2020-09-19

Drive-In 2020

Az Alfa Amore őszi, évadzáró találkozója: piknikkel, 1/100-as versennyel, főzőversennyel, élő Backstage-adással és autósmozival.
Események >> 2020  

Alfás találkozó a koronavírus árnyékéban

A koronavírus miatt idén nem volt könnyű dolga a rendezvényszervezőknek, sem azoknak az autós közösségeknek, akik valamilyen autós találkozót akartak tartani. Elmaradt a Selénia Rally, AlfaCity, a pápai alfás találkozó is…

Végül a nyár végén már volt pár kisebb-nagyobb alfás rendezvény, amelyeken csúcsot döntött a látogatók száma, annyira hiányzott már az embereknek valamilyen találkozó. Augusztus összes hétvégéjén szinte egymást érték az alfás rendezvények: Siófok, Erdőkertes, Celldömölk, Monor, és Hajdúszoboszló is Alfákkal volt tele.

Az Alfa Amore stábja is úgy gondolta, hogy ha már AlfaCity idén elmaradt, az őszi rendezvényünket meg kell tartani. Tavaly indítottuk útjára egy új koncepció alapján piknikes, autósmozis találkozónkat, a Drive-In-t, amelyen több mint száz Alfa Romeo vett részt.

Úgy gondoltuk, hogy idén folytatjuk, megnézzük, mennyire tetszik ez a rendezvény az alfásoknak. Persze a koronavírus második hulláma szeptembertől már fenyegetett minket, de szerencsére az 500 fő alatti rendezvényekre vonatkozó korlátozást nem szigorították, így meg tudtuk tartani.

Az alfásokat napközben főzőversennyel, 1/100-as ügyességi versennyel, egy élő Backstage-adással és a Giulia és a Stelvio Quadrifoglio 2020-as modelljeivel vártuk, majd este ismét autós tematikájú filmet vetítettünk. Az időjárás igazi koraőszi volt, igazi piknikezős, rövidnadrágos, napsütéses szombat volt ez. Talán ez is hozzájárult ahhoz, több mint 120 Alfa Romeóval érkeztetek a rendezvényre.

A programokat csak déltől szerveztük, hogy ne kelljen senkinek sem korán kelni, hiszen várt ránk egy esti film is. De ennek ellenére a kaput  már 10-kor kinyitottuk, és persze így is voltak olyanok, akik már 8-ra odaértek. Ugye nem is kell mondani, hogy kik voltak azok!?…

Még a kaposújlaki találkozónkon kezdődtek az Alfa Amore főzőversenyei, amelyet a Drive-In-en folytattunk. Az eddigi rekordunk a 2018-as kaposújlaki találkozón volt, amikor 9 csapat főzőtt egyszerre. Most ezt is megdöntöttük: összesen 10 csapat szorgoskodott már délelőttől, hogy 3 órára elkészüljön a Spezzatinóval, azaz egy olasz pörkölttel.

Biztosan az is kedvet csinált a főzőversenynek, hogy a találkozó előtt néhány nappal bejelentettük: az Alfa Romeo nagykövete, Rákóczi Feri lesz a zsűri elnöke. Álljon itt mind a tíz csapat neve, hiszen már az elnevezések is a csapatok kreativitását mutatják:

Alfa Romeo Cooking Team
Q/Clan
Szabolcsi Alfásokk
Alfanatic
Borsodi Alfa/Tál
Romeo és Júlia
Scuderia Tetra
FekeTTTT
Squadra di Ragazze
Fabulously Cooking Alfisti (FCA).

A csapatoknak nemcsak az ételre kellett figyelniük, hanem a tálalásra, a vendéglátásra is. Ezt az elmúlt években néhány csapat tökélyre fejlesztette: szinte komplett éttermeket építettek fel a helyszínen. A terített asztaloknál több helyen alfás volt a tányér, a pohár, az asztaldísz, de volt ahol ültetőkártyával fogadták a zsűri tagjait (ami egy-egy névre szóló Drive-In-es hűtőmágnes volt).

Rákóczi Feri volt a legőszintébb a bandában (mégiscsak van egy étterme), azonnal megmondta, ha valami nem ízlett neki vagy ha picit oda volt égetve az étel.

A harmadik helyen Kubala Fanny utolsó pillanatban bejelentett csapata végzett, ők olyan tökéletes pörköltet készítettek, hogy bár a körítés kevesebb volt, mint másoknál, az étellel 7 csapatot azonnal beelőztek. A mátrai pörkölt olaszosan nevű ételüket utoljára kóstolta a zsűri, és azonnal tudták, hogy az a legfinomabb. Bár találásban és vendéglátásban nem voltak olyan erősek, mint más csapatok, de az étel felhúzta a pontjaikat, annyira, hogy az már elég volt a dobogóhoz.

