Blog >> műszaki

>> SzervizB-la Ÿ // Alfa 166 2.5 V6 24v // 2008-11-13

Ma friss műszaki és zöldkártya tulaj lett a vas! :-)
A klíma feltöltését is elvégezték.Ez 8000 HUF.
Az összköltség: 32898 HUF volt.

>> Egyébcount M // Alfa Spider / GTV 2.0 V6 TB // 2008-09-19

Lejártak az okmányok. Az autó elment műszakizni is, meg kapot ZK-t is. Mindkét vizsgán meg kellett kérni az illetékes bácsikat hogy egy kicsit nézzenek félre, de a lényeg hogy simán átment.

Az okmányirodáról meg csak annyit, hogy ott asszonták a biztonsági őrök, hogy kérjek időpontot. Mondom minek? én itt vagyok, bent meg kong az iroda az ürességtől. Asszondják, ja, akkor jó, fáradjak be. Azoknál se volt kerek minden...

>> EgyébWilly // Alfa 146 ti // 2008-08-30

Sikeres műszaki vizsga és zöldkártya. :)

2 illetve 1 évig nyugi van.

>> EgyébATE TR // Alfa 156 1.6 // 2008-08-26

Elérkezett a műszaki vizsga ideje. Kaptam szép piros matricát a rendszámra. Mondjuk két napig nem volt autóm, de kész van. Hamarosan jön megint a zöldkártya. Áh
25 a vizsgadíj + 5 a gyereknek. Jól él.

>> Szervizystuc // Alfa 146 ti Super Produzione // 2008-07-22

Kaptam egy ingyenes műszaki átvizsgálási lehetőséget, melyet a Speedy adott ki. Náluk lehetett átnézetni az autót. Mára kaptam időpontot a Váci úton lévő műhelyükben. Megnézték a futóművet, rázópadon volt az autó, a fékeket, fékerőt. Majd fel lett emelve, és alulról is átnézték a kocsit. A kipufogórendszert, valamint a fékcsöveket, betéteket. A motortérben szíjak, olaj, víz, stb is átnézésre került. És legnagyobb örömömre az autó majdnem tökéletes. :-) Ami hibát találtak, az a kézifék jobb hátsó kerékre ható ereje, az kicsit kevés. Mondjuk én a kéziféket alig használom, szóval ez a rész nem nagyon érdekel, majd esetleg másfél év múlva a műszakin. A másik dolog amit találtak, hogy a jobb hátsó lengéscsillapítóm nem tökéletes, lassan azt majd cserélhetem. Amúgy egy nagyon korrekt szerelő csapathoz volt szerencsém. Annak ellenére, hogy egy ingyenes átvizsgálásról volt szó, nem vették félválról, teljesen normálisak voltak.

>> SzervizLiquid // Alfa 156 2.0TS // 2008-07-19

Júl. 2-án meglett a műszaki. A KPM-nél volt Győrben. A Márti vitte el. Nem kellett semmit javítani rajta. Még januárban, megkértem Csörit, hogy nézze meg van-e rajta valami javítanivaló így műszaki előtt, nem volt. A xenont visszacseréltem a sima izzókra, nehogy belekössenek, de mást nem alakítottam rajta. A lámpa magasságán kellett ott állíttatni kicsit, és szóltak, hogy a bal felső első lengőkar már nem 100%-os. Később ezt megnézettem és majd ősszel-télen kicseréljük. A költséget a műszaki vizsgához írtam a költségek közé.

>> Egyébadmirális // Alfa 156 SPORTKIT 1998 // 2008-06-18

A kocsi ma kapta meg 2 évre a műszaki érvényességet és újabb 1 évre a zöldkártyát, valamint új forgalmit is ki kellett váltani, mert betelt a régi.

Mindezt nehézségek nélkül tette, pedig a Mozaik u. szigorú munkatársai mindent beleadtak, de nem találtak rajta fogást:). Egy héttel ezelőtt a fékrendszer kritikus részeit azért ki kellett cseréltetni: összes tárcsa+betét+fékcsövek+olaj. Elhasználódtak, ez nem ért hidegzuhanyként:).

Néztek károsanyag kibocsájtást, lengéscsillapítókat (amik még a gyáriak), futóművet, világítóberendezéseket, és különös gonddal a kisméretű matricarendszámba is próbáltak belekötni:).

>> SzervizGabCsi // Alfa 145 1.6 TwinSpark // 2008-05-29

Minden gond nélkül sikerült, nem nézték meg csak a féket, futóművet.
Persze a szélvédőcsíkot leszedették velem...szemét egy brigád...

>> Tuning és extrasomeday // Alfa 156 1.6 TS // 2008-04-11

Most hogy hazajöttem küldföldről végre újra ápolgathatom a szemem fényét. Nagyon nagy öröm volt bele visszaülni.
Az autóm fóliázásának története: Nagyon szépen lefóliázva vettem, de "sajnos" nagyon sötét árnyalattal és nagyon - nagyon műbizonylat nélkül. Hosszas utánajárogatás után (szerelő, internet, fóliás) Úgy döntöttem, hogy akkor leszedem az első oldali fóliákat. Leszedtem. :(, Fentmaradt a ragasztó és az istenért sem tudtam lemosni, de keményebb anyagokkal nem mertem próbálkozni. No mind1 autó levizsgázott és az volt a terv, hogy visszafóliáztatom az újonnan megismert nagyon rugalmas fóliásommal.
Nem jött össze időben, aztán én meg kimentem dolgozni és itthagytam mind2 szerelmemet. Az egyik utánamrepült :)
MInd1 most hazajöttem és rögtön irány a fóliás. 8000 volt az első kettő ablak és még grátiszban fóliát is megkaptam a szélvédőre nappellenzőcsikig. Én kértem hogy rakja fel és ő meg nem kért érte pénzt :) Az emberem nagyon rugalmas, !szerintem! jól dolgozott.

Szuper. Most méégszebb. Főleg az Alfacity matricával... Imádom.

Scott, pb_, Zoli segítségével motorállapot felmérés történt:
- olajnyomás ellenőrzése
- sűrítési végnyomás ellenőrzése
+ átnéztük az egész vasat, egészen rendben van, leszámítva a már korábban megállapított problémákat...olajfolyás van rendesen, a kuplung-váltó enyhén szólva is aggasztó, mint ahogy a féltengelyek is (ez utóbbiak eszement lógnak)