Születésnapi festéssel is rendelhető a GTA

2020-05-01  Alfa Amore
A márka sportos történetét idéző extra külső megjelenéssel is rendelhető a Giulia GTA és GTAm változata. A designt a Centro Stile tervezte.
Hírek >> 2020  

Személyre szabható dizájnt kap a Giulia GTA/GTAm a Centro Stile Alfa Romeótól

 
Március 2-i bemutatkozását követően, a Giulia GTA/GTAm változata óriási érdeklődést váltott ki az autózás szerelmeseinek körében. A márka 110. születésnapja alkalmából visszanyúl a törtélemebe, és megidézi a GTA versenyautók festéseit. 
 
Az új Giulia GTA műszaki tartalma és koncepciója egyaránt az 1965-ös Giulia GTA-ra vezethető vissza: arra a "Gran Turismo Alleggerita"modellre, amelyet az Autodelta fejlesztett ki a nemzetközi sportsikereknek örvendő Giulia Sprint GT alapjain. A Giulia Quadrifoglio modellre épülő, újkori Giulia GTA az Alfa Romeo 2,9 V6-os biturbó erőforrásának erősebb, 540 lóerőre hangolt kivitelét kapta meg. Az ultrakönnyű anyagok széleskörű alkalmazásának köszönhetően, az új modell 100 kilogrammal könnyebb a Giulia Quadrifogliónál, és ezzel a kategória legkiválóbb tömeg/teljesítmény arányát (2,82 kg/LE) nyújtja. 
 
 
Giulia GTA és GTAm: ötszáz testreszabott példány
 
A Giulia GTA és a GTAm modellek ötszáz szerencsés tulajdonosa számára az Alfa Romeo olyan megoldásokat kínál, amelyek révén az exkluzív sorozat minden példánya több lesz egy páratlanul tökéletes autónál. 
 
A siker érdekében a Centro Stile Alfa Romeo csapata rendkívül sokat dolgozott a különleges modell ideális külső és belső kialakításán. A cél az volt, hogy a Giulia GTA egyszerre legyen méltó történelmi elődje szelleméhez és jellegéhez, ugyanakkor maradéktalanul feleljen meg napjaink szigorú követelményeinek is. A külső és a belső dizájn testreszabása révén a vásárlók egyedi, egyúttal páratlan élmény részesei lehetnek.
 
A Giulia GTA számos egyedi stílusjegyet mondhatott magáénak pályafutása során. Az autó orrán meghatározó szerephez jutott például a jellegzetesen "bevagdosott" scudetto. Ugyancsak egyedi jellegzetességnek számítanak a motorháztetőt beborító, az Alfa Romeo logó elemeire építkező ábrázolások, köztük a Biscione és az olasz trikolór. A történelmi külső fényezések sorában szerepel az okker-fehér, valamint a vörös-sárga színkombinációk alkalmazása.
 
 
Az okker az 1750 GTAm-re és a 2000-es GTAm-re emlékeztet. Ezek azok a modellek, amelyekben Toine Hezemans 1970-ben és 1971-ben megnyerte a Túraautó-Európa-bajnokságot. A motorháztetőn ábrázolt Biscione, az oldalsó vonalakkal együtt a GTA 1300 Junior jellemzője volt. A hosszanti csíkozás, valamint az autó orrának vörös és a sárga színűre festése, az azonos modellel rajthoz álló versenyzők megkülönböztetését szolgálta.
 
 
 
A Centro Stile Alfa Romeo következetesen támaszkodott a márka sokszínű történetére. Figyelembe vették például, hogy az 1965-1968-as Sprint GTA festett eleje nem volt szimmetrikus, szemben a GTA 1300 Junioréval. A sárga elülső rész jelölte az autót, amely megnyerte az 1971-es és az 1972-es Túraautó-Európa-bajnokságot, míg egyes 1971-es versenyeken Gianluigi Picchi alul sárgára festett versenygépet vezetett. A különleges színezésű modellek mindegyike hozzájárult a GTA legrangosabb győzelmeihez.
 
