Ha jol gondolom akkor kb ilyennek kell lennie:
De az enyem ilyen:
Mi lehet a gond?
-szivattyu es motor cserelve
-olaj cserelve es kiprobalva dex3-al is (tutellaval a kuplungcsusztatas szarakodik, dex3-al a nyomas esik mindig 30bar ala)
-selespeed rendszer kitakaritva es kontaktjavitva
-nyomastarto ujra cserelve
Hibaleiras:
DEX3: tokeletesen mukodik de mar meleg olajnal (60fok felett) neha elveszti a nyomast, ilyenkor megy a szivattyu de hiaba dolgozik a nyomas leesik. Ilyenkor ha leallitom a motort es torlok egy hibat ujra mukodik a rendszer egy darabig. Van hogy par ezer kilometerig hibatlan van hogy percenkent megall. (30bar alatt letilt a vezerles es torolni kell a hibat higy ujra induljon a rendszer)
TUTELLA: szinten tokeletesen mukodik a rendszer valameddig. Itt nem tapasztaltam hogy koze lenne az olajhomersekletnek a mukodeshez. A hiba annyi hogy ha olyanja van (teljesen veletlenszeruen) akkor elfelejti benyomni a kuplungot vagy eppen kiengedni. Ez kinos tud lenni mert vagy lefullad a kocsi vagy hiaba van egyesbe nem indul el csak a motor porog. Van hogy ezt kombinalja es hogy viszonylag normalisan indul csak mint valami tanulovezeto aki ugral a kuplungon.
Valakinek van barmi hasznalhato otlete? Vagy esetleg segit megjavitani?
Vagy valakinek komplett elado selespeed egysege?
Most ugy erzem hogy vagy eladom az egesz kocsit mert 2honap alatt kb2000km-t mentem vele. K... Sok idom es penzem rament...
Es a legjobb: minel tobbet megyek vele annal tobb hibat produkal:
-legtomegmero (ha lehuztam tokeletes volt az alapjarat, vettem bele ujat most jobb az alapjarat mint volt de nem az igazi)
-lambdaszondak (parszor dobott hiabkodot rajuk, de az utobbi idoben semmi)
-gyujtaskimaradas fokent hidegen ( valoszinuleg a tps szarakodasa miatt van)
-tps es gazpedalpotmeter (ingadozik az alapjarat mert remeg a pillangoszelep es diaggal latszik hogy a 2 gazpedalpoti nincs szinkronban. Est a tps reset valamelyest tudja kompenzalni de nam az igazi. Most vagy a pillangoszelep cserejevel kezdem vagy a gazpedal potival vagy mind a 2vel...
-melegedes: azt hallottam hogy kb 90fokosnak kell lennie a motornak uzemmelegen. Nalam ez ora szerint 95, ecu szerint 93. Van hogy 97 es visszahut 87ig. Ezzel meg nincs bajom de a venti egyes fokozaton nem akar menni, hanem egybol 2en indul. Egy kulfoldi forumon olvastam hogy a klimas jtseknel az elso fokozatot a klima hasznalja. Szoval ez sem tunik nagy gondnak.
Kb ennyi jut eszembe:)
Segitsetek:)))