Pityukoma - főkép
>> Tuning és extraAlfa 159 1.9 JTDm 16V SW // 2014-03-01

Ma beszereltem az ajtó aljába a led logo projektorokat. Először megmértem az áram felvételét hogy rá köthetem-e a kilépőfény vezetékére. 0.12A az áramfelvétele, a kilépőfényben pedig 5W-os izzó van, úgyhogy arra kötöttem rá. Először is le kellett vennem az ajtókárpitot. (lépéseit nem írom le, mert egy előző blogomban már megtettem). Majd a projektohoz kapott fúróval kifúrtam a helyét. A kilépőfény kábeleit elvágtam, (nem tőben hogy esetleg visszaállítható legyen a gyári állapot) csupaszítottam, leforrasztottam, kábelsaruztam, és végűl zsugorcsövet húztam rá amit rámelegítettem. A projektor kábeleivel is elkövettem mindezeket. A polaritásra ügyelve a véletlen felcserélés ellen védve saruztam a kábeleket. Így ha valamikor le kell szedni a kárpitot akkor csak szét kell húzni a kábeleket, szerelhető marad. A kárpit belsejébe ragasztottam egy-egy keményszivacsot (kék színű, a képeken jól látszik) amibe beleraktam a led elektronikáját és a feleslegesen hosszú kábelét (direkt nem vágtam rövidre) hogy ne zörögjön az ajtóban, majd műanyag bilinccsel rögzítettem bele. Sok választásom nem volt a beszerelés helyének a kiválasztásában, mert csak a kilépőfény mellett fér el, máshol nem. Miután beállítottam a projektor helyzetét (logó felém "nézzen") rögzítettem a kontra anyával. Ezután visszaszereltem a kárpitot és gyönyörködtem az új kilépőfényemben:-) Nekem nagyon tecccik.

>> Tuning és extraAlfa 159 1.9 JTDm 16V SW // 2012-11-03

Ma kicseréltem a régi ledes helyzetjelző "izzókat" egy erősebb fényerejűre. A cserekor megint tanultam valamit: ezek az izzók polaritás függőek. Beszenvedtem a helyére az újat, majd próba és nem világít. Kiszed, majd egy próba foglalattal a régi akkumon sem világított. Még jó hogy 4db-ot rendeltem belőle -gondoltam. A következőt már beszerelés előtt teszteltem az oké volt. Beraktam a helyére és ez sem világított. Ekkor jöttem rá hogy csak meg kell fordítanom a foglalatban. Kipróbáltam az előzőleg rossznak hittet is, és az is jó csak -most már tudom- polaritás függő. A műszerfal hibát most sem jelez. Míg az előzőnél egy ellenállással oldották meg a CANBUS free problémát, itt már a 38db led áramfelvétele elegendő ahhoz hogy ne jelezzen hibát. Az első 3képen a régi a 4+5-ös képen az új szerzeményem. A 6-9 képeken az új "izzó" fényereje látszik.
Innen:rendeltem
Köszönöm a linket:Tibcsi166-nak :-)
Próbáltam úgy fotózni hogy látható legyen a különbség. Talán a 3. és a 6.-on látható a legjobban.

>> Tuning és extraAlfa 159 1.9 JTDm 16V SW // 2012-05-17

Ma felragasztottam az Alfacity matricát a hátsó üvegre -köszönöm Halesz- és kicseréltem a csomagtartó világítás szofita izzóit a neten rendelt magasfényű Ledesre. Köszönet a linkért és a bíztatásért:Tibcsi166-nak. A ledek darabja 290Ft volt postaköltséggel együtt. Fényereje pedig többszöröse a szofitának, áramfelvétele viszont töredéke. Minden 59 gazdinak ajánlom, mert a praktikumon kívül védi a mikrokapcsolót ami működteti a raktér világítást. Sajnos nagyon határra van méretezve, már nekem is tönkre ment és barkácsolás nélkül nem cserélhető csak a csomi zárral együtt horror pénzért.