Tálalásban és megjelenésben a tavalyi győztes csapat, az Alfa Romeo Cooking Team tette oda magát leginkább: sátor alatt építették fel a kis éttermüket, ahol szépen terített asztal, prémium tányérok, nyomtatott menükártya, QV bor várta a zsűrit. A főétel mellett előétellel és desszerttel is készültek.

Majdnem minden tökéletes volt, amit csináltak, de egy másik csapat, a Q/Clan nemcsak tálalásban és vendéglátásban volt erős, az elkészített Spezzatinójuk is finomabbnak bizonyult. A sátruk ráadásul visszaadta egy kis olasz, kockásterítős étterem hangulatát, kiszolgálásban, hangulatban és terítésben is egyaránt.

Ők nyertek idén, hatalmas gratuláció Nekik! Fel van adva a lecke számukra, hiszen jövőre biztosan igyekeznek majd megvédeni az első helyüket. Annyi könnyebbségük van, hogy a hagyomány szerint ők választják ki, mit kell majd főzni 2021-ben.

Innen is gratulálunk minden résztvevőnek, nagyon ügyesek voltatok, köszönjük a sok szeretetet és finomságot, amit a zsűri kapott! :)

Miközben mások főztek és ettek/ittak, javában zajlott az 1/100-as versenyünk. Itt a feladat az volt, hogy a kijelölt pályát egy előre megadott időre kell teljesítened, úgy, hogy közben egyszer se állj meg az autóddal. A szintidő 1.00.00 volt, és hát meglepően sokan teljesítettek nagyon jól! Összesen 18 autó indult, íme a legjobb öt időeredmény:

Q/-FÓLIÁS    01:00.01 
ZST-999        00:59.90 
PBA-159       01:00.27  
POV-323       01:00.48  
OT-87-64      00:59.49  

A főzőverseny után mutattuk be a Giulia és a Stelvio Quadrifoglio 2020-as változatait, amelyek a koronavírus-járvány miatt több hónapos csúszással érkeztek Magyarországra. AZ FCA két új tesztautója ezen a rendezvényen volt először látható Magyarországon.

A színpadképet erősen meghatározta, hogy a két Competizione piros autó ott parkolt előtte. Az autók bemutatása kapcsán egy élő Backstage-adást is forgattunk a helyszínen: Krupp Tündével, az FCA marketing Managerével beszélgettünk, aki azt is elárulta, hogy milyen Alfát láthatunk majd a 2021-es AlfaCityben. 

Ezután következett a nap meglepetése, ugyanis az FCA stábja kis késéssel, most tudta felköszönteni Rákóczi Ferit, 50. születésnapja alkalmából. Ajándéka egy Alfa Romeo Competizione kerékpár volt. Ferit sikerült meglepni, nem számított semmi ilyesmire.

Feri Kapott egy Stelvio formájú tortát is, ezt alfás tagunk, Császár Norbi Nono készítette. Érdemes megnézni a többi tortáját itt: “Házi édességek császári birodalma” 

Napközben Marta Vendrey zenélt egy bő másfél órát a színpadon, őt már sokan ismerhettétek a 2019-es AlfaCityből.

Délután megtartottuk a szokásos tombolasorsolásunkat, amelyen a Q/Clan csapat tagjai elvittek egy csomó díjat, szóval ez a nap végül teljesen az övék lett.

 :)

Este pedig következett az autósmozi: a Facebookon megszavazott film a Ford vs. Ferrari (Az aszfalt királyai) volt, a vetítésre végül csaknem 30 Alfa Romeo maradt ott.


Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek! Jövőre folytatjuk! Fotók: Gergo Sofalvi Photo, Alfa Romeo Magyarország, Rózsahegyi Róbert, Halápi Zsolt

 

Kapcsolódó topic:

Az utolsó 3 hozzászólás:

jano02202024-04-23 11:33:03 // 197
Bizony, mi is jól éreztük magunkat. :)
GT Ɨ|ѯ2024-04-20 20:10:31 // 196
Gratu a szervezőknek, résztvevőknek idén is:-)


Nagyon gyorsan elszaladt a mai nap.
Giuntini2023-04-24 07:47:10 // 195
Sajnos én nem tudtam részt venni, rajta, dolgoztam, de örülök hogy jól éreztétek magatokat!
Az én részemről hálásnak kell lennem, hogy nehéz három év után visszatért a munkám, és ez most mindent felülír!
De remélem legközelebb ott lehetek, Selenián, DPT-n, City-n ott leszek.