Mutasd

>> Szerviz2019-08-10

A mai nappal két hónapja, hogy elhoztam Sanyit és meg kell hogy mondjam nem csalódtam. :) A legnagyobb bizalom és jóindulat mellett is számítottam azért rejtett hibákra, de lekopogom így ~3000 km és 2 hónap használat után a Drága még nem mutatott semmit a dacosabbik arcából.
A katarzis mit sem változott. Még mindig mosollyal szállok be a vezetőülésre. Még mindig lóhalálában törlöm le nedves ronggyal a galambszar a tetőről ha reggel ott virít. Még mindig szinte minden áldott nap megyek mosatni. Tényleg. :) Még mindig képtelen vagyok parancsolni a jobb lábamnak... még mindig izgatottan várom a felbukkanó Alfákat és még mindig visszanézek amikor leparkolom valahol... Szóval a szerelem maradt, sőt... mélyült. És most a 2. hónap alkalmából összeírtam magamnak, hogy mik azok az apró-cseprő dolgok, amiket szépen ahogy a keret engedi elkezdek sorban megcsinálni Rajta.
1. A jelenlegi 17-es gyári, küllős, felnigarnitúra, igencsak csúnyán sómarta és a bal első kerék némi nyomást is elenged, ezzel mihamarább foglalkozni kell. A terv az, hogy vadászok télire valami 16-17-es szettet. Nem baj ha nehéz, nem baj, ha nem a legsportosabb, a lényeg, hogy a teleket túléljem vele és valami jó kis vékony ámde reszelős gumiszettel. Ha ez meg van, akkor mostani felni le, homokfújás, szinterezés grafitszürkére, új nyári szett és tavasszal mehet is vissza.
2. Sajna a kuplungnak van már némi hangja. Nem extra, de hidegen az első pár kinyomásnál igencsak karcos egy-egy pillanatra (pedálfélút környékén). Nem szeretnék lendkerék meg egyéb finomságokat összeszedni még, így ez lesz az első amit (remélem már jövőhéten) megmutatok egy arra alkalmasnak ítélt szakembörnek.
3. Az olajat nem eszi jobban a kelleténél szerencsére, ellenben minden hidegindításnál az első pöff egy kékes felhőt ereget az égbe, aminek pont olyan szaga van, mint anno a Trabantomnál amikor kiégett a hátsódob Dobogókőnek felfele, boldoggá téve a kerékpártúrázókat, és gyűlölet tárgyává engem. Lehet ez normális dolog, de azért rá akarok kérdezni.
4. Azok a szemét, mocsok rohadt kőfelverődések a motorháztetőn és a bal első oldaldeknin!!!! Minden alkalommal bántják a szememet. A színazonos javítófesték és lakk ott figyel már rég a kocsiban, de nem merek hozzányúlni.. Van ami körömnagyságú, rettegek tőle, hogy alákorrodál, de foltos, pöttyös kocsit sem szeretnék. Őszintén szólva lövésem sincs mit kezdjek velük! :( Telibefényezés, amíg nincs garázs nem opció, hozzányúlni nem merek, karosszériások javítanak ilyesmit, vagy festeni akarják az egészt rögtön?!
5. Valami megoldás kéne még a nagy NAVI-hoz hogy tudjak telefonálni. CD tár helyére AUX vagy bluetooth vagy akármi. Nyilván egy érintős andoridos cucc volna ideális, de wish-ről nem akarok venni, 200-at meg nem tudok most rászánni. Így lesek minden ilyen posztot, hátha látok valami költséghatélkony ideiglenes megoldást.
6. Levehető vonóhorog! Mivel semmi építőanyagot, bringát nem akarok rá, vagy bele tenni, így marad a vonóhorgos tároló illetve az utánfutó mint opció, ahhoz meg muszáj. A távlati világjárós lakókocsis terveimről még nem is beszélve.
Szóval nagyjából ez a listám, megspékelve azzal, hogy ~ 10 000 km és jöhet a vezérlés csere, ami a jelen állás szerint januárra aktuális is lesz éppen. Karácsonyra tudom mit kapok magamtól.. ;)