Az az igazság, hogy a malacot le kellet öblíteni söröcskével és így már nem vezethet egyikünk sem(szerencsétekre):)))Nálunk lecsó lesz a vacsi, ha most megyek és megkeverem!:)))G
Mi nálunk most csak egy kis francia hagyma leveske volt, zöldfűszeres és fokhagymás bagettel. Második fogásként pedig Csőben (sajt, tejföl, karfiol) sült karaj, sült krumplival. Nasinak meg egy kis sajttal töltött pogácsák voltak.:)) Képeket most nem készítettem :P
Szia Marty! A dícséretet átadtam a készítőnek, Norbinak, üdvözöl benneteket. Langalló recepttel tartozom, így készült a kajcsi:
Tejfölös langalló
Hozzávalók:
1 kg liszt (lehet vegyesen 1/3- 2/3 arányban rozs és búzaliszt)
5 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
2 teáskanál só
1-2 evőkanál olaj
kb. 8 dl víz
kéz szem közepes nagyságú főtt krumpli
• A tészta tetejére ízlés szerint:
• tejföl
• fokhagyma
• szalonna
• vöröshagyma
• sajt
• stb.
Elkészítés: A hozzávalókat - mint más kelt tésztákat - közepesen kemény tésztává dagasztjuk, kb. 1 órán át kelesztjük (min. duplájára). Mikor megkelt, megfelezzük a tésztát, és a cipókat tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kivajazott tepsibe tesszük, a tészta tetejét megkenjük fokhagymás tejföllel, tehetünk rá apróra vágott szalonnát, hagymát vagy csak reszelt sajtot, mindenhogyan nagyon finom és laktató. A feltéttel együtt még kb. 20 percet pihentetjük szobahőmérsékleten, majd 175 fokon kemencében/ légkeveréses sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés:
Én kenyérsütőben szoktam ledagasztani. Ez a mennyiség 2 nagy tepsire való. A tésztába szoktam tenni 2 szem áttört főtt krumplit vagy maradék krumlipürét, ha le volt fagyasztva, az sem baj. A maradékot én kis adagokban ehhez le szoktam fagyasztani. A családom és a barátaink is nagyon szeretik. Önálló vacsoraként is kiváló.