2021-07-16

800 Alfa Romeo AlfaCityben

Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi, az Alfa Romeo Racing ORLEN csapat két pilótája is üdvözletét küldte a magyarországi alfásoknak, akik július 16-17-én)több mint 800 Alfa Romeóval látogattak el AlfaCitybe, a világ legnagyobb alfás találkozójára.
Események >> 2021  
2019-ben ezen a rendezvényen hatalmas rekord született: akkor 1530 Alfa Romeo és mintegy 5000 ember gyűlt össze. Ezzel a rekorddal lett AlfaCity a világ legnagyobb alfás találkozója.
 
 
A 2020-as AlfaCity a világjárvány miatt elmaradt, az idei pedig csak védettségi igazolvánnyal volt látogatható, ennek ellenére több mint 800 Alfa Romeo és mintegy 2500 ember érkezett AlfaCitybe.
 
Sokan jöttek külföldről is, a Magyarországgal határos országokon kívül érkeztek Olaszországból, Lengyelországból és Csehországból is. Csaknem 200 vendég pedig a helyszínen sátorozott Alfa Romeója mellett.
 
 
Idén a Dunaújváros melletti Szalki-sziget adott otthont a kétnapos találkozónak, amely ideális rendezvényhelyszín. Itt épült fel AlfaCity, ahol a kiállítók között ott volt a Magyar Autóklub a különböző biztonságtechnikai bemutatóival, az Elaforg Kft., amely alkatrészeket és kenőanyagokat forgalmaz, de felépült egy mini borbély szalon is, ahol bemutatták a férfi szakáll és hajvágás fortélyait. Az AlfaCitybe érkező Alfákat gőzös autómosó várta, de volt élő csocsó pálya és ugrálóvár is.
 
 
A kétnapos találkozón külön kiállítási területen mutatták be a young- és oldtimer Alfa Romeókat - köztük két Alfa Montrealt -, de helyet kaptak tuningautók és egy versenyautó is: a Giulietta TCR változatát az olasz Romeo Ferraris cég fejlesztette és a magyar Unicorse csapat versenyzik vele.
 
 
AlfaCity közönségszavazásán a legszebb oldtimer egy fekete Montreal lett, a legszebb tuningautó egy zöld színű, átalakított Alfa GT, a találkozó legszebb autója pedig egy szépen átépített fehér Alfa Giulia lett.
 
 
 
A rendezvényen megtartották az alfás tetoválások versenyét is, ahol a résztvevők megmutathatták, milyen Alfa Romeo vonatkozású tetoválásaik vannak. A bemutatott tetoválásokról külön közönségszavazás is lesz majd a Facebookon.
 
A rendezvény szervezői ígéretet tettek arra, hogy aki elsőként tetováltatja magára az “AlfaCity” feliratot, örökös belépőt kap AlfaCitybe. Három nappal a rendezvény után meg is érkezett az első fényképes bizonyíték arról, hogy az egyik lelkes alfás karjára már fel is varratta a logót.
 
 
Mindkét este buli várta az alfásokat, szombat este DJ Náksi, majd DJ Miller zenélt.
 


Kimi és Antonio videóüzenete a magyarországi alfásoknak:Nézd meg a rendezvényről készült hivatalos fotóinkat a Facebookon:

AlfaCity21 - péntek
AlfaCity21  arcai - péntek
AlfaCity21 - szombat
AlfaCity21 arcai - szombat

AlfaCity21 - az arany Montreal
AlfaCity21 - péntek/szombat (Kiss Bence fotói)