Mutasd

>> Szerviz2015-07-08

Lassan 2 hónap szellőzés után a váltó visszakerült a helyére. Nem a motortéren belül, de elfoglalta helyét a motor oldalán. A 159-be való kuplung "Plug & Play" módjára felkerült a lendkerékre és nagyjából 5 perc volt helyére igazítani a váltót. Elküldtem ma a volánművet felújításra, remélem jövőhét elején megérkezik, majd apró változás után minden elfoglalja a helyét a motortérben.

 
>> Szerviz2015-07-07

Megjött a drágaság, fel is pattintottam a helyére, valamint a tegnap érkezett alkatrészek nagy része is bekerült a régi helyére. Lassan kezdődhet a motor-váltó összeszerelése.

 
>> Szerviz2015-07-06

Jött egy csomag, egy-két alkatrésszel, amire a kicsi-kocsi már lassan két hónapja vár.
Kuplung szett (LuK) - tárcsa + kinyomószerkezet, 159-re (mert az több nyomatékot bír)
Kuplung kinyomócsapágy (LuK)
Termosztát (Behr) - 86 fokos, remélem működik is rendesen
Motortartó bak (Corteco)
Első fékcsövek (TRW)
Üzemagyag szűrő (Mann)
Olajszűrő (Mann)
Holnap jön a lendkerék is, az is LuK.

 
>> Egyéb2015-07-03

Vásároltam egy-két kenőanyagot a kedvenc gyártómtól:
Selénia WR Diesel 5W30 - 6 liter
Selénia Racing 10w60 - 5 liter (a TS-be)
Tutela Performance 5 DOT 5 fékfolyadék - fél liter
Tutela Transmission Matryx 75W80 - 3 liter
Valamint munkahelyről hoztam haza pár liter Paraflu 11 hűtőfolyadékot.

 
>> Tuning és extra2015-06-28

Vettem egy nagyobb turbo-t.... inkább feleslegesnek mondták, mint hasznosnak, de nagyon csábító volt az ajánlat, nem tudtam otthagyni a hirdetőnél. Ez egy Garrett GTB2056 turbo, eddig egy Brera-ban teljesített szolgálatot. Ellenőriztem az állapotát, úgy tűnik rendben van, de azért még beszerelés előtt alaposabban átvizsgálom.
Leömlőt nem vettem, reménykedtem, hogy ezzel a részével nem lesz gond, szerencsére igazam lett, pontosan ül a régi leömlőre az új csiga.
Balra - GT2256V Jobbra - GTB2056

 
>> Szerviz2015-06-27

Nem működött a tükörfűtés, így vettem facelift előttiről tükröket, majd kicseréltem az üveget. Már jó lesz.

 
>> Szerviz2015-05-27

Folytattam a tisztítást, felkerült a helyére a generátor. Muszáj voltam megtisztítani a generátort, mivel olyan gondom van a féltengellyel, hogy a kehelynél folyamatosan ledobja magáról a porfogó szorító szalagját, emiatt az egész generátor, szíjtárcsák állandóan gépzsírral vannak kenve, ami hosszú távon nem a legjobb.

 
>> Szerviz2015-05-26

Mai napon felraktam a motorra a szívósort, magasnyomású üzemanyag szivattyút, a komplett új vezérlést (SKF), minden kitisztítva, ahogy illik. Egész egyszerűen ment minden, bár még az eLearn-ben található csavarok behúzási nyomatékánál megadott számait még tanulnom kell mit is jelent.

 
>> Szerviz2015-05-25

Ma sikerült levennem a volánművet, a bal oldali hengernek van elég nagy lógása sajnos.
Miután végeztem a volánművel, az első lökhárítót oldalról tartó nyúlványokat (vagy miket) kezeltem rozsdaátalakítóval és korróziógátlóval.
Lekerült a mai napon a vezérműszíj is, a vízpumpát azonnal kicseréltem, viszont tervbe vettem a szívósor kipucolását is. Ehhez levettem a magasnyomású üzemanyag-szivattyút is. A szívósor belsejében majdnem 1 cm korom és olajsár volt. Undorítóan nézett ki, örülök, hogy kipucolódott. Sajnos nem tudom, hogy a szelepeket hogyan lehetne kitisztítani.

 
>> Szerviz2015-05-21

Néhány bevezető sor:

Az autó a megvételétől rázott, remegett. Reméltem, hogy csak a féltengelyek, de felújítás után semmit nem változott az autó. Sajnos egy óvatlan pillanatban elindulásnál nem 1-ben indultam, hanem kettőben, onnantól meg katasztrófa volt a vele való közlekedés. Az i-re a pontot az tette fel, amikor Kassán sikerült egy fasziba beleszaladnom és beakasztani a vonóhorgát a scudetto közepébe.

Elkezdődött hát a felújítás. Kezdetben vezérlés csere, lendkerék, kuplung szett, turbo felújítás, nagy IC, karter pakolás cseréje, színváltoztatás, volánmű rendberakása, motortartó bakok cseréke.
Első körben a motor és a váltó kiköltöztek a helyükről. Mivel munka mellett csinálom, így csak délután és hétvégenként van rá időm, elég lassan haladok.

2015. 05. 21.
Sikerült kiszednem egy beszakadt tőcsavart a kipufogó leömlőnél, nagy sikerélmény. Levettem a kuplungot és a lendkereket, valamint előkészítettem a motort a vezérlés cserére. Közben csiszolás, takarítás a motortérben.