Tagok >> Poló >> 156 2.0 TwinSpark Distinctive

156 2.0 TwinSpark Distinctive - főkép

Blog

2023-06-30
Olaj csere

Olaj csere. Selénia Racing 10W60 és gyári olajszűrő. Km: 211.100 Tovább »

2022-08-17
Műszaki vizsga

Januárban lejárt a műszaki. Gondoltam kihasználom a COVID adta lehetőséget és húzok rajta néhány hónapot, úgysincs sokat használva az autó. Július elején kértem időpontot és július 25-re kaptam. Sajnos az előműszakin a kéziféknél eltérést mértek a két oldal között és a 2 hátsó gumi fékcső ki volt re Tovább »

2022-08-16
Fék

Előműszakin 2 dolgot jegyeztek fel. 2 hátsó gumi fékcső repedezett és kéziféknél 50% eltérést mérnek a két oldal között. Elaforgtól rendeltem 2 db gyári új fékcsövet és 2 db gyári új kézifékkötelet. Ha már meg van bontva, cseréljük ki a fékfolyadékot is (Tutela). A klíma nem igazán hűtött, így az Tovább »

2022-06-20
Fékbetét, váltóolaj, motorolaj, olajszűrő, lambdaszonda

Az első fékbetétek ebben is kicserélődtek Ate Ceramic-ra, nincs többé fékpor :) Kapott 2 liter Tutela váltóolajat, 5 liter Selénia Racinget, gyári olajszűrőt. Új Bosch lambdaszonda. Az alját és az üregeket kifújtuk Mike Sanders üregvédővel. Visszakerültek a dobbetétek, végre kezd újra autó lenn Tovább »

2021-10-15
Szerviz

Néhány új alkatrész. Olaj csere Castrol Supercar 10W60 és gyári olajszűrő. Vezérlés szett. Km: 204.343 Tovább »

Autó adatlap

 • Típus:156 2.0 TwinSpark Distinctive
   Mindent erről a típusról
   Tagok, akik birtokolják a típust
 • Évjárat:1999
 • Színe:sötétkék (blu cosmo metal)
 • Jellemzők:
  Leginkább két szóval lehetne jellemezni: elegáns és sportos. Mindezek mellett kényelmes (gond nélkül le lehet benne vezetni többszáz kilométert), gyönyörű (10 éves design, de még mindig megnézik az utcán)
 • Extrák:
  4 elektromos ablak, napfénytető és tükrök, automata klíma, bőr ülések, 2 légzsák, sport III csomag. Mást nem említek meg, mert azok nálam már az alapot képezik (mint pl. CD-rádió, kormány magasság állítás, könyöklő stb.)
  Előző tulajtól kapott egyedi rendszámot és egy kis quadrifoglio verde-t a hátuljára. Tőlem kapott Zender toronymerevítőt, ami Ferrari rosso színűre lett fényezve. Kapott 3M szélvédő fóliát (előre 50-est, hátulra 35-öst (az elsők le lettek szedve :( ), nagy matrica rendszámot előre és lefényeztettem a két lököst. Tuningra nem fogok költeni, mert így tetszik, ahogy van. Egyik ismerősömtől sikerült olcsón vennem egy gyári bőr váltógombot, meg ajándékba kaptam tőle 4 krómozott ajtónyitó gombot.

  Gyári xenon :)
 • Egyéb:
  2005 áprilisában vettem, akkor kb. 68.000 km volt benne. Előző tulaj nagyon megkímélte, így elég szép állapotban került hozzám, amit próbálok megőrizni én is. Vezették a szervizkönyvét, amit én már nem, mert nem viszem márkaszervizbe az autót. Amit tudok, megcsinálok rajta magam, amit pedig nem, azt Csörire bízom (mostanában már az apró dolgokat is).

Fotóalbum