 
 
A történelmi díszítések megjelennek az új Giulia GTA dizájnjában is. A vásárlók speciális színvariációk között válogathatnak. Az olasz zászlót tiszteletben tartó GTA vörös, Trofeo fehér és Montreal zöld fényezések mellett kiválaszthatják autójuk oldalszámát, illetve Goodwool autóponyvájukat. Az exkluzív modelleken variálható a féknyergek, valamint a belső térben a bukócső, a biztonsági övek, és a kárpit öltéseinek színe.
 
 
Az érdeklődők az Alfa Romeo internetes alkalmazása segítségével online tekinthetik meg Giulia GTA és a GTAm különböző lehetséges dizájnkombinációit a https://gta.alfaromeo.com oldalon.
 
Az Alfa Romeo exkluzív modelljei megvásárlását is egyedi élménnyé teszi. Az ötszáz szerencsés tulajdonos egyedülálló kiszolgálásban részesül majd. A GTA világához csatlakozókat különleges értékesítési folyamat várja, amelynek során a megrendeléstől az autó átadásáig szakértő márkanagykövet segíti az ügyfeleket.
 
A vásárlók személyes élménycsomagjukban értékes kiegészítőket találnak. Autójukhoz speciális színezésű Bell sisakot, a garázsban pihenő GTA és a GTAm védelmére Goodwool takaróponyvát kapnak. Ezen felül részt vehetnek egy az Alfa Romeo Autós Akadémia által kidolgozott vezetéstechnikai tanfolyamán is. A GTAm tulajdonosok autójukhoz teljes, overált, kesztyűt, cipőt magában foglaló Alpinestars
versenyruházatot kérhetnek.
 
A vásárlók kérésére a GTA és a GTAm modelleket az Alfa Romeo történetének egyik ikonikus helyszínén, az Autodelta műhelyében, Baloccoban adják át. 
 
A Giulia GTA és a Giulia GTAm Európában nettó (!) 143 ezer és 147 ezer eurós áron érhető el. (nettó 50,5 és 51,9 millió forint).
Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
Giulia

Az utolsó 3 hozzászólás:

Liquid2020-06-06 23:37:36 // 15965
"Akárhányszor másik márka autóit vezetem, mindig van egy hiány, amióta alfás lettem és nem Alfát vezetek."
Ezt nagyon szépen megfogalmaztad, pont így érzek én is...
AlfaWatch2020-06-06 22:41:17 // 15964
Kicsit offolok, a családban vagy egy Mazda cx3, 120le motorral, volt ma szerencsém 300kmt menni vele. Hát, nem igazán jött át az a szellemiség... a váltó valóban jó, de a turbó nélküli 120 let nem igazán éreztem, a giulietta sokkal érezhetőbb.
A visszapillantó tükröt olyan fasza helyre tették, hogy nem elég az a oszlop holttere, a tükör is ad hozzá egy óriásit+a rossz elhelyezése miatt a jobb es baloldali teljesen kiesik a kellemes látótérböl.
Szóval értem én, hogy japán alfa akarna lenni a mazda, de nagyon nem egy liga a kettő.
Akárhányszor másik márka autóit vezetem, mindig van egy hiány, amióta alfás lettem és nem alfá vezetek.
Erhard 242 (Pure Energy)2020-06-06 22:41:12 // 15963
Viszont ma összeakadtam egy idióta óudissal, Decatlont elhagyva kanyarodnék balra főútra előttem 3 autó az első a német felsőbbrendű 4 karikás, csak nem kanyarodik pedig még egy kőszállító kamaz is kifért volna 3x... nah ennek véget vetve balról elmegyek a sor elejére indexelek balra, el is indulok erre a 4 karikás is, balra... néz át birka tekintettel, mire udvariasan megkérdeztem hány pálcás volt a jogsija és hogyan lehet ekkora balfax, de nem értette, mondom gyökér 1 irányú útról jobb oldalról balra nem kanyarodunk, nagy röss és otthagytam.. szerintem még most is ezen gondolkodik :)))