" a kezembe.
hááát ámerikábóóól!
:)))))))))
GEORGE2005-02-25 16:55:23 //
2765
Igen 46-ra akrnám de nekem még nem tekjesen világos, hogy honnan is fogom beszerezni.
Neked igen??
tehát honnan lehet szerezni???????
megválaszoltuk a kérdést. neked 46-van ,nem?
arra szeretnél ilyet?
GEORGE2005-02-25 16:52:59 //
2763
Van bizony, most keresgéltem a neten és találtam 164-esben is.
Nem tudom mennyire lesz jó a kép ide rakom.

GEORGE2005-02-25 16:49:11 //
2762
Szia Gomboc máskor finomabban és akkor a kezed sem veredle)))))))))
az enyémben csak egy db műanyag darabka van, piros színű. nem hogy nem lámpa, de még csak nem is fényvisszaverő. Lehet hogy nem az kéne legyen, de ez van . ugyhogy nem tom. Talán igazi amerikai piacos autókban van lámpa??
Hali GT! Ismerős, mert vertem szét a kezem amikor sikerült eltörni a zsiga légtelenítő csavarját este fél hatkor, így busszal haza vidékről, másnap újrakezd.
KisP2005-02-25 16:00:08 //
2759
GT!
Biztos nincs légtelenítő csavar a hűtővíz feltöltésnél? Mert leengedtem a fagyállót,tiszta mocskos volt, töltöttem bele ioncseréltet hogy kimossam,de valszeg levegős a rendzer mert alapjáraton felugrott kb. 5 perc alatt 80 fokra a víz!! Hogy kell pontosan feltölteni hogy ne legyen benne levegő?
GEORGE2005-02-25 15:46:56 //
2757
Sziasztok!
Alfa 75 Amerikásokhoz lenne kérdésem.
Van az autó lökháritóiban oldalt helyzetjelző lámpa, elöl sárga hátul piros.
Ezeket hol tudnám megvenni?
Nem tudtok benne segíteni?
Csavart nem kell keresni, szét kell óvatosan feszegetni a két félből álló házat, körkörösen, apránként. Nekem van egy régi ház, ami helyett kaptam alfásat, most néztem meg.
Hello Alfisti!
Tud valaki segíteni, hogy tudom kicserélni az elemet eredeti meta-system távirányítóban? Piros kör alakú, középen egy gomb...
gyugya2005-02-25 13:24:13 //
2754
A direktszűrős topicban kérdeztem ezt, akinek van azt mondta, hogy nincs valtozas, maximum nagyon picurka.
Akkor ebből töltögetsz utána szorgalmasan :-)
pb
Persze, el van túlozva de akkor is k.jó:-)
Petike.
Figyelj arra, hogy házas termosztátot kell venni. Lehet kapni csak betétet is, de az nem jó!
Akkor lesz meg a tőke amikor szólsz. Mindegy.
Messiah
mi van ha ezt is megeszi a kocsim ? :-OOOOO
Attól függ mennyit eszik meg.
Nekem a Bravon volt ilyen betétszűrőm amit történetesen a Bontexnél vettem (1999) de nem igen vettem észre hogy hangosabb lett volna.
A
www.frigate.hu honlapról tudsz rendelni GREEN márkájút kb. 3 hét a behozatali idő
Még egy kérdés megfogalmazódott bennem. A sportszűrőnek van valami hangja? A direktnek van, jó hangos, nem tudom hogy a sima sportszűrőnek van e. Azt mondja egy jóbarátom hogy van, szipog az is. Ez télleg igaz? Nem tudtok mondani egy honlapot ahonnan lehet rendelni az Alfához ilyen sportszűrőt, de nem a magnumot ;)
Végre Selenia 20K van a kocsimban, egy kérdés, mi van ha ezt is megeszi a kocsim ? :-OOOOO
KisP2005-02-25 08:57:47 //
2748
Sziasztok!
Scott:Nem várok annyit, ezzel tisztában vagyok.Az a helyzet,hogy a 9-10 litert még nyáron meg ősszel mértem,most ,hogy így röpködtek a minuszok az utóbbi időben,lehet nekem is feljebb kúszott a fogyi.nem tudom pontosan.
A fűtésről annyit,hogy nagyrészt városba vagyok, úgy kb reggelente 20 km-ert megyek.Elindulás után sztem olyan 10-15 perc múlva kezd langyos levegőt fújni.Ami elég laza,90% hogy a termosztát hibás.
Mai napon hozzáfogok a kiszereléshez,és ha tényleg az a rossz akkor mehetek venni egy újat.
GT:igazad volt,nem tudom már melyik fórumba írtad:),hogy jó volna a hidrotőkét és a termosztátot egyszerre csinálni,mert mindkettőhöz le kell engedni a vízet.De a tőkéket valószinűleg csak tavasszal tudnám megcsinálni.Ezért a termosztátot izibe megcsinálom,hogy legyen normális fűtésem,meg az nem olyan macerás.GT, a hidrotőkéket meddig rendelhetem tőled?Mert valszeg, olyan március-áprilisba lenne esedékes.
