Blog >> csere

>> SzervizTedi // Alfa 145 2.0 QV // 2007-07-02

Elérkezett az idő, hogy az autó komplett vezérlését kicseréltessem. Eredetileg csak egy vezmód és vezszíj lett volna cserélve, de minek utána a vízpumpa is kezdett már elfáradni, a vezető és feszítőgörgő pedig épp, hogy egyben voltak, nem volt más választásom. Szóval egy az egyben minden új.
Oltári szerencsém volt, hogy egy műanyag csavaralátétet, amit Piriék az egyik görgő mellöl szedtek ki, nem darálta be a szíj, mert akkor cudar világot rendezett volna...

>> SzervizLujo // Alfa 156 1.6 TS 16V // 2007-06-21

Megvettem az olajat és olajszűrőt, majd Hari szépen le is cserélte őket nekem. Ezúton is köszönöm neki a szemlét és a cserét, és hogy nem akadt ki a rengeteg kérésemtől. ;)

>> SzervizFerke // Alfa 156 1.9 JTD SW // 2007-06-10

Álltalában sose találja senki. Merthogy a faceliftnél nem az ablaktörlő alatt van, hanem az anyósülés előtt, a műszerfal középkonzol mögött, leghátul. Nem kell mindkét oldalon bontani, csak az utasoldalon.
2db pici csavar fogja a képen látható "L" alakú konzolt, miután az lejött, a 2db szűrőbetét egymás után becsúsztatható a helyére. Majd konzol vissza, és kész.
A pollenszűrő mérete sem ugyanaz, mint a facelift előttinek, viszont a 2003 és azutáni 156-osokban is ugyanez van.

>> SzervizBuksi // Alfa 155 2.0 8V Twin Spark QV :) // 2007-06-06

Ma kicseréltem az ablaktörlőmotort a verdában a törlőlapátokat mozgató mechanikával együtt, mert a régi akadozott valamiért! De most már nagyon frankón töröl! :-)
Az alkatrészt Rich1 kollegának köszönhetem! :-)
De aztán egy porszem kerülhetett a gépezetbe, mert nagy bánatomra ez is elkezdett akadozva törölni! Nem volt hát mit tenni, szétszedtem az egész motort, hátha ott nem stimmel valami! Fairlane kollega a segítségemre sietett pár angol Cartárs által készített fotóval, és így már valamivel egyszerűbb volt a dolog! Kiderült, hogy nagyon elkoszolódtak (tiszta zsír volt minden) belül az érzékelők és ezért törölt akadozva! Tisztításuk megtörtént és azóta tökéletes minden, egy panaszom sincs az ablaktörlőre! :-)) Végre... :-)

>> Tuning és extraSanyi // Alfa 156 1,6 TwinSpark Progression // 2007-04-14

Kicseréltem a gyári hangszórókat! Naggggyon jól szól pedíg "csak" SAL!