Blog >> turbocső >> sziszeg

>> SzervizLiquid // Alfa 159 2.4JTDm Q4 TI // 2013-06-25

Ma reggel elhoztam a gépet az InterDieseltől. Márti elvitt és visszafelé figyelte mit produkál az autó. A füstölés gyakorlatilag megszűnt, csak olyankor füstöl, amikor amúgy is csinálná bármelyik DPF nélküli dízel. Pl. alacsony fordulaton 3-asban padló, akkor jön azért a pamacs, de nem felhő vagy köd mint eddig. A sziszegés is megszűnt. Munka után megkergettem kicsit, 200 felett se kormol, eddig a visszapillantóban is látható volt. Az alapjárat egyenetlensége is megszűnt. (10-30 másodpercenként 1-2 halk koppanás után a computer adott egy apró gázfröccsöt, a fordulatmérőn alig volt látható, inkább csak a hallani lehetett)
Szóval úgy néz ki rendben van. Majd kíváncsi leszek hogy a fogyasztásában lesz-e változás.
Nem kis összeg volt ez, de úgy vagyok vele, hogy egyrészt semmi garancia sincs arra hogy valóban csak 151e km van benne, másrészt pedig így fizetem meg azt hogy 4 évesen 3.3m-ért vettem meg egy újan 12millás gépet.

>> SzervizLiquid // Alfa 159 2.4JTDm Q4 TI // 2013-06-17

Már régóta tervezem a füstölés megszüntetését, mert nagyon zavar. Amíg be nem melegszik addig egész komolyan füstöl után szinte teljesen megszűnik. Alapjáraton nincs semmi gond, de egy padlózásnál bizony ottmarad a fekete felhő. Ennek első lépése az injektorok ellenőrzése, hogy az esetleges fizikai hibákra fény derüljön, ezután jöhet a vezérlő szoftver ellenőrzése.
Emellett furán sziszeg az autó, mintha kifújna valahol, de nem láttuk nyomát sehol, teljesítmény vesztés sincs.
Szosza javaslatára bejelentkeztem az InterDieselhez itt Győrben (hétfő). Próbapadon ellenőrizték és teljes felújítást javasoltak, a befecskendező rendszer tisztítása és az üzemanyag szűrő cseréje mellett. Ennek bizony jelentős költsége van így kis gondolkodási időt kértem, de végül is rábólintottam, mert szeretném ha rendben lenne. Ma (péntek) hívtak hogy alapvetően kész van szerelik összefele, viszont a turbo és az intercooler közötti cső lyukas, és hétfőre lesz meg az alkatrész, és kérdezték mit tegyenek. Utánakérdeztem, de én sem tudnám jelentősen olcsóbban beszerezni a csövet, legalábbis annyira olcsóbban nem hogy érdemes légyen sakkozni vele, így rájuk hagytam ezt is. Kíváncsian várom a hétfőt.