Ciao
Paco2005-02-25 08:56:45 //
2747
Jaja. Nekem is ismerős a szitu :)
pb_2005-02-25 08:53:51 //
2746
Azért sztem 1 kicsit el van túlozva a dolog.
:)))
Szia gt melózol? Met akkor küldenék egy mailt....
Reggelt!
Ezt a cikket olvassátok el, ha eddig még nem tettétek meg. Szerintem a Totalcar egyik legjobb cikke. Én már százszor elolvastam, de még mindig jókat tudok mosolyogni rajta, mert annyira igaz amit leír és a magamfajta bütykölő ember minduntalan saját magára ismer benne:-)))
Fékjavítás házilag.
A fogyasztáshoz annyi, hogy csak city üzemmódban használom 2 - 4 km. , meg munkába járáshoz 7km (az út 80% nál igy télen elérem az üzemi hőfokot) cca 12-14 literes fogyival. ( meg néha nagy a lábam is )
A termosztátot kicseréltem , mert az rossz volt tutira, de nem sokat változott a helyzet, igaz bejöttek a kemény minuszok.
A napokban bukot ki a jobb hátsó fékbetét rakoncátlankodása.
Néha volt egy kis szaga leálláskor , amit én a vadi új kipurendszer festékleégésének tulajdonítottam, de kiderült hogy néha ha kedve tartja a jobb hátsó kerék felmelegedése és ferodol szaga produkálja.
Szétszedésnél semmi extrát nem tapasztaltam kivéve hogy a belső fékbetét egyik rugófüle visszahajlott. ( Nem odafigyelés és nyugatimádat következménye.) Nem tudom ez mennyiben befolyásolta a be beszorulást.
Átmozgattam a cuccost kenőanyagoztam ahol kellett, de a hibás működést nem tapasztaltam, azóta mintha kicsit megtáltosodott volna a gép.
Igy utólag: mikor birtokba vettem az ótópályán lazán szaladt 170-el, de az ősszel volt hogy a 150-et is kissé nehézkesen érte el.
Ha kitavaszodik teljes preventív karbantartást foganasítok mind a négy tappancs akadálymentes gördülése érdekében.
Hmm, ma el voltunk egyet furikázni..., a szerelő után, aki semmi rendellenest nem látott a féken-amit már említettem volt korábban. Ám mintegy 6 km után lelassultunk:( Kocsiból kiszáll, körbejár, jobb első tárcsán csodálkoz...IZZOTT!!!! -Fékcső (első kör) felnyit, kocsiba beül, majd megy:)
És élvez Alfa Feeling... Holnap pedig próbának a fékerőelosztó kiköt!!! Mert szerintem az szopat!---Vélemény???
Paco2005-02-24 20:10:43 //
2741
Én azt mondtam, az indexen, hogy első körben :) gumi fékcsövek. Lehet hogy nem az a bibis, de azzal a legegyszerűbb és legolcsóbb kezdeni.
HA nem nyert lehet folytatni a bonyolultabb drágább alkatrészekkel amíg egy fullra felújított fékrendszerünk nem lesz :)
Scott2005-02-24 19:23:08 //
2740
Márpedig a 9-10 lityó ilyen időben rövid távon teljesen jó. Egy ilyen motortól ne várj 7-8 lityós fogyasztást városban.
Ha beindítod a motort és elindulsz és bekapcsolod a fűtést, mennyi idő múlva kezd langyos levegőt fújni ?
Wickey2005-02-24 16:11:33 //
2739
mondjuk. :-)
Nekem is azt fog most kapni a 3.0v6 a bejáratás után :-)
igen, ismerős ez a tipus is, dicséretet is hallottam már róla.
elaforg? :)
Wickey2005-02-24 16:06:28 //
2737
bandi75:
elmondom neked a frankót, V6ba a gyári előírás SAE20W50-es olaj.
Ebből egy van mi csodaszer: a HPX. Olyan 2000 forint literje. De patent. Amióta hpx-et használok, nem korpásodik a fejem, megszűnt az olajfogyasztásom, és a csajok szerint jobb vagyok az ágyban :-PPP
hpx
Csak ezt meg ne lássa Robesz7 kolléga! :-)
BF1562005-02-24 14:02:42 //
2735
Sajnos egyet kell, hogy értsek:(
azért is kérdezem, mert lassan-lassan kell majd tölteni vmit a levegő helyére a V6-os blokkba (:-)))), és éerdekel a kérdés, mi a legjobb szerintetek. Hallani ilyetisolyatis a seleniarol, és hát vannak más jó olajat gyártó cégek is.
olvasgatok mindent amit csak tudok, látom a selenia nagyon népszerű olio, azt nem tom mért. régebben is volt selenia? a 75 anyagaiban még szó nincs seleniáról, ott AGIP szerepel. vagy én vagyok hüje?