Na, elmentünk ma megnézni az
LG Forma-1 kiállítást és háááát, nekem vegyesek voltak az érzéseim.
Ha "mezei" látogató volnék és nem nagyon értenék a Forma-1-hez, akkor ez a kiállítás nagyon jó arra, hogy a sportág múltját és jelenét, illetve a korszakalkotó megoldásokat megismerjem. Szárnyak, aerodinamika, szponzorok, turbómotor, slick gumi, telemetria, stb... minden szépen részletesen és szájbarágósan le van írva. Szépen rendben vannak a kiállított autók, a régi szivaroktól kezdve a 2006-os McLarenig. Filmvetítés, háttérinfok, egy-egy alkatrészt (szárny, váltó fogaskerék, ülés, stb...) külön, kiszedve is látni lehet.
Ha viszont a Forma-1-hez értőként nézem, akkor nekem kissé az angolok szerepére és a Cirkuszban betöltött szerepükre való kihegyezés tűnt fel. Oké, elismerem, hogy miután a kiállítás nagy része angol gyűjteményekből állt össze, ez valahol természetes. De pl az, hogy a legsikeresebb csapat, a Ferrari autói közül egy sem volt. És ezt most nem vörös szemüvegen át nézve mondom, de ha már ők büszkélkedhetnek a legtöbb sikerrel, illett volna egy autót odatolni és nem hiszem, hogy nem tudtak volna szerezni. A másik, hogy volt olyan világbajnok, pl Jacques Villeneuve, akinek az életrajzát elintézték annyival, hogy "világbajnok: 1997" - és ezen kívül semmi info. Néhány pontatlanságot és tévedést is feledeztem a leírások között, persze az is lehet, hogy eddig én tudtam rosszul ezeket a dolgokat :)
Szóval érdekes volt, jó volt, de nekem kissé egysíkúnak tűnt.