Alfa Romeo Racing néven folytatja a Sauber

2019-02-01  Halesz
Az Alfa Romeo és a Sauber Alfa Romeo Racing néven folytatja a Forma-1-ben!
Hírek >> 2019  

Apró névváltozás, mégis sokat számít, ezentúl nem a Sauber nevet láthatjuk majd a Forma-1-es közvetítések közben, ugyanis tovább erősödött az Alfa Romeo és a csapat együttműködése.

A csapat neve Alfa Romeo Sauber F1 Team-ről Alfa Romeo Racing-re változik. 

A Sauber - amellyel tavaly kezdett együttműködést az Alfa Romeo - a nyolcadik helyen végzett. Idén még hatalmasabb figyelem összpontosul rájuk, hiszen egyik pilótájuk a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen lett.

A bejelentés szerint a négylevelű lóhere is felkerül az autókra.

A bejelentés után nem sokkal már a csapat Facebook-oldalát is átnevezték.

Az idei autóit február 18-án mutatja be az Alfa Romeo Racing. (de jó ezt leírni így! :) Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo Racing csapatfőnöke közölte: "nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy a 2019-es Forma-1 világbajnokságban 'Alfa Romeo Racing' néven vesz részt csapatunk. Miután 2018-ban együttműködésre léptünk névadó támogatónkkal, az Alfa Romeóval, csapatunk fantasztikus fejlődésen ment át technikai, kereskedelmi és sportszempontból egyaránt. Ez rendkívüli mértékben motiválta a csapat tagjait, a boxutcától a svájci központig, hiszen eredményeink híven tükrözték erőfeszítéseinket, a ráfordított kemény és kitartó munkát. Arra törekszünk, hogy csapatunk minden téren tovább fejlődjön, és az autóversenyzés, a technológia és a dizájn iránti szenvedélyünk mind magasabbra szintre emeljen bennünket."

Mike Manley, az FCA elnöke a bejelentés kapcsán hangsúlyozta: "az Alfa Romeo Racing egy új név, mégis hatalmas hagyományokkal bír a Forma-1-ben. Büszkék vagyunk, hogy az Alfa Romeo műszaki kiválósága és olasz stílusa a Sauberrel együttműködésben térhet vissza a motorsport csúcsára. Célunk, hogy Kimi Räikkönennel és Antonio Giovinazzival az oldalán, az Alfa Romeo és a Sauber minden eddiginél meghatározóbb szereplőként vegyen részt a bajnokságon."

 

 

 

Írta:
Halesz
Kapcsolódó topic:
Forma-1

Az utolsó 3 hozzászólás:

Kazes☻2019-02-21 19:45:00 // 107399
GT Ɨ|ѯ2019-02-20 21:26:48 // 107398
Így van, majd a kockás zászló után lehet:-)
Tommi2019-02-20 19:31:29 // 107397
A köridőknek az égvilágon semmi értelme nincs, nem érdemes nézni, hogy ki mennyit megy és azon agyalni, hogy ha lassú, akkor biztos 1. gáz van 2. altat. Ki tudja milyen programot csinálnak a Mercinél :)