Blog >> vásárlás >> olaj

>> Egyébgelle // Alfa 156 SW // 2014-03-15

Hosszú hónapokig nézegettem az autókat japántól elkezdve németen át, mindent néztem, míg nem megláttam egy 156 SW-t, ami képek alapján nagyon megtetszett. Szerelem volt első látása, mondtam is, hogy Ő kell! :)

Elmentem megnézni. A kocsit Ausztriából hozták be, voltak hibái (nem működött a távirányító, csak jobb oldalról lehetett kinyitni a kp-i zárat, csomagtartót pedig csak belülről. A váltó karja nem ugrott be középre, csomagtérnél a roló is rossz volt. A bal hátsó féklámpa sem működött, de mint utólag kiderült, csak ki volt lazulva az izzó), egyébként szép állapotban volt, így megvettem március 7-én.

Sajnos már a hazafele úton feltűnt, hogy elég magasra szökik a hűtővíz hőmérséklete. 100-110 környékén járt, amikor jobban megerőltettem (emelkedőn felfele). Nem tudtam mit tenni, szép lassan hazavezettem, úgy nem volt gond, beállt 90-re a vízhőfok.

Amint tudtam, elvittem olajcserére (Selenia WR 5w40), illetve a szerelő ránézett a hűtőre is, az 1-es venti nem működött, ezért emelkedett fel a hőmérséklet.

Következő szerviz alkalmával üzemanyag-, lég-, pollenszűrő cserét tervezek, illetve a ventit megcsináltatom. A többi apróságot meg ahogy pénzem engedi.

ui: a váltó egyre gördülékenyebben működik :)

255000km