Az Alfa főtervezője: a Scudettónak tovább kell fejlődnie

2024-05-22  Tedi
A Junior bevezetése után a fél internet megrökönyödött a kinézetén, főleg a Scudetto formája sikerült a jelek szerint rendkívül megosztóra. Erről is beszélt az Alfa Romeo főtervezője egy most megjelent interjúban.
Hírek >> 2024  

A madridi születési Alejando Mesonero-Romanos, az Alfa Romeo főtervezője a Quattroruote magazinnak adott interjút az Alfa Romeo vadonatúj modelljének bevezetése kapcsán. Ennek fordítását közöljük most.

Beszéljünk egy kicsit arról a részről, ami a leginkább megosztó, a Scudetto.

- A jövőből indulok ki, hogy el tudjam magyarázni a jelent. Az Alfa Romeónál a forma és a funkció mindig kéz a kézben járt. A következő autóinkon a Scudettónak tovább kell fejlődnie, mert a múltban levegőztető funkciója volt, de a jövőben erre már nem lesz szükség, mivel az elektromotorokhoz már nincs szükség akkora mértékű hűtésre, mint a belső égésű motorok esetében. Sőt, minden vezetéstámogató rendszer szenzorát előre kell pakolni.. A Junior ezt az átmenetet tükrözi: a teljesen nyitott beömlők elkezdenek bezáródni. De biztosíthatom Önöket arról, hogy a Scudetto mindig is a márka egyik meghatározó stílusjegye marad.

 

Ez az első modell, amely az Ön nevéhez fűződik. Melyek az Önre jellemző stílusjegyei?

Nemcsak az én, hanem a teljes csapatom első autója, akik éjt nappallá téve dolgoznak ezeken az autókon. Megpróbáltunk olyan formatervet készíteni, amely az Alfa Romeót a jelenkorba helyezi, de közben a múltból merít ihletet. A márka vásárlói nemcsak a rajongókból kerülnek ki, ez az autó pedig kimondottan arra született, hogy új közönséget szólítson meg, így széles körnek tetszenie kell. Erre van szüksgéünk ahhoz, hogy mint márka, fejlődni tudjunk.

A Juniorban megláthatjuk a következő generációs Stelviót és Giuliát is?

A lelkületüket mondhatni igen. A konkrét stílusjegyek leleplezésével viszont attól tartok még várni kell. Annyit mondhatok, hogy sportos, friss, modern megjelenése lesz ezeknek a modelleknek. Ha a Juniort és a 33 Stradalét egymás mellé teszik, látszik, hogy ugyanazok az emberek tervezték őket. A Giulia és a Stelvio egy kicsit azonban más lesz: a Junior az első lépés egy teljesen új modellpaletta felé, ahogy Jean-Philippe Imparato is mondta, ebbe a sorba illeszkedik bele a Giulia és a Stelvio is.

A CMP-platform mennyire korlátozta be a formatervezési lehetőségeket?

Természetesen minden formatervező tiszta lappal szeret indulni, hogy mindenben szabad keze legyen. A Juniornál összességében nem voltak durva megkötések, ami a kreativitást illeti. A legtöbb megkötés a homologizációs folyamatból fakadt. Az emberek azt kérdezik, hogy miért nincs már a bal oldalon a rendszámtábla. Nos, ennek is a homologizáció szabott korlátokat. Eddig ugyanis a jóváhagyáshoz nem kellett a rendszám, most már kell, és az nem helyezhető szellőzőre, emellett így az önvezető funkciók szenzorainak is marad hely. De nagyon sok Alfa Romeo készült középen lévő rendszámmal és azok is nagyon szépek.

Ez az interjú az olasz Quattroroute magazin májusi számában jelent meg.

 

Nézd meg az Alfa Amore Junior bemutatóját, amelyet Torinóban készítettünk:

Írta:
Tedi
Kapcsolódó topic:
Junior (Milano)

Az utolsó 3 hozzászólás:

Kazes☻2024-05-10 15:47:40 // 318
pl. ;)
Giuntini2024-05-10 14:01:48 // 317
Bocs, de ezt nem osztom veled!
Ha egy autó magasabbra van pozicionálva árban, teljesítményben, műszaki kvalitásaiban mint a testvérmodellek, akkor a belső térben, ahol éled az autót is legyen különb.
Ha mondjuk a Junior elektromos változata 2-3000 euroval többe kerül mint az Avenger, akkor az anyagok tapintásában, a minőségérzetben is legyen különb. Különben az egyszeri vásárló, aki nem Alfás, az olcsóbbat fogja választani. Mikor bemegy a szalonba és először beül az Avengerbe, majd a Juniorba, és megtapintja az anyagokat, meglátja a kijelzőt, és azt fogja mondani, a másik 2-3 ezer euróval olcsóbb, pedig ugyanaz. És nem fogja érdekelni az áthangolt kormányzás és a futómű. Ha a Stellantis érdekeit nézzük értem, de a vásárló érdekei ugyanannyira fontosak, mert a vásárló kezében van a döntés.
Még egy: a Junior vásárló közönsége nem az Alfásikból fog kikerülni.
RomeoOne2024-05-10 13:47:26 // 316
Megnéztem Imleda videóját is. Mit mondjak, neki például nem tenne jót a túlzott emancipáció/egyenjogúság/jóság szerinti megmérettetés, mert ha egy kopaszodó, köpcös 50-es fazon beszélne ennyi hülyeséget*, akkor a kutya sem lenne rá kíváncsi :D

Pl. szegény Csikósnak nagyon kell vágnia a témát, mert esztétikai élményt nem nyújt :DDD

De persze még mindig nagyon szép és beülhetne a Giulia jobbegyre :DDD (Imelda, nem Csikós :D )

*2:11: ...nem gondoltok rosszra, ha Renault modellt véltek felfedezni az autó első lámpatestén, ugyanis az autó az e-CMP platformra épül..."
Mi van? Mert melyik Renault épül még erre? :DDD

De van még sok ínyencség a videóban, csak ez tetszett a legjobban :D