Baltába vágtad a kecskédet :-)
Jó lett a videó, egy dologban nem értek egyet. Itt még pont visszafordulhatsz, kiszállhatsz ha akarsz. Eddig aprópénzbe került. Kb az utolsó kiszállási pontnál jársz. De látszik a lelkesedéseden, hogy ez csak elméleti kérdés, ez már eldőlt. Megértem, be tud szippantani a dolog.
Amikor a küszöbnél jártok, a küszöbspojler futarolását felügyeld! A kasznisok kevésbé precíz szerszámokkal dolgoznak hogy finoman fogalmazzak. A kasznisom, aki hibátlanul feltette a 155 küszöböt, vastag táblalemezből megerősítette a belső küszöböt, mindezek után nekiállt volna egy fordulatszám szabályzás nélküli 230V-os béna fúróval úgy, hogy a patentok végével felkarcolja a furatok helyét.
Szerinted? XD
Sőt, ha igazán jót akarsz, részt veszel a beltér összerakásában is, mert akármilyen jó nevű, megbízhatónak modott kasznis rakja is össze, ezt a részét szívből gyűlöli és túl akar esni rajta. Nem fog szólni, hogy eltört pár patent, vagy hiányzik pár csavar. Ilyen szinten csak drága és magasan profi restaurátor műhelyekben foglalkoznak vele. És ezalatt egyik ismert hazai Alfás felújítgató műhelyt sem értem...
Minél több feladatot hagysz rájuk felügyelet nélkül, annál valószínűbb, hogy egy csörgő-zörgő, kicsit itt-ott ferde hézagokkal összerakott autód lesz.
Én még a hátsó lököst is leszedettem és tekertem egyet a felfogató konzolján, mert ugye állítható, szépen be lehet állítani a hézagot. A kasznisnak meg "jóvótazúgy".
Az egy nagyon jó irány, hogy mindent kibeleztek az autóból és úgy fényezteted. Teljesen szétszedve is menj, és nézd át. A kipufogódobok fölött, kapargasd meg a padlólemezt, kívül, belül, a hátsó kerékívet, mindent. Iszonyat bosszantó, ha rászánsz pénzt, időt, és két év múlva valahol kirügyezik.
A belső küszöbrész erősítését pedig csak javasolni tudom. Nagyon megmerevíti az autót. Felparkolsz egy padkára, vagy megemeled, és simán nyílik-csukódik az ajtó, ha jól van megcsinálva.
A küszöbök aljába pedig valószínűleg kell majd pár gumidugó. Ha bármi kis bizbasz kell, rengeteg maradt, szólj! Gumidugók, gyári csavarok, zsanérok, patentok, minden frinc-franc.